Sistem storan untuk ruang tamu – 100 variasi tema

Sistem storan moden untuk ruang tamu

Mana-mana pemilik rumah bergantung kepada hakikat bahawa ruang tamunya bukan sahaja merupakan tempat yang selesa dan mudah untuk mengumpul seluruh keluarga dan menerima tetamu, tetapi juga akan melaksanakan fungsi tambahan, sebagai contoh, menjadi zon untuk memasang sistem storan yang besar. Malah ruang tamu yang sangat sederhana boleh menampung sistem penyimpanan yang dibuat dalam bentuk rak terbuka dan kabinet gantung, dan di dalam bilik yang luas anda tidak boleh mengehadkan kemungkinan dan memasang perpustakaan rumah penuh.

Sistem storan untuk ruang tamu moden

Sistem Penyimpanan Tertanam

Fasad asal atau pemilihan warna yang luar biasa, hiasan moden atau penggunaan bahan yang tidak standard - untuk mencipta sistem storan yang tidak remeh cukup dan salah satu item. Menyajikan ruang tamu zaman kita tanpa sistem storan modular adalah sukar, walaupun mengingati keinginan gaya moden untuk minimalism - perlengkapan itu adalah wajib. Hanya dengan masa, dinding yang dipanggil, kehilangan hiasan mereka, dipermudahkan dalam reka bentuk, tetapi tidak hilang sebagai prestasi. Tetapi penyelesaian modular moden boleh membanggakan fungsi yang tinggi, rupa yang menarik dan reka bentuk ergonomik.

Sistem Penyimpanan Putih

Buka rak untuk ruang tamu

Reka bentuk asal

Dengan hakikat bahawa sistem modular untuk penyimpanan di ruang tamu diperlukan, tiada siapa yang akan berhujah. Tetapi jika anda tidak boleh berbuat demikian, mengapa tidak dengan perbelanjaan perabot ini tidak membawa kepelbagaian, keaslian dan kreativiti ke pedalaman bilik? Tetapi apakah sistem storan yang luar biasa berbeza dari dinding piawai, anda boleh belajar dari pemilihan projek reka bentuk bilik-bilik tamu moden yang mengagumkan. Kami berharap bahawa dari pelbagai sistem storan yang dibentangkan, semua orang akan dapat mencari model mereka sendiri, yang menyesuaikan dengan sempurna ke pedalaman yang sedia ada atau pada mulanya akan diletakkan di dalam projek premis.

Zon video di dalam almari

1

Dinding untuk ruang tamu

Salah satu syarat utama untuk mewujudkan model dinding yang tidak remeh ialah kehadiran kismis dalam reka bentuk atau kemunculan perabot. Ini mungkin merupakan pilihan warna yang luar biasa, lapisan asal bahan, reka bentuk atipikal - garisan patah, unsur-unsur yang menonjol, rak bukan linear. Fasad yang diukir, permukaan lacquered, sisipan kaca, pencahayaan terbina dalam - untuk keaslian model dalam kursus ini adalah semua teknik reka bentuk yang mungkin.

Reka bentuk dinding asal

Penyelesaian perabot untuk ruang tamu

Tetapi sebagai tambahan kepada data estetik, adalah penting bahawa sistem storan anda memenuhi keperluan praktikal. Untuk hidangan yang indah dan koleksi akan sesuai dengan kabinet dengan pintu kaca atau rak terbuka. Untuk perpustakaan rumah, walaupun saiz sederhana, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada rak atau rak berasingan yang digantung. Untuk menampung zon video sistem modular moden yang paling sering diwakili dalam versi gabungan - kedua-dua rak terbuka dan loker dengan fasad - sempurna.

