Ubin bergaya 2018: reka bentuk sebenar bilik mandi

Ubin bilik mandi yang bergaya

Penggunaan jubin adalah cara yang paling biasa untuk membuat perlindungan yang boleh dipercayai, tahan lama dan indah untuk permukaan bilik mandi. Tidak kira apa bahan baru yang ditawarkan kepada kami oleh pengeluar, jubin seramik kekal pada puncak populariti. Tetapi di sini adalah pilihan baru untuk pewarna, tekstur dan pelaksanaan umum produk yang diperbuat daripada seramik dan bukan sahaja pereka menawarkan kami setiap musim. Kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan mereka pada contoh koleksi besar gambar bilik mandi saiz yang berbeza, gaya, penguatkuasaan dalaman dan cara-cara untuk menggunakan jubin dalam kemasan permukaan kompleks ini dari segi iklim dalaman.

Reka bentuk bilik mandi moden

Merancang pembaikan bilik mandi, pemilik mana-mana yang memahami dengan sempurna bahawa proses ini akan panjang dan mahal. Itulah sebabnya penting untuk mencari versi optimum dari bahan penamat, yang akan memberikan perlindungan yang boleh dipercayai dari permukaan dan penampilan yang menarik dari premis utilitarian selama bertahun-tahun. Jubin yang menghadap sangat baik untuk tujuan ini dan sebagai bahan penamat sahaja, dan sebagai unsur gabungan.

Bilik mandi dengan warna-warna yang sejuk

Meletakkan jubin

Selesai asal

Bilik mandi (bilik mandi gabungan) mempunyai mikroklimat tertentu, ciri-ciri yang mesti diambil kira apabila memilih bahan untuk menyelesaikan semua permukaan bilik. Tidak ada bahan penamat lain dengan senarai kelebihan seperti itu, seperti ubin jubin (seramik):

 • rintangan yang tinggi terhadap kelembapan;
 • ketahanan terhadap perubahan suhu dan tekanan mekanikal;
 • kekuatan dan ketahanan produk apabila digunakan dengan betul;
 • rintangan kepada cahaya matahari langsung (warna jubin tidak terbakar);
 • pelbagai warna, cetakan dan perhiasan;
 • banyak pilihan saiz produk, yang membolehkan anda untuk mencari bahan lapisan yang optimum untuk menyelesaikan premis mana-mana kawasan dengan jumlah sampah-kurangnya;
 • keupayaan untuk mencipta permukaan yang meniru pelbagai bahan semulajadi, yang memungkinkan untuk menghiasi ruang utilitarian dalam pelbagai arah gaya;
 • kemungkinan membersihkan permukaan dengan bahan kimia, belum lagi pembersihan basah (mengekalkan bilik mandi dalam kebersihan yang sempurna);
 • pilihan jubin yang besar dari pengeluar yang berbeza, baik domestik maupun asing (julat harga yang besar).

Jubin dengan perhiasan

Reka Bentuk Bilik Mandi 2018

1

Fokus di atas lantai

Kelemahan jubin seramik sedikit, tetapi mereka perlu dikatakan tentang mereka:

 • agak tinggi produknya sendiri (walaupun jubin pengeluaran domestik tidak akan mahal, batu semula jadi dan tiruan, produk kaca - akan lebih mahal daripada dinding lukisan atau panel panel);
 • perkhidmatan pemasangan juga tidak murah, menjinakkan permukaan bilik mandi dengan jubin tanpa kemahiran tertentu tidak akan berfungsi;
 • jubin tempat yang lemah menghadap - jahitan antara produk (mereka memerlukan rawatan khas terhadap kemunculan dan penyebaran kulat). Lebih kecil saiz jubin atau yang lebih pelik bentuknya (produk yang digambarkan), semakin besar permukaan lipit yang menyambung.

Apron jubin cerah

Pendekatan kreatif

Klasifikasi jubin mengikut kualiti teknologi

Masih beberapa 20-25 tahun yang lalu, sukar untuk membayangkan bilik mandi yang tidak selesai dengan jubin di kediaman rata-rata Rusia. Pada masa kini, pelbagai varian pelaksanaan permukaan di dalam bilik untuk prosedur air dan sanitari kebersihan adalah luar biasa. Dan, bagaimanapun, jubin jenis yang paling popular yang memenuhi semua keperluan bilik mandi tertentu, tetap produk seramik.

