Sommarvängningar: Välj ett praktiskt och vackert alternativ

Trädgården svänger som ett element i landskapsdesign

På en dacha eller en bondgård, i en trädgård eller ett hus, har gungor blivit inte bara ett infall eller en lyx, men ett oumbärligt förbättringselement. Dessutom, trädgård (land) gungor - ett av de enklaste och billigaste sätten att göra en semester i frisk luft så bekväm som möjligt. I ett hus på landet eller på terrassen, i lusthuset eller under en baldakin, på webbplatsen eller bara en älskad nära det stora trädet - gungor har blivit en viktig del av rekreation och fritid i naturen. Om det finns en efterfrågan kommer erbjudandet inte ta lång tid. Tillverkare erbjuder oss ett brett utbud av trädgårdsvängningar med olika modifieringar. Olika material prestanda, storlek, metod för fastställande, design och komfort diktera ett stort utbud av priser för en sådan populärt ämne arrangemang förortsområde eller lokalt i ett hus på landet. Sommarvängningar har blivit en svår del av landskapsdesign, men också dess dekoration.

Design av trädgårdsgungor

Trädgårdsgungan har många variationer av prestanda, de kan skilja sig åt enligt följande kriterier:

  • material av slaktkroppen och sätet (metall, trä, plast, vinstock eller rotting)
  • sätt fästning (hängande eller fristående gungor, hängmattor och gungstolar);
  • färgkörning
  • nivån på komfort (närvaro av mjuka sittplatser, ledsagare tillbehör - armstöd, mjuk baksida);
  • prestationsstil (modern, land, strand, traditionell);
  • Produktens dimensioner och den maximala tillåtna vikten (inte bara dimensioner utan även konstruktionstypen, slaktkroppens material, förankringarna och själva sätet påverkar tillåtna tillåtna gränsvärden).
  • möjligheten att använda eller installera året runt uteslutande i lokalerna (effekten tillhandahålls endast av materialet i designelementen).

Färgglada ställe att installera gungan

Country stil

Separat stående trädgårdsgungor

Det här avsnittet innehåller alla självförsörjande modeller som inte behöver ytterligare stöd och suspensioner. Sådana svängningar kan installeras på vilket som helst lämpligt ställe och transporteras om det behövs. Det är rörlighet som oftast är nyckelkriteriet vid val av modell av trädgårdsgungor för många ägare av hus och lanthus. Gungan, som inte kräver upphängningsstöd, kan installeras i det öppna området för sommaren, och under resten av tiden kan döljas under en baldakin eller i ett garage (skur).

Swing med en lyxig utsikt

Om vintern transfer bärbara swing på den inglasade verandan eller altan kan du glädja dig själv och hushåll ljus gunga i en bekväm miljö även under den kalla årstiden. Oftast, för att förbättra komforten hos en sådan gunga, använder ägarna mjuka avtagbara madrasser och kuddar. Omslag för sådana mjuka element swing är ofta avtagbar och lätt att tvätta i en tvättmaskin. Mjuka delar kommer ofta komplett med gungor, men kan även köpas separat om modellen inte ger dem.

En ljus sväng på uteplatsen

Moderna modeller av fristående gungor har oftast en visir, ett litet tält eller någon annan variant av taket ovanför sätet. Denna design gör att du kan skydda de som sitter på en gunga från den varma sommarsolen eller det lätta regnet. Många modeller förbättras med olika tillbehör och tillägg - bekväma armstöd med hål för installation av glas eller en kopp te, ett myggnät som levereras kan du hålla på gungan på kvällen när insekterna som förekommer på deras sommarstuga är särskilt märkbar och obehaglig (sådana modeller blir husägare med småbarn ).

Frittstående gungor

Trädgårdsgungor som inte kräver ytterligare stöd är väldigt populära nyligen. Den naturliga materialet i designen passar mest organiskt i den omgivande bilden av trädgården eller landet, landskapsdesignen på den privata innergården.

Sväng vid poolen

Swing av trä

Trä swing ser lyxigt ut, men kräver också mer omsorg att ta hand om dem än vanligt (i jämförelse med metall eller plast analoger). Som regel, tillverkare innan de skickar trämodeller till salu, impregnera produkter med speciella antiseptika och lack för att förhindra ruttning av materialet och svampbildning. Men under operationen måste du "uppdatera" impregnering och beläggning. Användningsfrekvensen för antiseptika beror på träslaget. Normalt har instruktionerna för produkten all nödvändig vårdinformation, men oftare än en gång i 1,5-2 år behöver du inte vidta några åtgärder för att ta hand om produkten.