Gabungan warna yang asli

Dalam warna pastel

Pada banyak pemilik rumah persendirian dan juga pangsapuri ruang tamu dikaitkan, pertama sekali, dengan kehangatan perapian keluarga. Biasanya perapian dipasang di tengah-tengah salah satu dinding, ia akan menjadi logik untuk menggunakan ruang yang tinggal untuk memasang sistem storan. Komposisi seperti ini membawa simetri dan keseimbangan ke bahagian dalam bilik. Terutamanya jika zon video terletak di atas perapian - TV dilampirkan ke permukaan cerobong, dan pembesar suara dan peralatan lain boleh diletakkan di dalam sistem storan modular bersebelahan.

Sistem storan ringan untuk imej ruang tamu yang mudah

Simetri dan keseimbangan

Sistem storan untuk ruang tamu dengan perapian

Rak salji putih

Bergantung kepada saiz bilik dan lokasi perapian, anda juga boleh menggunakan susunan sistem penyimpanan asimetri. Menetapkan keseimbangan antara segmen berfungsi membantu zon video.

Berhampiran perapian dan zon video

Lokasi padat

Simetri asal

Jika ruang tamu mempunyai perapian dan TV

Backlighting di rak terbuka sistem modular adalah mungkin apabila menganjurkan ensemble tertanam. Sudah tentu, alat pencahayaan terbina dalam perlu difikirkan melalui peringkat perancangan pembaikan, bukannya membina sistem storan untuk menyembunyikan semua sistem komunikasi.

Rak dengan pencahayaan

Lampu rak terbina dalam

Mentol lampu terbina dalam di siling dan sistem penyimpanan

Penyelesaian yang luar biasa untuk dinding

Penyelesaian ringkas dan ringkas

Perpustakaan atau ruang tamu - gabungan berkesan kawasan fungsional

Jika ruangan ruang tamu membenarkan, maka mengapa tidak ditempatkan di perpustakaan rumahnya, terutamanya kerana terdapat koleksi mengagumkan di rumah atau apartmen. Keadaan yang sama boleh timbul dengan cakera, rekod dan koleksi lain yang paling mudah disimpan di rak terbuka.

Perpustakaan Rumah Snow White

Rak gelap

Sekiranya anda mampu memberikan dinding keseluruhan ke lokasi sistem storan untuk perpustakaan rumah, maka lebih rasional untuk menggunakan tidak hanya rak terbuka untuk buku-buku dan pelbagai jenis perkara tetapi juga loker tertutup di tingkat bawah. Ia boleh menjadi kedua-dua modul dengan pintu swing, dan laci pelbagai modifikasi.

Rak lantai ke siling

Perpustakaan Rumah

Sistem simpanan sudut

Modul yang rendah - jenis sistem penyimpanan yang popular

Modul penyimpanan rendah adalah sesuai untuk bilik-bilik saiz sederhana dengan siling rendah. Potongan-potongan kecil perabot sempurna diintegrasikan ke dalam ruang tamu dengan pedalaman yang ringkas dan ringkas, tanpa ada kecerahan dan keaslian.

Penyimpanan yang rendah

Modul kecil untuk bilik kecil

Lekapan dada asal laci

Sistem Modular Rendah

Sangat moden kelihatan sistem modular rendah, terletak di bawah TV di sepanjang dinding keseluruhan. Fasad licin, bentuk dan garis ketat - segala-galanya berfungsi untuk mewujudkan ruang tamu moden dan praktikal.

Penyelesaian modular moden

Permaidani

Ruang tamu dengan siling asimetris

Jika sistem storan, yang terdiri daripada tingkat bawah loker, dilaksanakan dengan warna putih, maka terhadap latar belakang kemasan serupa boleh dikatakan dibubarkan dalam ruang. Hanya anda membuat keputusan sama ada untuk memenuhi facades dengan lancar, tanpa aksesori atau menarik perhatian dengan pemegang asal, pemegang, hiasan.

Modul rendah dalam warna putih

Untuk ruang tamu dalam warna-warna cerah

Sistem simpanan jongkok kecil akan sesuai dengan gaya minimalis yang menghias ruang tamu. Juga, perabot sedemikian akan dimasukkan secara organik dalam reka bentuk bilik, dilaksanakan dalam gaya timur.

