Wayar sebagai elemen hiasan

Kabel oren kelihatan berbeza pada latar belakang kelabu dan merah-coklat

Kemudahan yang membawa peralatan rumah tangga dan elektronik ke kehidupan kita mempunyai kelemahan. Sejumlah besar wayar dari sistem komputer, lampu, TV, telefon, menggeletar cincin-cincin yang mengagumkan, cuba menenun menjadi kusut ular atau menunjukkan secara visual apa simpulan Gordian itu. Kabel di sini, kabel ada di sana, dan lebih banyak peranti di rumah, semakin penting dan rumit adalah kelompok-kelompok dari berbagai kord. Dan anda cuba (sering tidak berjaya) untuk melepaskan mereka, menyusun atau menyembunyikannya, mempercayai bahawa pendawaian yang ditinggalkan memandang merosakkan pedalaman.

Kami mencadangkan untuk menggunakan wayar "untuk tujuan damai" - untuk menjadikan dinding anda menjadi karya seni hiasan dan diterapkan. "Ya, baiklah," - anda mengatakan tidak percaya dan akan salah. Masalahnya ialah "perkara yang sama" mempunyai penyelesaian asal yang tidak akan melibatkan beban kewangan yang besar, ia akan memberi anda keseronokan dari aktiviti kreatif, dan anda akan muncul sebagai pemenang mutlak dalam perjuangan yang melelahkan dengan tali di lantai.

Lihatlah idea-idea foto yang dipaparkan di sini, yang boleh diulang atau digunakan sebagai sumber inspirasi untuk keputusan kreatif anda. Kreativiti memanifestasikan dirinya bukan sahaja dalam menghias dinding dengan bantuan kabel, tetapi juga dalam menghiasnya dalam pelbagai cara.

 Dinding putih, kabel hitam dari lampu dipasang di tempat yang betul (dengan pemeliharaan keselamatan yang ketat!) Dan sebagai hasilnya - siluet yang dikenali di New York, Paris, London, Rome (pilihan anda) atau garis simbol bangunan bangunan rumah anda. Ia kelihatan moden dan luar biasa.

Kabel hitam dari lampu adalah bahan yang sangat baik untuk menghasilkan karya dinding

Kabel hitam dari lampu

  Jika anda lebih suka garis lurus mudah dan sudut bersih, cuba corak geometri, seperti dalam kes ini. Hiasan dinding seperti ini akan kelihatan hebat di mana-mana ruang dengan siling tinggi - di lorong rumah, almari pakaian teater atau di salun kedai.

Corak geometri tali hitam sentiasa ketat dan elegan

Corak geometri tali hitam

 Dan inilah satu lagi contoh hiasan dinding. Kabel hitam mudah, "secara semulajadi" berpusing ke dalam bentuk yang aneh, kelihatan sangat menarik, seperti karya seni dalam gaya seni abstrak. Di samping itu, ini adalah cara mudah untuk mencipta aksen fokal di dalam bilik, yang secara organik menggabungkan walaupun dengan perabot pereka yang mahal.

Kawat twisted kini merupakan elemen reka bentuk asal, yang kesilapan telah berubah menjadi merit seni.

"Artfully" wire twisted

 Sekiranya idea yang berbuah "apa yang dimaksudkan" tidak berlaku kepada kepala, seseorang boleh melakukan percubaan dengan kombinasi garis lurus dan melengkung, pelbagai bentuk geometri dan bentuk abstrak. Anda boleh mendapatkan keputusan cemerlang, layak pameran di Muzium Seni Reka Bentuk.

Gabungan garis dan bentuk dari wayar mempunyai banyak variasi

Gabungan garis dan bentuk dari wayar

 Lukisan yang menarik ini telah dibuat menggunakan wayar hitam panjang dan mentol lampu. Idea hebat untuk rumah moden. Apa yang anda perlukan adalah banyak kabel dan dinding kosong. Garis besar mana-mana kenderaan (tidak semestinya bas) akan mewujudkan suasana "jalan" dan mengingatkan anda bahawa dunia besar dan sentiasa terbuka untuk perjalanan.

