Πολυτελή σπίτια αμερικανικού τύπου: το χρώμα της Άγριας Δύσης

Σπίτι σε αμερικανικό στυλ: το χρώμα της Άγριας Δύσης

Κάθε χρόνο ένας αυξανόμενος αριθμός συμπατριωτών μας προτιμά το αποικιακό στυλ που ξεκίνησε στις αρχές του 17ου αιώνα υπό την επήρεια μιας κουλτούρας μεταναστών που μετακόμισαν στη Βόρεια Αμερική από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στον πυρήνα του στυλ είναι η λειτουργικότητα σε όλα και δεν περιττές λεπτομέρειες. Λόγω του γεγονότος ότι οι ιδρυτές της ήταν μετανάστες, οι ιδιαιτερότητες του τρόπου ζωής τους άφηναν ένα ορισμένο αποτύπωμα για την αρχιτεκτονική των κτιρίων εκείνης της εποχής. Η τυπική κατοικία του εποίκους είναι ένα αγρόκτημα, απλωμένο σε ένα τεράστιο οικόπεδο, όπου υπήρχε αρκετός χώρος για όλους τους εκπροσώπους της πολυάριθμης οικογένειάς του.

Τα κτίρια με αμερικανικό ύφος αναγνωρίζονται εύκολα από χαρακτηριστικά όπως:

οριζόντιο χαρακτήρα της τοποθέτησης.

έλλειψη υψηλών θεμελίων.

Γραφικό εσωτερικό εξοχικής κατοικίας

οροφή, η οποία έχει ασύμμετρη όψη.

Αρχοντικό αμερικάνικου στιλ

δύο εισόδους: μπροστά και επιπλέον (κατά κανόνα, με πρόσβαση στη βεράντα)?

Θεαματική αμερικανική έπαυλη

πολλά παράθυρα, συχνά διακοσμημένα με παντζούρια.

Σπίτι με άνετο γκαζόν

την παρουσία ενός γκαράζ στον πρώτο όροφο.

1
Ένα τυπικό αμερικανικό σπίτι

Εξωτερικές γκαλερί, ικανές να προστατεύσουν από έντονους ανέμους και παρατεταμένες βροχές.

Σπίτι με εξωτερική γκαλερί

μια αφθονία ακουστικών και σοφίτα παράθυρα.

Πολυτελή σπίτια αμερικανικού τύπου: το χρώμα της Άγριας Δύσης

Ας ασχοληθούμε με μερικά ενδιαφέροντα σημεία

Λόγω του γεγονότος ότι τα σπίτια που χτίστηκαν στο αμερικανικό στυλ, έχουν χαμηλό υπόβαθρο, δεν απαιτούνται ψηλά βήματα στην είσοδο. Σε αυτή την περίπτωση, οι βοηθητικοί χώροι (όπως το υπόγειο) προβάλλονται σε σημαντικό βάθος. Μια τυπική αμερικανική βεράντα είναι σαν μια πλατφόρμα που προστατεύεται από ένα θόλο. Όλη αυτή η κατασκευή υποστηρίζεται με τη βοήθεια ράφια.

Εσωτερικό ενός αρχοντικού

Οι στέγες σε αμερικανικά κτίρια είναι πολύ πρωτότυπες. Ενώ προσπαθούν να ξεχωρίζουν, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες σπιτιού δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το στοιχείο. Τις περισσότερες φορές, οι κάτοικοι προτιμούν τις στέγες mansard, καθώς ο χώρος της σοφίτας επιτρέπει την πραγματοποίηση πολλών ιδεών σχεδιασμού. Επιπλέον, είναι πάντα δυνατό να οργανωθεί ένα ντουλάπι στη σοφίτα. Υψηλές ή αιχμηρές στέγες υπάρχουν σπάνια.

Πολύχρωμο εξοχικό σπίτι με κορυφωμένη οροφή

Τα σπίτια, χτισμένα στο αμερικανικό στιλ, δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας. Οι Αμερικανοί αρέσουν όταν το σπίτι περιβάλλεται από πράσινο.

