Vila u marokanskom stilu: milost i tajna

Tirkizne zidove u spavaćoj sobi

Pozivajući, tajnovit, jedinstven marokanski stil u arhitekturi, dizajnu krajolika, interijera stvara poseban ugođaj. Doći u kuću napravljenu u ovom stilu, čini se da ste prevezeni na istočnu bajku, dodirujući povijesne tajne Afrike proteklih stoljeća.

Bazen u marokanskoj palači navečer

U marokanskom stilu tradicija umjetnosti Fenicije i Mauritanije, Afrike i Francuske, Grčke i Španjolske, te razni pribor drugih zemalja isprepliću se na čudesan način. U ovom se stilu koncentriraju najsjajnija boja, zamršeni ukrasi i uklesani detalji. I tijekom vremena, marokanski trend nastavlja se razvijati, nadopunjavajući svoj potencijal s novim trendovima u dizajnerskoj umjetnosti.

Arhitektonske značajke marokanskog stila su brojni lukovi otvora jednostavnih i razrađenih oblika, galerija i kolonada, balkona i terasa. Susjedna parcela prema kući imitira subtropsku klimu južne zemlje, tj. prikladne će biti kaktusi, aloe i kalanchoe grmlje, lianas i palmi:

Pješački dio dvorišta obično je postavljen s pločnicima ili pločicama za popločavanje:

Kao građevinski i završni materijali za ukrašavanje fasade kuće, kao u svim etničkim stilovima, ovdje se koriste: pločice, kamen, glina i metal.

Nijedna marokanska kuća ne može imati terase. To je drevna tradicija arhitekture u Maroku. Pod je nužno obložen pločicama, keramičke podne vaze postavljene su u cijelom dvorištu. Ugodan i udoban namještaj, otvoreno ognjište i ribnjake s fontanama imaju odmor na takvim terasama:

Budući da marokanski stil u početku uključuje miješanje drugih smjerova, dizajneri, izgradnju interijera kuće na takav etnički način, hrabro kombiniraju drevne narodne tradicije i moderne europske značajke. To vam omogućuje da stvorite univerzalni, udoban i ekstravagantan interijer u jednoj prostoriji.

U dnevnom boravku postoje tradicionalni stilski elementi (podovi od mozaika, zidovi, detalji od mramora) i suvremeni udobni namještaj.

Još jedan neophodan uvjet za Marokove u kući - sagovi s najnevjerojatnijim uzorcima, svijetle boje. Tepisi prekrivaju pod u dnevnoj sobi, u blagovaonici iu spavaćoj sobi:

1

Dizajn boja vile u Maroku može se opisati kao ekstravagancija svijetlih zasićenih boja. Glavne boje su plave, plave, tirkizne. Ljubičasta, ljubičasta, crvena i njihove nijanse često se nalaze u interijeru:

Žuta, zlatna, narančasta, terakota, smeđa se koriste kao tipične boje afričke pustinje:

Bijela boja nema malu važnost kao simbol čistoće i dugovječnosti. Bijela mogu biti zidovi i stropovi ili namještaj:

Za doradu zidova unutrašnjosti prostorije uz tradicionalne kamene i keramičke pločice, izvrsni su različiti tipovi umjetne žbuke sa zrnatom ili glatkom teksturom:

Savršeno kombinirati u jednoj sobi mozaik pločice, drvo i krivotvorenih elemenata:

Bogatstvo uklesanih drvenih i krivotvorenih elemenata razlikuje marokanski stil od ostalih afričkih odredišta. Učinkovito izgledaju kovrčavim balustradama, uokvirujući balkon i vijencu u kući:

Spiralna stubišta u dnevnoj sobi

namještaj

Tradicionalni namještaj za odmor u marokanskom stilu - drveni, s razrađenim uklesanim detaljima, bez oštrih kutova. Tapecirana od meke tkanine, uglavnom od baršuna ili satena:

Svijetli ružičasti puff u blizini kreveta

Valja napomenuti da je marokanski stil podijeljen na veličanstvenu, luksuznu ("palaču") i jednostavnu, laikonsku (rustikalnu). U jednoj kući namještaja oba ova smjera mogu se skladno spojiti. Na primjer, u kuhinji izgledaju sjajni drveni ormarići, otoci i buffeti s djelovanjem češanja:

Staromodna komoda u kuhinji

A u blagovaonici, skupe završne obrade s mramornim ili granitnim namještajem iz skupocjene drveće dramatično se razlikuje od grubog poda:

Žute fotelje oko stola

Keramičke posuđe ukrašene mozaicima ili slikama, metalnim posudama i bacačima, obloženim lijesovima i škrinjama, krunice su neophodni atributi marokanskog interijera:

Jacquard tekstil - kasnije stjecanje marokanskog stila, ali su savršeni jedni za druge:

Egzotični panel od prirodnog kamena bizarnog oblika i nevjerojatne priče naglašava neobičan i originalan interijer:

Kupka u mekanim bijelim presvlakama

U zaključku treba napomenuti da je eklektičan marokanski stil pogodan za ljude s ideološkim kreativnim impulsima koji vole raznolikost, svijetle boje i prostor.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map