Hiasan dengan kord dan mentol lampu menghasilkan kesan hebat!

Menghias dengan kord dan mentol lampu

 Versi glamor kord dengan salutan penebat tekstil berwarna. Satu komposisi dari grid untuk teduhan retro dan menenun berpola di dinding membuat keseronokan dalaman dan agak kecil. Warna-warna pendarfluor pada latar belakang putih adalah alat win-win untuk "menghidupkan semula" kawasan pedalaman.

1

Kord warna hiasan meningkatkan kebebasan aksesori

Kord berwarna hiasan

 Kabel sangat panjang biasanya digulung ke dalam gulungan dan cuba sembunyikan dari mata. Tetapi sedikit imaginasi akan membolehkan anda untuk meninggalkan unsur-unsur abah-abah pendawaian dan melihatnya menjadi elemen hiasan yang hebat. Tidak perlu meletakkan angka dari wayar tinggi di atas lantai. Papan skirting akan sesuai dengan peranan asas bagi "landskap dengan pokok".

Angka hiasan dari kabel panjang berjaya digunakan untuk menghiasi bahagian bawah dinding

Angka hiasan dari kabel panjang

  Cuba sesuatu yang tidak terlalu sukar untuk menghiasi kord kuasa di dalam bilik tidur anda. Sebagai bahan hiasan, reben warna atau kertas cukup sesuai. Dan kini seekor burung kecil yang cerah duduk di cawangan dawai putih dengan daun hijau. Sangat comel. Dan angka itu boleh diubah untuk sesetengah orang bergantung kepada mood.

Hiasan wayar dengan kertas dan pita

Hiasan wayar dengan kertas dan pita

  TV dan konsol permainan, komputer, pencetak dan modem dan peralatan pejabat lain tidak dapat dielakkan dengan satu set kabel yang tidak begitu mudah disembunyikan. Dan anda tidak perlu melakukan ini! Atur dan tentukannya dalam susunan tertentu (secara simetrik atau asimetrik, seperti yang anda kehendaki) dan unsur-unsur yang menyatukan simpatisan yang kecil akan mencipta corak unik dalam gaya "Hi-Tech".

Corak di dinding dari wayar penyambung

Corak di dinding dari wayar penyambung

 Penyelesaian menarik - bingkai hiasan dalam gaya Victorian dari dawai panjang di atas perapian. Tidakkah anda mempunyai perapian? Adakah terdapat cermin? Atau gambar? Aksesori ini boleh menjadi lebih ekspresif dalam bingkai kontur putih, dan pedalaman akan memperoleh ciri-ciri klasik yang elegan.

Bingkai hiasan diperbuat daripada dawai yang dihiasi dengan perapian atau cermin

Bingkai hiasan diperbuat daripada dawai

  Kombinasi kompleks garis menegak dan mendatar dari wayar elektrik membolehkan anda mengubah secara visual persepsi ruang, menjadikan ruang tertentu di dalam bilik lebih tinggi dan lebih luas. Sebaliknya hitam dan putih adalah pilihan yang paling boleh diterima untuk dalaman klasik yang ketat.

Kompleks hiasan komponen menegak dan mendatar

Kompleks hiasan komponen menegak dan mendatar

 Reka bentuk ringkas tidak bermakna membosankan. Kabel oren yang cerah, berputar dengan cincin pada latar belakang kelabu, bergerak ke bahagian seterusnya dinding dan menjadi hampir tidak kelihatan pada batu batu bata merah. Perbandingan warna kombinasi yang berkesan adalah inti dari idea reka bentuk.

Kabel oren kelihatan berbeza pada latar belakang kelabu dan merah-coklat

Kabel oren kelihatan berbeza pada latar belakang kelabu dan merah-coklat

 Anda masih berfikir bahawa untuk menyembunyikan wayar di bawah kertas dinding, plester, panel kayu atau plastik, ke dalam bekas khas, dan sebagainya. - satu-satunya penyelesaian yang sesuai untuk menghiasi dalaman yang ideal?

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map