Sådan fjerner du en flise fra en væg

Fjernelse af gamle fliser

Nu er det tid til at fjerne de gamle fliser fra væggene. Nej, vær ikke bange, der er ikke noget særligt tungt. Selv om processen er ret besværlig, er det helt muligt. Lad os finde ud af, hvad nuancer skal vide, og hvordan man fjerner fliserne fra væggen korrekt.

Det vil være meget godt, hvis der er et slag. Dette er ikke nødvendigt, men det forenkler arbejdet meget. Hvilke værktøjer og tøj har vi brug for?

 1. en hammer;
 2. mejsel;
 3. perforator (fortrinsvis);
 4. briller og maske / åndedrætsværn (helst).

Forberedende arbejde

Først og fremmest er det nødvendigt at sætte polyethylenfilm eller noget bredt klud på gulvet. Dette vil i fremtiden hjælpe med til nemt at fjerne gammelt materiale og andet snavs. Møbler (hvis det er et badeværelse - en håndvask og toilet) er bedre dækket med en klud, så man ikke bliver snavset. Også, før arbejde, brug altid briller, fordi store stykker materiale kan komme i øjnene ved et uheld. Åndedrætsværn anvendes ikke ofte, hvis det ønskes.

Sådan fjerner du en flise fra en mur uden en puncher

Vi deler hele processen betinget i tre faser.

 1. Afmontering starter fra den øverste del og går til den nederste del. Vi tager enhver sprøjte og arbejder med vandtrug. Vi tager en mejsel, placer den i midten af ​​flisen og ramt hårdt med en hammer. Der var en revne, hvor det er nødvendigt at køre en dybere mejsel, mens du forsigtigt tipper med en hammer. Brug den derefter som en løftestang og rive flisen fra overfladen. Det er værd at huske på, at ikke alle fliser vil blive helt adskilt, nogle vil falde i dele.
 2. Fortsæt derefter med at fjerne resten af ​​fliserne. Proceduren er omtrent den samme: Tag mejselet, læg fliserne under kanten (selvfølgelig tapping med en hammer) og brug den som en håndtag. Den resterende opløsning skal rengøres med en mejsel og en hammer. Selv små morter er ikke tilladt, ellers vil den nye flise ikke gå normalt ned!
 3. Alle fliserne er demonteret, men hvad skal man gøre med den mastiks, som den blev fastgjort på? Det kan blødgøres (f.eks. Ved en ventilator) og skrabes af med en scraper.

Brug af en perforator

Det er ikke svært at fjerne fliserne ved hjælp af en perforator. Værktøjet kan forårsage en masse svage indvirkninger og derved beskytte væggen mod skader. Når alt kommer til alt, fungerer det ikke altid manuelt at beregne den præcise styrke af slaget. Værktøjet køres under flisen og trænger gradvist dybere ind. Derefter bruges den som en håndtag og frigiver det gamle efterbehandlingsmateriale.

Hvad skal jeg vide, når jeg arbejder?
 • Hvis du arbejder uden en puncher - pas på væggen, prøv ikke at beskadige den.
 • Udgangsstederne for rør og fastgørelser kræver særlig opmærksomhed, skynd dig her til noget. Tryk forsigtigt på mejren, for ellers risikerer du at slå en hul på vægoverfladen. En defekt bliver nødt til at blive puttyed, og dette er et ekstra (i vores tilfælde også meningsløst) arbejde.
 • Den gamle opløsning skal fjernes fuldstændigt uden rester. Jo mere kvalitet det bliver, desto stærkere er den nye løsning.
 • Sådan fjerner du en enkelt flise uden at beskadige naboerne? For at gøre dette skal du tage en spatel og fjerne fugemassen langs omkredsen. Dernæst tager vi en elektrisk boremaskine og bor et dusin huller og brækker let flisen. Derudover kan du tage en glasskærer og tegne den diagonalt. Materialet vil let revne på sådanne linjer.

Hvad hvis jeg lægger en ny flise på den gamle?

Ja tak, men nogle betingelser skal være opfyldt. Først skal du tage bygningens niveau og sørge for, at overfladen er helt flad i alle retninger. For det andet, hvis pludselig en enkelt gammel flise lægger sig bag overfladen - så skal den rettes, inden den nye er færdig. Og med nuancerne med at lægge fliserne på væggen kan du læse her. Måske er det alt sammen. Vellykket arbejde!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map