Αμερικάνικο κτίριο στυλ

Το χρωματικό σχήμα, στο οποίο διατηρούνται τέτοια σπίτια, έχει μια ήρεμη, μετρημένη ζωή με την οικογένεια: χρησιμοποιούνται συνήθως παστέλ χρώματα. Δεν θα βρείτε εδώ αυτές τις αρχιτεκτονικές υπερβολές, που αφθονούν σε κτίρια με το στυλ του ροκοκό ή μπαρόκ. Εδώ όλα είναι όσο το δυνατόν πιο πρακτικά.

Στην κατασκευή αμερικανικών σπιτιών χρησιμοποιήθηκαν αρχικά υλικά που βρίσκονταν εύκολα στην περιοχή κατασκευής. φυσικό ξύλο, πέτρα ή ψαμμίτη. Οι σύγχρονοι οικοδόμοι προσπαθούν να κρυφτούν εντελώς από όλη την υφή του υλικού που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του κτιρίου. Είναι αποδεκτό όλοι για να σοβά, να βάψετε και να ράψετε σφιχτά. Τις περισσότερες φορές μπορείτε να δείτε τα κτίρια που καλύπτονται με βαμμένη επένδυση, ή επικαλυμμένα με βινύλιο πλαισιώσει διαφόρων χρωμάτων. Τέτοιες επιφάνειες καθαρίζονται και χρωματιστούν χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Το εσωτερικό των κτιρίων στο αμερικανικό στυλ είναι απλό και πρακτικό, και το σημαντικότερο - δεν απαιτεί υπερβολικό κόστος υλικών. Χάρη στη μίμηση ακριβών υλικών και σε κατάλληλα επιλεγμένους χρωματικούς συνδυασμούς, επιτυγχάνεται η επίδραση του φυσιολισμού. Εδώ δεν θα βρείτε σύνθετες αρχιτεκτονικές μορφές - κόγχες, καμάρες, περσίδες. Είναι περίεργο ότι στο εσωτερικό των αμερικανικών σπιτιών δεν υπάρχουν καθαρές γωνίες, αφού η φροντίδα των παιδιών για τους ιδιοκτήτες τους είναι πάνω απ 'όλα.

Τα κτίρια σε αυτό το στυλ έχουν μια ειδική διάταξη, η οποία παρέχει ξεχωριστά δωμάτια για όλα τα μέλη της οικογένειας. Η κουζίνα είναι μεγάλη. Τις περισσότερες φορές συνδέεται με το σαλόνι και ονομάζεται οικογενειακό δωμάτιο. Περιλαμβάνει απαραιτήτως ένα οικογενειακό τραπέζι και μια μοντέρνα τηλεόραση.

Αυστηρό εσωτερικό του Αρχοντικού

Σύμφωνα με την τρέχουσα παράδοση, το υπνοδωμάτιο των ενηλίκων βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Εκτός από το γκαράζ με πρόσβαση στο εργαστήριο, ο κατώτερος όροφος στεγάζει συχνά μια πλατφόρμα για προσομοιωτές και αθλητικό εξοπλισμό. Πάνω υπάρχουν δωμάτια για νεότερα μέλη της οικογένειας και τουαλέτες.

Εξοχική εξοχική κατοικία

Κάθε Αμερικανός είναι πολύ προσεκτικός για το σχεδιασμό του χώρου κοντά στο σπίτι του. Από το μπροστινό μέρος του κτιρίου υπάρχουν ανθισμένα λουλούδια και φωτεινοί πράσινοι χλοοτάπητες. Έχοντας στρογγυλοποιήσει το κτίριο, μπορείτε να δείτε την περιοχή αναψυχής, όπου έπιπλα κήπου, μπάρμπεκιου και παιδική χαρά για τα παιδιά.

Αναμφισβήτητα, το εσωτερικό του σπιτιού, σχεδιασμένο με αμερικανικό ύφος, δημιουργείται απλά για μια ευχάριστη και άνετη ζωή που περιβάλλεται από μια μεγάλη οικογένεια.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map