Reka bentuk yang berbeza

Pedalaman terang

Gabungan kontras

Jubin seramik

Pottery motif tersembunyi menjadi hampir sinonim dengan kemasan di bilik mandi - keseimbangan yang harmoni antara kos dan kualiti produk, pematuhan dengan sifat-sifat teknologi keperluan bahan iklim dalaman dengan kelembapan yang tinggi dan suhu, dan juga pelbagai penyelesaian warna dan tekstur. Semua kelebihan ini tidak hanya membenarkan hiasan seramik untuk menjadi cara yang paling popular untuk menghias bilik mandi, tetapi juga untuk menggalakkan pengeluar untuk mencari penyelesaian yang lebih inovatif dalam bidang pembuatan bahan penamat ini.

Motif tradisional

Tile Figured

Penamat tidak berkesudahan

Jubin seramik boleh didapati dalam pelbagai saiz dan bentuk, monophonic atau dengan corak, dengan kemasan matte atau berkilat. Produk yang diperbuat daripada seramik dapat mensimulasikan permukaan pelbagai bahan, mewujudkan suasana khas premis utilitarian. Menghias dinding dan lantai bilik mandi dengan bantuan produk-produk ini akan membantu untuk mewujudkan bukan hanya satu lapisan dipercayai dan tahan lama perlindungan untuk permukaan, tetapi juga penampilan yang menarik dengan premis itu, persekitaran di mana pemilik akan selesa untuk mengambil rawatan air, untuk berehat atau sebaliknya - keputusan dalam badan yang sihat.

Bilik mandi dengan warna-warna terang

Cetakan geometri

Selesai dalam warna gelap

Jubin porselin

Produk porcelain adalah jubin seramik yang sifatnya kekuatan dan sifat rintangan pakai ditingkatkan dengan menambah bahan tambahan khas. Sebelum ini, stoneware porselin digunakan terutamanya untuk reka bentuk penutup lantai - sifat kekuatan tinggi membolehkan bukan sahaja untuk menahan beban berat, tetapi juga untuk masa yang lama untuk mengekalkan rupa di bawah pelbagai jenis pengaruh mekanikal. Pada masa ini, jubin porselin digunakan untuk menghiasi dinding bilik mandi - secara solo atau digabungkan dengan bahan penamat lain.

Bilik mandi dengan nada kelabu putih

Jubin besar untuk penamat

Reka bentuk Laconic

Gaya moden

Produk menghadap kaca

Jubin kaca sebagai kemasan mandi kelihatan mewah, mahal, eksklusif. Tetapi untuk apa-apa kemewahan dan membayar lebih. Produk itu sendiri dan pemasangannya lebih mahal daripada jubin seramik. Tetapi reka bentuk bilik mandi, walaupun dengan menggunakan sebahagian daripada jubin kaca untuk menyelesaikan bilik mandi, hanya ditakdirkan untuk menjadi eksklusif, asli. Jubin kaca diperuntukkan ke kawasan tertentu, membuat panel atau apron. Di kaca yang menghadap ke belakang ternyata percetakan foto - varian imej tidak mempunyai sempadan, semuanya bergantung pada reka bentuk yang dipilih seluruh pedalaman.

Zonasi Warna

Pilihan pelik yang luar biasa

Ubin diperbuat daripada batu semula jadi dan tiruan

Dalam projek reka bentuk moden bilik mandi, anda dapat melihat penggunaan ubin yang menghadap, dibuat dari:

 • granit;
 • marmar;
 • batu pasir;
 • basalt.

Dalaman moden

Tiruan batu semulajadi

Tembok aksen

Tetapi kos tinggi produk itu sendiri dan kerumitan pemasangan, yang berlaku apabila menggunakan banyak jenis batu semula jadi (tidak termasuk berat jubin yang besar), menggalakkan pemilik moden menggunakan analog tiruan. Jubin yang dibuat dari batu tiruan tidak kalah dengan bahan semulajadi dalam kualiti estetiknya, tetapi beratnya kurang, lebih mudah untuk menutup permukaan yang paling beragam dari bilik mandi.

