Bagaimana untuk memilih kertas dinding yang betul

Bagaimana untuk memilih kertas dinding yang betul

Nampaknya pilihan kertas dinding, dengan baik, apa yang lebih mudah? Hitung warna, "oleh mata" untuk mengira kawasan dan semuanya siap. Inilah yang difikirkan oleh kebanyakan orang apabila memilih bahan. Tetapi ia tidak begitu mudah. Mari kita fikirkan bagaimana untuk memilih kertas dinding yang betul bersama-sama.

Apa yang anda perlu tahu?

Keadaan dinding. Kain nipis, berkilat dan lain-lain dengan corak yang betul di jalur itu bukanlah pilihan terbaik dengan dinding tidak rata. Bahan semacam itu hanya akan menekankan kecacatan. Dalam kes ini, penyelesaian terbaik adalah kertas dinding pelepasan. Jika kelemahan dinding tidak terlalu ketara - anda boleh menggunakan kertas dinding berwarna berwarna, gambar visual menyembunyikan ketidaktentuan.

Bentuk bilik. Untuk bilik yang tidak teratur dengan niche, depressions, alcoves dan radiator, corak yang besar dan menarik adalah yang terbaik dielakkan. Bahan dengan corak kecil akan lebih sesuai.

Pakai rintangan. Sekiranya bilik mempunyai anak-anak, atau bilik yang mempunyai lalu lintas yang tinggi, atau ada "ancaman" lain di dinding - lebih baik menggunakan kertas dinding yang boleh dibersihkan dan dibasuh. Pilihan yang paling sesuai akan menjadi kertas dinding kertas pada dasar yang padat - vinil. Jika dinding sentiasa jatuh sinar matahari, maka anda harus memilih kertas dinding yang tidak memudar dengan rintangan cahaya yang meningkat. Butiran lanjut untuk jenis kertas dinding, pelekat, penyediaan dan nuansa lain yang boleh anda baca di sini.

Bagaimana untuk memilih kertas dinding yang betul dengan warna? Tidak rahsia lagi bahawa warna-warna cerah menyegarkan dan memberi tenaga, dan pastel yang tenang sebaliknya, menenangkan. Tetapi perlu diingati bahawa warna-warna terang di dinding dan corak dinding yang besar tidak menggabungkan dengan baik, cepat bosan, dan kadang-kadang menjengkelkan. Jika tingkap di dalam bilik pergi ke selatan, pilih warna sejuk kertas dinding atau gelap dengan warna tepu (bordeaux, hijau). Jika ke utara - warna hangat akan menjadi penyelesaian yang sangat baik (kopi, pic, aprikot atau oren). Kertas dinding merah dan kuning secara visual menarik dinding bersama-sama, dan kertas dinding biru-biru berkembang.

Untuk pemula. Hiasan dinding-pelekat diri lebih mudah, lebih pantas dan lebih mudah. Bagi pemula, lebih baik untuk bekerja dengan jenis kertas dinding yang sama atau dalam lukisan halus. Bahan dengan motif yang lebih besar adalah lebih sukar untuk disesuaikan. Cuba untuk mengelakkan kertas dinding yang sangat mahal dan mahal. Yang pertama mudah dirampas oleh kurang berpengalaman, memohon, sebagai contoh, gam di bahagian depan. Yang kedua mudah luntur dan regangan.

Bagaimana untuk memilih kertas dinding yang betul memandangkan ciri-ciri bilik

 1. untuk meningkatkan ketinggian bilik - menggunakan kertas dinding dengan corak membujur;
 2. jika anda ingin membuat bilik secara visual lebih luas - kertas dinding dengan jalur lebar yang luas akan sesuai;
 3. jika bilik itu tinggi - cuba untuk memilih bahan dengan corak yang besar;
 4. jika lebar - pilih kertas dinding terang dengan corak yang besar;
 5. jika anda sering melakukan pembaikan - maka pilihan terbaik akan menjadi satu lapisan kertas dinding yang dicetak, mereka mudah dikeluarkan;
 6. dinding yang membosankan dan terlalu kontras adalah lebih baik untuk tidak membeli;
 7. jika dinding dirancang untuk menghiasi gambar, foto atau permaidani - maka di bawahnya haruslah kertas dinding licin dengan corak kecil;
 8. Tepi kain harus selalu dilindungi oleh pembungkus;
 9. sentiasa beli wallpaper dari satu lot;
 10. pastikan untuk memeriksa kualiti bahan tersebut. Ketebalan yang berbeza tidak boleh diterima;
 11. Elakkan pakej opaque, mereka tidak melihat gambar.
Beri perhatian kepada setem pengeluar, ia harus menunjukkan:
 1. maklumat mengenai pengilang;
 2. nombor bersiri;
 3. sebahagian daripada gambar (laporan). Ia sepatutnya sama tinggi dan tinggi pada sendi;
 4. kualiti bahan (kertas dinding boleh dibasuh ditunjukkan - 100%);
 5. arah gambar.
 6. Arahan juga menunjukkan jika kertas dinding memerlukan pengendalian khas.

Bagaimana untuk memilih kertas dinding yang betul dengan simbol grafik

Pilihan kertas dinding - perkara yang serius. Cuba pilih material, dengan mengingati semua nuansa di atas. Sekarang anda tahu bagaimana untuk memilih kertas dinding yang betul. Dinding menghias dengan kertas dinding adalah cara menghias yang cukup lama.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map