Lépésről-lépésre a gittletöltéshez

A gitt alkalmazása

Hogyan kezdődik majdnem minden javítási munka? Nem, nem pénzkínálattal ... és nem, nem egy éves valerian-készlet megvásárlásával. Természetesen minden javítás gittből indul. Sok újonc úgy gondolja, hogy "nos, csak akkor tudom megcsípni az első alkalommal." Természetesen akkor is, ha végig olvassa ezt a cikket! Nézzük részletesebben a látszólag egyszerű folyamat néhány aspektusát.

Tömörítés: lépésről lépésre

A repedések, könyökök és más szabálytalanságok szükségszerűen kezelést igényelnek. Mi erre van szükségünk?

 • A rajt és a cél kabát (igen, gitt több fajta, mind megvannak a saját jellemzői, előnyei és hátrányai Ha érdekelnek a részletek az egyes alfajok - itt ..);
 • a víz;
 • Tenyésztési kapacitás (minden eléggé mély vödör illeszkedik);
 • Stroymixer vagy bot;
 • Különböző szerkezetű bőr és spatulák.

A gitt száraz és nedves. Szárazra van szükségünk. Miért? Ez egyszerű - meg kell határoznia a kívánt konzisztenciát (vastag vagy folyékony, amelyre kényelmesebb). Ezután vegye be a keveréket, öntsön egy vödörbe, és szobahőmérsékleten töltse meg vízzel, miközben egy botot vagy egy stromixert kevergetve. A térfogat a helyiségtől függ, de túl sok nincs szükség - az anyag gyorsan szárad. Működés közben a gélt tartalmazó oldatot nedves ruhával kell lefedni (legalábbis nagy részét). Erre azért van szükség, hogy az anyag ne száradjon ki gyorsan.

A gittelés folyamata

 1. Először tisztítsa meg a régi tapétát, festéket és más szennyeződéseket.
 2. A csipke nem nyújt megbízható tapadást a bevonat fedőrétegéhez a hordozóhoz, ezért általában a primer réteg fölött alkalmazzák. A vastag gittek kiegyenlítésére és alkalmazására használjon műanyag vagy fém spatulát. Ha a felület összetettebb megkönnyebbülést vagy kisebb területet (pl. Kötegeket vagy kötéseket) tartalmaz, akkor jobb, ha a kívánt szélességű keménygumiból van szó. És ha a gitt kis mennyiségű oldattal hígítható, akkor pneumatikus permetezéssel is alkalmazható.
 3. Ezután alkalmazzuk az 5-7 mm-es kezdő töltőanyag réteget. Ha a felszíni kút nagyon egyenetlen, akkor egy speciális műanyag hálóval is el lehet látni. A spatulán egy alapozóréteget gyüjtenek össze és szétterülnek a felszínen. A spatula pengéjének megnyomása segíteni fogja a rágóvesszőket vízszintes vagy függőleges irányban egy nagyon vékony réteghez.
 4. A nagy repedések és egyéb rendellenességek először gittnek kell lenniük. A sarokcsiszoláshoz szögletes spatulát is lehet használni (ilyen esetekben kényelmes eszköz).
 5. Most várjuk, amikor a felület kiszárad (24 óra, nem több). Ne használjon új réteget nedves felületre.
 6. Ezután a gitt területét csiszolni kell, és újra alapozni. Végül is, ha nem használsz primert a következő rétegeken, ez jelentősen megnehezíti a további munkát. Ellenkező esetben az anyag sokkal gyorsabban szárad és sűrűsödik, ami azt jelenti, hogy problémás lesz egy vékony réteg alkalmazása és összehangolása.
 7. A gitt alkalmazása több rétegben történik, a legjobb eredmény érdekében. De minden alkalommal mindig módosítsa az anyag alkalmazási irányát a rétegről a rétegre. Ha ízületekkel, szegecselt és hegesztett lyukakkal dolgozik, több réteg gitt kell alkalmazni. Ebben az esetben győződjön meg róla, hogy ragaszkodik a vastagsághoz, amelyet a gyártók javasolnak. Végezzük el a gittet 2 milliméteres réteggel.
 8. Minden rétegréteget csiszolópapírral kell kezelni. Ehhez általában egy csiszolópapírt (leggyakrabban 150-et) használjon, amelyet több rétegbe hajtanak, és egy rúdra csavarják, vagy a kezében tartják. Lehetőség van mind a nedves, mind a száraz felület tisztítására. Az első módszer alkalmasabb lakk, félolaj és olaj töltőanyagokra. A második - a hűvös (őket mossa ki a víz hatása alatt). Az anyagfogyasztás függ a csapágy típusának típusától és típusától, a réteg vastagságától és a gittől.

következtetés

Amint látja, a gitt alkalmazása nem nehéz folyamat. Ragaszkodjon ajánlásainkhoz, és biztosan sikerrel jár.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 47 = 51

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map