Herrgård i marockansk stil: nåd och mysterium

Turkosväggar i sovrummet

Inbjudande, mystisk, unik marockansk stil i arkitektur, landskapsdesign, inredning skapar en mycket speciell atmosfär. Att komma in i ett hus gjord i denna stil verkar du vara transporterad till en östlig saga som rör de historiska hemligheterna i Afrika från de senaste århundradena.

Pool i en marockansk herrgård på kvällen

I den marockanska stilen är traditionerna i fenicien och Mauretanien, Afrika och Frankrike, Grekland och Spanien och olika tillbehör i andra länder sammanvävda på ett fantastiskt sätt. I denna stil är de ljusaste färgerna, invecklade smycken och snidade detaljer koncentrerade. Och över tiden fortsätter den marockanska trenden att utvecklas och kompletterar sin potential med nya trender inom designkonst.

Arkitektoniska funktioner för den marockanska stilen är många välvda öppningar av enkla och utarbetade former, gallerier och kolonnader, balkonger och terrasser. Den intilliggande tomten till huset imiterar det subtropiska klimatet i södra landet, jag. kommer att vara lämpliga kaktusar, aloe och calanchoe buskar, lianor och palmer:

Gården på gågatan är vanligtvis utrustad med pavers eller bestickplattor:

Som byggnads- och ytmaterial för dekoration av fasaden av huset, som i alla etniska stilar, används plattor, sten, lera och metall här:

Inget marockanskt hus kan utan uteplatser. Detta är en gammal arkitekturhistoria i Marocko. Golvet är nödvändigtvis kantat med kakel, keramiska golvvaser placeras i hela gården. Mysiga och bekväma möbler, en öppen spis och dammar med fontäner har vila i sådana uteplatser:

Eftersom den marockanska stilen i början innebär att man blandar andra riktningar, kombinerar designers, bygga inredningen av huset på ett sådant etniskt sätt, djärvt kombination av gamla folkraditioner och moderna europeiska funktioner. Detta gör att du kan skapa en universell, bekväm och extravagant inredning i ett rum.

I vardagsrummet finns traditionella stilfunktioner (mosaikgolv, väggar, marmordetaljer) och moderna, bekväma möbler kan bestå av varandra:

Ett annat oumbärligt villkor för marockaner i huset - mattor med de mest otroliga mönster, ljusa färger. Mattor pryder golvet i vardagsrummet, i matsalen och i sovrummet:

Färgdesignen på herrgården i Marocko kan beskrivas som en extravaganza av ljusa mättade färger. Huvudfärgen är blå, blå, turkos. Lila, lila, röda och deras nyanser finns ofta i interiörer:

Gul, guld, orange, terrakotta, brun används som typiska färger i den afrikanska öknen:

Vit färg ges inte liten betydelse som en symbol för renhet och livslängd. Vit kan vara väggar och tak eller möbler:

För att slutföra väggarna i rummet inuti traditionella sten- och keramikplattor är en mängd olika typer av texturerad gips med en kornig eller jämn textur utmärkt:

Perfekt kombinera i ett rum mosaikplattor, trä och smidda element:

Överflöd av snidade trä och smidda element skiljer marockansk stil från andra afrikanska destinationer. Effektivt se lockiga balustrådar, omsluta balkongen och en trappsteg inuti huset:

Spiraltrappa i vardagsrummet

möbler

Traditionella möbler för vila i marockansk stil - trä, med utarbetade snidade detaljer, utan skarpa hörn. Klädsel av mjukt tyg, mestadels sammet eller satin:

Ljusrosa puff nära sängen

Det bör noteras att den marockanska stilen är uppdelad i magnifik, lyxig ("palats") och enkel, lakonisk (rustik). I ett hus kan stycken av båda dessa riktningar harmoniskt anslutas. Till exempel, i köket ser du bra trälådor, öar och bufféer med effekten av brashing:

En åldrig commode i köket

Och i matsalen kontrasterar en dyr avslutning med marmor eller granit, möbler från dyra skogar dramatiskt med det grova brädorgolvet:

Gula fåtöljer runt bordet

Keramiska bordsskivor dekorerade med mosaik eller målningar, metallfack och krukor, målade kasketter och kistor, smidda ljuskronor är oumbärliga egenskaper hos det marockanska interiören:

Jacquard textilier - ett senare förvärv av marockansk stil, men de är perfekta för varandra:

En exotisk panel av natursten av en bisarr form och en fantastisk historia betonar det ovanliga och ursprungliga interiören:

Bad i mjuk vit klädsel

Sammanfattningsvis bör det noteras att den eklektiska marockanska stilen är lämplig för personer med ideologiska kreativa impulser, som älskar mångfald, ljusa färger och utrymme.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

50 + = 52

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map