Tile

Jubin marmar yang besar

Selesai mulia

Tetapi analog buatan batu semulajadi, misalnya, marmar, tidak murah. Tetapi bahagian dalam bilik mandi yang disebabkan oleh hiasan ini tidak mudah untuk diletakkan di atas kemewahan, tetapi imej mulia, penampilan yang canggih. Imitasi marmar paling sering digunakan dalam pengeluaran jubin saiz sederhana dan besar, tetapi terdapat juga mosaik marmer dengan unsur-unsur kecil.

Nada neutral selesai

Penyelesaian ringkas

Dalaman pedalaman

Produk metallized

Jubin boleh mempunyai perak, emas atau tembaga bersinar, jika semasa pembuatannya, zarah logam ditambahkan ke komposisi. Apa yang boleh lebih mewah daripada bersinar perak atau emas di dalam bilik mandi? Hanya gabungan yang kompeten bersinar ini dengan seluruh permukaan penamat dan penggunaan "mewah kemasan". Dengan bantuan jubin metallized, anda boleh memilih zon atau elemen tertentu pedalaman, membuat panel hiasan, tepi, apron dan pilihan lain untuk menghiasi permukaan bilik mandi.

Bersinar emas

Mocha bermetalisasi

Selesai dengan bersinar logam

Memilih bentuk dan saiz jubin untuk bilik mandi moden

Faktor-faktor berikut akan mempengaruhi pilihan bentuk dan dimensi lapisan bilik mandi:

 • parameter bilik - kawasan, susun atur, ciri seni bina;
 • permukaan yang hendak oblitsevat (jubin kemasan atau mozek boleh bukan sahaja lantai dan dinding, tetapi juga Paip, countertops, sistem penyimpanan, untuk mewujudkan unsur-unsur hiasan);
 • reka bentuk umum ruang utilitarian;
 • pilihan peribadi tuan rumah.

Warna semulajadi

Tiruan batu bata

Kemasan gelap asal

Dalam usaha untuk visual meningkatkan ruang (dan bilik mandi adalah rumah pangsa standard tidak mempunyai ciri-ciri kawasan yang besar) boleh digunakan bukan sahaja warna-warna lembut dalam hiasan, cermin dan permukaan berkilat. Dengan bantuan saiz dan bentuk (cara meletakkan) jubin, anda juga boleh menukar jumlah bilik. Jika jubin segi empat tepat diletakkan secara menegak, tetapi siling bilik mandi akan kelihatan lebih tinggi. Tetapi ia adalah penting untuk memahami bahawa untuk ruang kecil jubin sangat besar (tidak kira berapa bergaya ia tidak), adalah tidak wajar dari segi ekonomi - banyak sisa, terutamanya dalam ruang bentuk yang tidak teratur, dengan pelbagai unjuran dan dikhaskan.

Reka bentuk kreatif

Hiasan cahaya

Bentuk dan garis mudah

Jangan kalah popularnya sangat luar biasa dan sudah ramai orang Rusia menyukai jubin "Metro" - dadu segi empat tepat, dibentangkan dalam jenis kerja keras. Di kedai kami, produk tersebut juga dipanggil "babi". Jubin cahaya "metro" - cara yang ideal untuk menghadapi bilik mandi kecil.

Jubin lantai dengan perhiasan

Permukaan salji putih

Kerajaan Symmetry

Kemasan gabungan

Dan dengan bantuan "metro" jubin (matte atau berkilat) gelap dengan kulir putih salji, anda boleh mencipta imej kontras asal bilik mandi bersaiz sederhana dan bersaiz besar. Dalam bilik utilitarian kecil seperti batu, anda boleh membezakan permukaan aksen atau sebahagian daripadanya (sebagai contoh, apron di atas sink atau tab mandi).