Swing med tak

Och ändå rekommenderas träprodukter att rengöra på vintern i ett torrt och välventilerat rum. Ett sådant tillvägagångssätt hjälper inte bara att bevara svängets initiala utseende i många år utan också avsevärt minska frekvensen av användning av antiseptiska sprayer och lacker för beläggning av träytor.

I harmoni med landskapsdesign

Den ursprungliga trägungan, ramen eller alla delar av dem är gjorda av stockar, passar perfekt ensemblet i ett lanthus eller lanthus, gjord i landets stil.

Country Stylistics

Upphängda strukturer

Det enklaste och mest minnesvärda för många av oss fortfarande på barns intryck om resten i landet eller i en privat innergård version swing - upphängningsstrukturen, som är knuten till en trädgren eller någon bar. Modern landskapsplanering mångsidig, kan du hänga den vanligaste swing, som endast består av sätet till bågen eller pergola, om de redan har på din tomt.

Upphängande konstruktion

Original ensemble

Swing och pergola

En mer avancerad version av den hängande svingen har en ryggstöd, ofta utrustad med armstöd, mjuka avtagbara madrasser för sätet. På en sådan gunga kan du stanna länge i ett bekvämt och bekvämt läge, läsa böcker, prata eller bara njuta av den omgivande utsikten, luftens renhet.

Laconic version

Bekväm modell

Ovanligt par

Uppskjutna sådana modeller kan vara på starka rep eller metallkedjor. Båda alternativen är ganska tillförlitliga och valet av en viss bilaga beror mer på dina personliga preferenser. Obi-variationer kräver installation av speciella krokar i överlappningen av taket eller taket på terrassen, och redan kommer de att fästas med rep eller kedjor.

Swing som ett alternativ till soffan

Lyxig inredning

Kedjor för trädgårdsvängningar är gjorda av rostfria metaller som inte kräver målning. Men för att försäkra sig om att de mobila delarna av strukturen smörjades under användningen av gungan, är det nödvändigt för ägarna till platsen eller huset. Också innan du använder de hängande gungorna före början av en ny varm årstid, är det nödvändigt att kontrollera fästelementen inte bara på taket utan också på sätet.

Suspended swing-soffa

Snövit bild

Sväng som en hängande säng

Swing i ljusa färger

Upphängda gungor på rep rekommenderas inte att använda utan hylsa eller tak över dem. Tauen, men mättade med en speciell förening som hjälper materialet att motstå ruttning, men dess effekt är inte oändlig. Upphängda konstruktioner på rep är perfekta för plats på terrasser, gazebos med soligt tak eller under markiser.

Böhmisk miljö

Upphängd gunga på rep

Färgglada atmosfären

Sitsar och ryggstöd i upphängda modeller kan vara tillverkade av trä, metall, plast eller vara flätat av en vinstock eller rotting. Var och en av varianterna av materialet har olika fördelar och nackdelar. Ett plastsäte minskar till exempel kostnaden för hela produkten, det påverkas inte av fukt och andra väderfenomen, det är otroligt enkelt att ta hand om. Men plastprodukter har inte hög hållfasthet och hållbarhet, är mottagliga för alla slags mekaniska influenser, vid låg temperatur kan de helt enkelt spricka.

Trädgårdsmöbler i svart färg

Wicker sits, mer som bekväma soffor ser mycket färgstark, särskilt om din sving är utrustad med en terrass utöver trädgårdsmöbler av samma material och i en liknande design. Oftast är dessa modeller gjorda av artificiell rotting, eftersom det naturliga materialet är dyrt, och analogen som är gjord av en vinstock är inte hållbar.

Trädgårdsmöbler

Rattan möbler i ljusa färger

Inredning och komfort för trädgårdsgungor

Populära ovalformade svängande gungor gjorda av naturlig eller artificiell rotting användes för att ordna en vilazon inte bara i husen utan även utanför lokalerna. Avbryt liknande modeller på verandorna, terrasserna och under uteplatsens markiser.

