Bagaimana untuk membuat bunga sejambak bunga dari butang

Sejambak butang dalam bekas

Satu alternatif untuk bunga biasa bunga biasa hari ini adalah karangan bunga bukan standard dari barang-barang pakaian kanak-kanak, mainan atau benda-benda kecil lain yang bagus. Cenderahati yang indah - sejambak butang yang dibuat oleh diri anda sendiri - akan menjadi hadiah dan hiasan dalaman yang sangat baik. Untuk membuat komposisi bunga bukan standard seperti itu boleh didapati dari pelbagai butang yang disimpan di dalam rumah. Di samping itu, ini adalah pelajaran yang sangat baik untuk kreativiti bersama ibu bapa dan anak-anak:

Untuk membuat sejambak butang yang anda perlukan:

  • butang warna, saiz dan tekstur yang berlainan;
  • bekas plastik untuk pasu yang diperbaiki;
  • buih getah buih;
  • kawat;
  • tang.
Butang berbilang warna di atas meja

Bermula

  1. Kami membentuk bunga dari butang. Pada butang saiz yang lebih besar, kami meletakkan kantong yang lebih kecil supaya lubang-lubang masing-masing bertepatan:
Butang dilipat dalam tiga
  1. Kami mengikat wayar dari bahagian bawah melalui lubang dalam ketiga-tiga butang, kemudian bengkokkannya dan keluarkannya dari atas. Bungkus wayar dengan perlahan di bawah butang bawah:
Kawat dimasukkan ke dalam butang
  1. Mengukur panjang wayar yang dikehendaki untuk membentuk batang. Potong bahagian kelebihan wayar dengan tang:
Tang memotong wayar

Bahagian bawah batang akan dimasukkan ke dalam alas.

  1. Kumpulkan dengan demikian bilangan bunga yang diperlukan untuk sejambak anda. Anda boleh menggunakan dawai yang berbeza untuk membuat sejambak lebih besar atau sfera:
Satu sejambak butang berada di atas meja

Batang boleh dibalut dengan kertas berwarna, pita, reben atau bahan lain yang sesuai.

  1. Untuk pasu, anda boleh menggunakan sebarang kapasiti: cawan aiskrim, yogurt, sebotol jus atau makanan bayi. Dalam kes kami, masukkan span ke dalam cawan plastik telus, terlebih dahulu memberikannya bentuk bekas. SPAN boleh dibalut dengan kertas pembalut terang, kerajang atau kain. Moss tiruan atau rumput terapung atas, di mana bunga kita akan dimasukkan:
Kontena untuk sejambak dengan rumput hijau

Menyisipkan batang ke dalam pasu, anda boleh membuat persediaan dengan bentuk sejambak. Anda boleh memutar batang individu ke dalam satu atau mengaturnya mengikut kaedah gangguan artistik. Bergantung kepada tujuan hadiah sedemikian, anda boleh menukar skema warna dan konfigurasi aksesori ini. Tambah stensil felt atau tulle. Secara umumnya, menaik taraf dan fantasi, anda boleh mencipta cenderamata yang tiada tandingan:

Sejambak butang dalam bekas
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 45 = 53

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map