Untuk ruang tamu dalam gaya oriental

Ensemble perabot yang luar biasa

Kami menggunakan ruang secara rasional

Sebagai peraturan, di bawah sistem storan di ruang tamu, salah satu dinding diperuntukkan, di mana zon video, perapian atau kedua-duanya sudah ada. Tetapi sebenarnya di banyak bilik terdapat sudut yang tidak terpakai dan kawasan buta di mana modul kecil untuk penyimpanan boleh diletakkan. Sebagai contoh, ruang di bawah tetingkap boleh digunakan untuk sistem storan, yang, antara lain, memainkan peranan kerusi. Sudah tentu, pilihan ini sesuai untuk bilik-bilik di mana radiator tidak terletak di bawah tingkap.

Sistem penyimpanan di bawah tetingkap

Sistem penyimpanan di sekitar tingkap

Buka rak dan sel-sel di sekitar tingkap

Satu lagi cara penggunaan rasional ruang - penggunaan rak sebagai sekatan bilik tengah. Jika anda dalam sebarang hal perlu zonate ruang menggunakan partition, maka mengapa tidak mengatur di tempat ini komposisi sistem penyimpanan terbuka atau gabungan.

Rak-rak

Rak sebagai pembahagian bilik tengah

Jika ruang tamu anda memainkan peranan teater rumah, jelaslah bahawa semua perhatian kepada reka bentuk bilik akan difokuskan pada lokasi zon video dan pemasangan perabot kerusi selesa untuk lokasi yang selesa di hadapan TV. Bagi sistem penyimpanan, dalam kes ini, peranan sekunder diberikan dan rupa ensemble perabot mestilah sesuai, tidak mengganggu dari pusat tumpuan ruang.

Perabot Teater Rumah

Secara ketat, ringkasnya, secara simetrik

Sekitar set TV besar

Salah satu kaedah penggunaan rasional ruang guna ruang adalah untuk mengintegrasikan tempat kerja ke kawasan simpanan. Untuk menganjurkan pejabat rumah kecil yang anda perlukan sangat sedikit - konsol kecil atau permukaan lain yang menyerupai meja, di mana anda boleh meletakkan komputer dan kerusi mudah yang selesa atau kerusi kecil di sebelahnya.

Tempat kerja dalam ensemble perabot

Penyelesaian warna - pelbagai pilihan

Hanya pada pandangan pertama ia mungkin kelihatan bahawa pilihan palet warna untuk pelaksanaan sistem penyimpanan kecil. Bukan sahaja warna semulajadi kayu yang berbeza boleh menjadi penyelesaian warna untuk reka bentuk dan fasadnya. Bahan yang dicat, salutan filem berkilat dan juga fasad fabrik semua terdapat dalam koleksi perabot moden.

Pilihan asal warna

Perabot salji putih

Penyelesaian warna yang luar biasa untuk ruang tamu

Rak salju putih telah lama menjadi sebahagian daripada penggunaan biasa pemilik rumah di seluruh dunia. Fasad cahaya dan rak terbuka menjadi gemar pereka dan tidak kehilangan populariti mereka kerana beberapa sebab:

  • walaupun pembinaan besar-besaran kelihatan lebih mudah, tanpa berat dalam pelaksanaan salji putih;
  • ia adalah lebih mudah untuk menjaga permukaan cahaya - di atas rak putih, terdapat hampir tiada habuk dan cap jari;
  • warna putih sangat sesuai dengan apa-apa kelengkapan dan perabot ruang tamu;
  • Sistem storan putih boleh mencipta imej cahaya dan cahaya seluruh ruang tamu.

Penyelesaian terang

Warna putih untuk rumah negara

Dalam gaya marin

Rak putih dengan pencahayaan

Sistem modular putih

Sistem penyimpanan ringan sesuai untuk ruang tamu, di kawasan pedalaman yang berwarna terang digunakan secara aktif - untuk pelaksanaan perabot, hiasan tekstil atau ruang hiasan.