Svängning av den ovala formen

En ovanlig lösning för en gunga

Alternativ till gungor

Alternativa alternativ för att installera swing kan kallas hängande en hängmatta eller installera gungstolar. Naturligtvis för att fullt ut kompensera för frånvaron av svingen hängmatta, avsedd till stor del för vila i ryggläge, är det omöjligt, men för många ägare av hus på landsbygden och sommarstugor ett sätt att koppla av är en prioritet. Hängmattan är billig, det är lätt att hänga mellan två träd, stavar eller andra stabila och robusta stöd. Du kan tvätta hängmatta i tvättmaskinen och städa den för tid av regn och frost, så att den ursprungliga "råvaran" letar efter länge. Och ändå är en hängmatta en viloplats för en person, medan en gunga (beroende på storlek) kan rymma flera personer.

Original hängmattor

Gungstolar som ute på terrassen, under ett tak eller i lusthuset - en stor möjlighet att inte bara fritids utrymme och avkoppling i den friska luften, men också för att skapa de mest bekväma förhållanden på ett land eller en tomt.

Snövit gungstolar

Wicker gungstolar

Väljer platsen för trädgårdsgatan

Var kan man installera eller avbryta en gunga i trädgården eller trädgården? Du måste svara på denna fråga innan du köper produkten själv. När allt kommer omkring, din webbplats funktioner, närvaron eller frånvaron av byggnader, de ytterligare inslag i landskapet design och förekomsten av ett stort träd med en spridning krona beror på valet av installationsplatsen eller hängande trädgård swing.

Country stil spelkomplex

Barns gunga

Separat stående gungor som inte kräver extra stöd kan teoretiskt installeras på något ställe som är bekvämt för platsägare. Men ett sådant tillvägagångssätt är endast möjligt i teorin, i praktiken är det nödvändigt att bestämma vem och i vilket syfte kommer att använda gungan. Om sommaren swing swing kommer mestadels barn, sedan installera produkten på asfalterade eller stenlagd med sten (tegel) plattform - inte det bästa alternativet i fråga om säkerhet mot eventuella fall. Om vuxna sitter i sväng (och oftare inte ensamma), d.v.s. vikt konstruktion med användare "ombord" kommer att vara betydligt mer, är det bättre att ta till installation på en hård yta. Sedimenterings swing ben i marken inte kan undvikas, så uteplats, lekplats, banat väg eller ett annat material (från sten till trä) skulle vara det bästa alternativet.

Swing som en accent av landskapsdesign

Fjädringssvängningar på rep eller metallkedjor kan hängas på en trädgren. Men det är viktigt att förstå att trädet ska vara starkt, med tjocka och starka grenar. Och även i detta fall kommer den högsta tillåtna vikten av de som sitter på gungan inte att vara hög. Denna version av gungan är mer lämplig för barn och ungdomar eller vuxna med låg vikt.

traditionella alternativ

Avstängd på en grensving

Ekonomi alternativ

Vanlig modell

Om ditt hus ligger nära dammen är det troligtvis det på stal. I vissa fall ligger husets golv ganska högt över marknivå och detta avstånd är tillräckligt för att hänga små gungor.

Ovanlig installationsplats

Plats avbrytas rymlig swing under ett tak eller på terrassen - en stor möjlighet för rekreation platser med de mest bekväma förhållanden. Under taket på terrassen kommer du att vara i skugga och skyddad från solen, det finns inget regn och en liten vind. Under ett tak eller på terrassen kan användas madrasser och kuddar med covers av tyg, som är benägna att blekning i solen eller lyxiga sängkläder som du bara kan sätta synd för alla eventuella effekter av naturfenomen.

Swing på terrassen

Installera gungan under taket

Oftast när man väljer färgpalett av svängningar, som kommer att hängas på terrassen, styrs av de elementära principerna för combinatorics. Beroende på färglösningarna på byggnadens fasad och designen av terrassen kan gungan antingen bli en accentfläck eller passa organiskt i den övergripande bilden. Gången är oftast vald enligt resten av trädgårdsmöblerna på terrassen - stolar eller soffa, ett soffbord.

I mörk färg

Ett annat alternativ för att välja en färg för en gunga är en kombination av en ljus eller kontrasterande nyans med något element på terrassen mot bakgrund av en neutral eller ljusbild av hela strukturen. Till exempel kan en ljus sving sammanfalla i färg med fönsterluckor eller ingångsdörren, dekorationen av verandan eller räcken på plattformen (terrass).

Swing under avtryckarens färg

Spel av kontraster

Stäng av trädgårdsgungan och kan ligga i en glaserad terrass eller veranda. Om det regnar ofta eller ens på sommaren är det sällan varma dagar, då kan det här alternativet vara det enda som är praktisk och bekvämt.

Swing från stockar

Swing på verandan

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 87 = 92

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map