Hogyan készítsünk vízszigetelést a fürdőszobában?

Hogyan készítsünk vízszigetelést a fürdőszobában?

A vízszigetelés a padlófelület és a falak felületén való alkalmazás, amelyek nem engedik át a vizet. Ez a fajta javítás terén végzett fürdőszobák hely, hogy meggátolja a gombák, penész és egyéb „örömei” nyers helyet. Vízszigetelő nem tanácsos lehet vitatni, mert ha ez nem sikerül, akkor a párolgás és kondenzáció idővel behatolnak még a lerakott csempe a fürdőszobában, ami az összes fenti következmények negatív megjelenése a helyiségek, valamint az egészségügyi azok tulajdonosainak. Önálló tételt érdemes megjegyezni, a növekedés az élet befejező anyagok a fürdőszobában, valamint minimalizálja az esetleges félreértések a szomszédokkal miatt nem magán csap, csőtörés vagy egyéb balesetek ...

Hol van a vízszigetelés?

vízszigetelés

A munka elvégzése előtt elsőként meg kell határozni, hogy milyen típusú anyagot kell használni. Alapvetően kétféleképpen vannak felosztva. Az első az őrlési munkák, a második pedig a ragasztás.

obmazochnye anyagok

Folyékony vagy tésztaszerű massza, hengerrel vagy spatulával szigetelt felületre. Időbe telik a fagyasztás. Pozitív pillanatok, persze, van lehetőség arra, hogy azokat egyenetlen felületeken, kiváló tapadást a felületre, viszonylag könnyű a munka. Hátrány - a legtöbb kenőanyag elég hosszú ideig, ha töltőt ad hozzá nekik.

Az omazochnyh munka vízszigetelés a legolcsóbb opció a szokásos bitumen. Figyelembe kell azonban venni az alacsony élettartamát (3-5 év), valamint a felmelegítés szükségességét, mielőtt a kezelt felületre felmelegítené 120 ° C-ra.

Ha pénzre van szüksége, speciális lakkokat is használhat. Ezeket több rétegben alkalmazzák, és jó védelmet nyújtanak a nedvességtől. Azonban a hátrány ugyanaz, mint a bitumen törékenységében. 5-6 év alatt a vízszigetelést újra meg kell újítani.

Egy sokkal jobb, bár drágább megoldás lesz a korszerűbb bitumen alapú anyagok használata. Ez a bitumen-gumi, vagy bitumen-polimer maszk. Sokkal megbízhatóbbak, tartósabbak, és nem szeszélyesek a munkakörülményekre, mínusz hőmérsékletekig.

A legmagasabb ár és a megfelelő minőség a cement-polimer masztix. Úgy tűnik, nagyszerűen néz ki az olvadt gyurmából. Ha a felületek rendkívül aprózódnak apró résekbe, lezáró lyukakká és megbízható összekapcsolódást, valamint a polimerek, szilikon vagy akril diszperziók tartalmát, garantálják ezeknek az anyagoknak a tartósságát és hatékonyságát.

Ha a mesterek bérbeadása nem a legjobb megoldás az Ön számára, és a saját kezű vízszigetelő fürdő választása mellett ne felejtse el, hogy nincs egyetlen recept a habarcsok használatára, és alaposan tanulmányozza a használati utasításokat. Tegye fel a szükséges eszközt is. A folyékony masztixokat egy görgővel vagy egy ecsettel kell felhordani, vastagon - simítóval vagy spatulával. Ha vastag maszkot használunk, akkor tegyünk fel egy széles spatulával a felület szintjének meghatározásához.

1

A feldolgozás egy sarokkal kezdődik, vagy varrással. Kívánatos minden felületet kezelni, de ha csak a padlót kezelik, akkor 20-30 cm-re és a falakon is "fel kell másznia". Ne felejtsd el a csöveket - le kell zárni és maszkírozni kell.

Ragasztóanyagok

Lényegében ugyanaz a bitumen, amelyet poliészterrel vagy üveggyapottal erősítenek. Az ilyen vízszigetelés költségeitől függően polimerek és egyéb adalékanyagok tartalma van. Alkalmazásukra öntapadó és irányított. Az első olyan cselekedet, mint a közönséges matricák, eltávolítja a védőfóliát, és magát a tekercset felhúzza a kezelendő felületre. Ugyanazt irányította egy gázégővel. A tekercset felszínre helyezzük, hővel feldolgozzuk, majd nehéz görgővel feltekerünk.

A legnagyobb plusz a ragasztás egy tagadhatatlan jövedelmezőség - nem egyetlen bevonat keverék fog kerülni, mint olcsó, mint több tekercs kész vízszigetelés. További előnye a szerelési sebesség, és nem kell várni, amíg a megmunkált felület készen áll a javítás következő szakaszára.

A negatív szempontok elsősorban a bitumen kellemetlen és tartós szaga. Nem kevésbé fontos a felszín gondos előkészítésének szükségessége - a tekercsek felhelyezéséhez teljesen sík és száraz alapra van szükség. Emlékeztetni kell arra is, hogy a teljesítmény pontatlansága megakadályozhatja az összes erőfeszítést, ezért a vízszigetelő panelek ragasztását a lehető legnagyobb gondossággal kell elvégezni.

A vízszigetelő munkák alapvető szakasza

Mindenekelőtt előkészítő munkát kell folytatni. Ezek a következők:

  • Felület előkészítés. A kezelt anyagot lehetőleg gondosan tisztítani kell a törmeléktől és a portól. Ha a magasságkülönbség több mint 2 mm, kiegyenlítő esztrich szükséges.
  • Ha a beton, a vakolat és a cementkötés alkalmazása során szigetelt, a felületet meg kell nedvesíteni. Ez azért van így, mert ezeknek az anyagoknak a porózus szerkezete megakadályozza a megoldás idő előtti szárítását.
  • Alapozó alapozó. Ez egy kötelező eljárás, mely időnként növeli a vízszigetelés tapadásának minőségét a kezelendő felületre.
  • Méretezés, amely az erősítőszalaggal áthaladhat az ízületeken. Ügyeljen a falak és a padló közötti repedésekre, a padló és a vízvezeték között stb.

Miután befejezte az összes fenti készítményt, közvetlenül a vízszigetelés alkalmazásához járuljon hozzá az alkalmazott anyag ajánlása szerint.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

63 + = 64

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map