Jubin berkilat

Hiasan apron

Mosaic

Bercakap tentang kualiti teknologi, mozek itu mempunyai semua kelebihan jubin seramik. Tetapi pada masa yang sama ia boleh digunakan untuk menghadapi permukaan yang rumit - bentuk bulat, ceruk, ledge, gerbang. Mosaic bukan sahaja dapat memperuntukkan segmen fungsional atau barangan dalaman individu, tetapi juga menghiasi permukaan bilik mandi atau sinki, sebagai contoh. Dengan bantuan mozek, anda boleh menyusun (atau membeli versi siap pakai) panel hiasan, meletakkan alas kaki, apron dan dengan itu menyesuaikan (secara visual, tanpa kondisinya) parameter bilik.

Mosaik untuk apron

Dalam gaya Kontemporari

Namun, mozek lebih kerap digunakan untuk permukaan separa bilik mandi. Lagipun, semakin kecil dimensi jubin mozek, semakin besar permukaan jahitan antara. Dan mereka, seperti yang diketahui, mewakili "kelemahan" utama bilik mandi penamat - tempat yang berpotensi untuk kemunculan dan pembangunan kulat.

Bentuk dan mosaik bulat

Penamat permukaan dengan mozek

Penyelesaian warna sebenar untuk bilik mandi pada 2018

Jika dalam bidang pengeluaran pakaian, kasut dan aksesori warna trend menggantikan satu sama lain dengan kelajuan yang luar biasa, maka dalam dunia reka bentuk dalaman, mujurlah, kita boleh mencipta imej warna bilik selama beberapa tahun. Lebih-lebih lagi, dalam bidang reka bentuk perumahan, kami lebih kerap dipandu oleh keinginan akal dan pilihan warna peribadi, daripada trend bergaya dan cadangan pereka fesyen.

Skim warna cahaya

Kombinatorik dalam hiasan

Susun atur jubin mendatar

Untuk bilik mandi kecil, jubin warna cahaya akan sentiasa relevan. Hanya ia tidak boleh dengan mudah mencipta imej yang mudah dan tidak menggembirakan bilik, tetapi juga visual meningkatkan saiznya yang sederhana. Memandangkan fakta bahawa paip untuk premis tersebut paling banyak dibeli dalam warna putih standard, aksen warna akan diperlukan dengan bantuan lantai, tekstil (langsir, tuala) atau sedikit aksesori untuk bilik mandi.

Imej salji putih

Dinding cahaya

Reka bentuk bilik mandi kecil

Warna kelabu adalah relevan untuk beberapa musim, praktikal dan fleksibiliti dari segi gabungan dengan warna lain mendorong pereka dan pelanggan mereka untuk menggunakan nada neutral ini dalam premis dengan pelbagai tujuan. Bilik mandi tidak terkecuali. Terhadap latar belakang abu-abu, salutan putih salji kelihatan hebat, dan gloss keterangan bersalut krom perlengkapan dan aksesori kebersihan menambah sedikit gloss dan sentuhan kemewahan moden ke bilik.

Semua warna kelabu

Menghadapi batu buatan

Menghias dengan bilik mandi yang luas

Lukisan luar biasa

Semua warna warna beige - kegemaran tanpa syarat (selepas skala warna putih salji, tentu saja) untuk reka bentuk permukaan bilik mandi. The whiteness of the piping, the gloss of accessories, the mirror and the glossy surfaces - all this creates a patina of coolness in the image of the bathroom. Untuk memberikan kehangatan ke pedalaman bilik akan membantu warna asli palet beige.

Skala lebah terang

Bilik mandi dengan tingkap panorama

Reka bentuk dalam nada beige

Ubin yang meniru permukaan kayu sangat popular. Memandangkan segala-galanya yang berkaitan dengan penggunaan bahan semula jadi adalah relevan dalam bidang reka bentuk dalaman, lonjakan populariti mudah dijelaskan. Tiruan permukaan kayu adalah relevan bukan sahaja untuk membuat penutup lantai, tetapi juga untuk finishing separa dinding, countertops, façades peranti paip.

Tiruan kayu

Mengurangkan zon

Eko-motif

Gabungan putih dan berkayu

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

78 + = 81

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map