Cahaya

Rak salji putih dengan pengisian terang

Buka sel-sel di sekeliling TV

Di ruang tamu kecil

Dalam warna putih, bukan sahaja sistem storan moden boleh dibentangkan. Keaslian dan keeksklusifan di pedalaman ruang tamu akan membawa dinding yang dipanggil dengan unsur-unsur yang diukir, mungkin juga dengan bingkai dan pemeliharaan hiasan lama.

Perabot ukiran untuk ruang tamu

Tidak ada yang membawa banyak kehangatan semulajadi ke bahagian dalam bilik, seperti permukaan kayu. Sama ada sistem storan kayu anda terbuat dari bahan yang berjaya meniru, kesan kehadiran bahan semula jadi sentiasa menakjubkan. Dalam projek reka bentuk moden ruang tamu anda sering dapat mencari sistem penyimpanan, bahan yang mengulangi penamat lantai - lantai laminat, parket atau papan kayu.

Warna semulajadi

Kayu ringan

Kabinet warna semulajadi

Sistem ruang tamu terbina dalam

Warna kelabu dan semua warnanya sangat popular baru-baru ini. Warna neutral dan bersahaja, dapat menawan imej ruang tamu, untuk memberikan imej ketahanan dan keamatannya. Pada latar belakang cahaya, sistem penyimpanan kelabu gelap kelihatan hebat dalam pelbagai modifikasi.

Dalam warna kelabu

Sistem Penyimpanan Kelabu gelap

Light simpanan nada kelabu sempurna digabungkan dengan unsur-unsur dalaman moden - lampu dengan permukaan krom, cermin meja kopi dan memasukkan satu kelengkapan kelengkapan tambahan.

Versi kelabu muda

Penyelesaian asal untuk sistem modular - kami menggabungkan warna

Penampilan sistem penyimpanan yang tidak remeh dapat dicapai dengan menggunakan kaedah reka bentuk yang sangat mudah tetapi berkesan - kombinasi dua atau lebih warna dalam prestasi perabot. Anda boleh menggunakan dua versi warna yang sama - warna gelap dan terang. Atau teruskan dan gunakan permukaan dicat bersama-sama dengan unsur-unsur kayu.

Gabungkan warna

Gabungan kontras

Kelabu dan berkayu

Salah satu varian yang paling kardinal dari kombinasi warna untuk pelaksanaan dinding di ruang tamu adalah warna putih dan hitam. Untuk meningkatkan ketinggian bilik secara visual, lebih logik untuk menggunakan warna hitam untuk kabinet peringkat rendah, dan nada putih untuk tingkat atas rak atau rak terbuka yang berasingan.

Penyelesaian warna hitam dan putih

Sistem storan putih dan hitam

Warna putih boleh digabungkan dengan permukaan mana-mana teduh. Bergantung kepada keamatan dan kedalaman warna, anda boleh mendapatkan versi yang berbeza, dinamik, dan gabungan warna lembut pastel.

Combinatorics dengan warna putih

Sistem sudut sudut putih modul

Loker sebagai selimut seluar

Pilihan warna asal adalah bayangan ungu untuk fasad dan corak kayu semula jadi untuk penamat dalaman rak. Sekiranya reka bentuk dalaman menggunakan warna ungu dan ungu, imej itu akan menjadi asli, ekspresif, tidak remeh.

Gabungan warna yang luar biasa

Combinatorics dalam warna pastel

Dalam prestasi sistem storan modular, anda boleh menggabungkan bukan sahaja warna, tetapi juga bahan. Sebagai contoh, kaca dalam kayu atau MDF boleh digunakan untuk membuat pintu yang transparan atau rak terbuka.

Rak kaca dalam sistem kayu

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 11 = 14

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map