Country house u eklektičnom stilu – mješavina stilova i epoha

Upotreba rijetkosti u unutrašnjosti stila eklekticizma

Što treba osobi koja voli istovremeno jednostavnost stila zemlje, eleganciju i luksuz baroka i renesanse, funkcionalnost minimalizma i umjetničkog deka, kako kombinirati sve te osobine u skladnu cjelinu i je li to moguće?

Da. A to je postalo moguće tijekom devedesetih godina XIX. Stoljeća, nakon što su vodeći europski dizajneri postavili slično pitanje. Njihova je ideja bila samo pokušati pomiješati elemente već postojećih klasičnih stilova, čineći ovaj mix nešto novo u svijetu dizajna. Kao rezultat tih pretraživanja pojavio se novi stil - eklektičnost, koja u grčkom znači "odabiram, odlučim".

Početkom dvadesetog stoljeća, on je ozbiljno pritisnut takvim stilovima kao Art Nouveau, Art Deco, zamrljan novitetom i ekstravagancijom. Ali prava umjetnost ne može biti zasjenjena. To se također dogodilo s eklektičkim stilom. Početkom 21. stoljeća, zadržavajući svoj temeljni koncept (apsorbirajući sve najbolje iz drugih, već modernih stilova), eklektičnost je ponovno izbila u skupinu vođa. Stručnjaci to objašnjavaju činjenicom da među ljudima postoji vrlo malo pristaša bilo kojeg posebnog stila.

Da bismo razumjeli ovaj fenomen, upoznat ćemo se s glavnim fazama dizajna i osobinama specifičnim za eklektičan stil.

Za skladnu konstrukciju unutrašnjosti u stilu eklekticizma odabire se određeni stil koji će biti temelj svega što se događa u sobi. Glavna boja je osnovni stil. Poželjno je da je bijela, bež ili siva.

Najbolje za ovu ulogu, minimalistički, skandinavski ili moderni stilski stilovi.

Mora postojati i druga boja u obliku svijetlih akcenta. To može biti namještaj, tekstili, dekor elementi. U ovom slučaju, nije potrebno pridržavati se nekih pravila, osim jedne stvari - eklektičnost ne pretpostavlja nepotrebnu raznolikost boja. Stručnjaci preporučuju korištenje najviše tri boje.

Sada morate odabrati stilove, elemente kojih biste željeli vidjeti u unutrašnjosti uređene sobe. U tom slučaju ne biste trebali kombinirati više od tri stilova, tako da soba ne izgleda kao normalna skladišna soba.

Zanimljiva značajka stila je prisutnost u interijeru elemenata koji će nesumnjivo privući, uz neprestano, pozornost vaših gostiju. To može biti bilo što: strašilo ili glava životinje, zrcalo u neočekivanom, ali ipak uspješnom mjestu, reljefe poznatih ljudi veličine života, ploča na temu koja se ne podudara s statusom sobe itd. Ukratko, sve što vas može iznenaditi trebalo bi imati mjesto u vašoj sobi.

1

Namještaj u odnosu na vrata trebao bi biti postavljen uzimajući u obzir njezine dimenzije: masivni namještaj - na stražnju stranu, namještaj manjih dimenzija - do izražaja. Ovaj raspored daje određenu dubinu prostornog prostora.

Stilovi odabrani za eklekticizam trebaju biti povezani. Ta veza može biti boja, oblik, pribor. Važno je da u jednom stilu postoji element drugačijeg stila.

To mogu biti stolice različitih stilova, postavljene oko stola, jastuci sofe ili kreveta.

Jednobojni zid može biti ukrašen slikama s krajobraznim, crno-bijelim fotografijama ili bilo što od moderne likovne umjetnosti. Ali za sklad, mora ih biti na zidu da pokrije većinu zida.

Zid s umjetničkim slikama izgledat će sjajno. Ovo je vrlo dobitna opcija za ukrašavanje zidova, skladno uložena u unutrašnjost u stilu eklekticizma.

Upotreba rijetkosti u eklektičnom stilu interijera za neke će postati samo bogobojaznost. Niti svaka osoba bez žaljenja se dijelila s predmetima nekog ranijeg razdoblja njegova života, njega ili onih koji su mu bili bliski. Eklektičan stil pomoći će vam da ih spasite.

Eklektičnost je složen stil, za svu svoju jednostavnu jednostavnost. Glavna stvar koju ne biste trebali zaboraviti prilikom ukrašavanja eklektične sobe je da svi elementi interijera trebaju biti u harmoniji jedni s drugima. Koristeći elemente nekoliko stilova ne znači njihovo miješanje, jer je ideja samog stila miješanje i kombiniranje.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (10 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 11 = 20

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map