Lantgård i eklektisk stil – blandning av stilar och epoker

Användningen av sällsynthet i det inre av eklekticismens stil

Vad gör en person som gillar både enkel lantlig stil, elegans och lyx av barock och renässans, funktionaliteten minimalism och art deco, hur man kombinerar i en harmonisk helhet, alla dessa egenskaper, och är det möjligt?

Ja. Och detta blev möjligt under 90-talet av XIX-talet, efter att de ledande europeiska designersna frågade en liknande fråga. Deras idé var bara att försöka blanda delar av redan existerande klassiska stilar, vilket gör denna mix något nytt i designens värld. Som ett resultat av dessa sökningar har en ny stil uppträtt - eklekticism, som på grekiska betyder "jag väljer jag väljer".

I början av nittonhundratalet var det allvar drivit stilar som Art Nouveau, Art Deco, överskuggar den med sin nyhet och extravagans. Men verklig konst kan inte överskuggas. Detta hände också med eklektisk stil. I början av det tjugoförsta århundradet, behåller sin grundidé (för att absorbera det bästa av andra, har moderna stilar), eklektisk bröt igen i den grupp av ledare. Experter förklarar detta faktum av det faktum att bland människor finns det väldigt få anhängare av någon speciell stil.

För att förstå detta fenomen kommer vi att bekanta sig med de främsta stadierna av design och funktioner som är specifika för den eklektiska stilen.

För en harmonisk konstruktion av interiören i eklektisk stil, väljs en viss stil som kommer att ligga till grund för allt som händer i rummet. Huvudfärgen är den grundläggande stilen. Det är önskvärt att den är vit, beige eller grå.

Bäst för denna roll kommer de minimalistiska, skandinaviska eller moderna klassiska stilerna att göra.

Det måste finnas andra färger i form av ljusa accenter. Det kan vara möbler, textilier, dekorelement. I det här fallet är det inte nödvändigt att följa vissa regler, med undantag för en sak - förutsätter eklekticism inte onödig variation av färger. Experter rekommenderar att man använder högst tre färger.

Nu måste du välja stilar, de element som du vill se i inredningen av inredningen. I så fall borde du inte kombinera mer än tre stilar, så att ditt rum inte ser ut som ett normalt förråd.

Ett intressant inslag är förekomsten av stil i inredningen, som utan tvekan kommer att locka med det, hela tiden, uppmärksamheten av dina gäster. Det kan vara vad som helst: en uppstoppad djur eller ett huvud, en spegel i en oväntad, men ändå bra läge, reliefer av kända personer i en naturlig storlek paneler på ämnet, det verkar, inte överensstämmer med den status i rummet, etc. Kort sagt, allt som kan överraska dig borde ha en plats i ditt rum.

1

Möbler i förhållande till dörren bör placeras med hänsyn till dess mått: massiva möbler - på baksidan, möbler med mindre dimensioner - framåt. Detta arrangemang ger ett visst djup rumsutrymme.

De stilar som valts för eklekticism borde vara relaterade. Denna anslutning kan vara färg, form, tillbehör. Det är viktigt att i en stil finns ett element av en annan stil.

Det kan vara stolar från olika stilar, placera runt bordet, soffor i soffan eller våningssängen.

Monokrom vägg kan dekoreras med målningar med landskap, svartvita fotografier eller allt från modern konst. Men för harmoni måste det finnas tillräckligt med dem på väggen för att täcka det mesta av väggen.

En vägg med konstnärlig målning ser bra ut. Detta är ett mycket vinnande alternativ för att dekorera väggarna, harmoniskt uttömd i inredningen i stil med eklekticism.

Användningen av en sällsynthet i en eklektisk stil inredning för vissa blir bara en gudstjänst. Inte varje person utan ånger skiljdes med föremålen av en tidigare period av hans liv, honom eller folk nära honom. Den eklektiska stilen hjälper dig att rädda dem.

Eklekticism är en komplex stil, för all dess skenbara enkelhet. Det viktigaste du inte bör glömma när du dekorerar ett eklektiskt rum är att alla delar av inredningen ska vara i harmoni med varandra. Att använda element i flera stilar betyder inte tankelös blandning av dem, för tanken på själva stilen är att blanda och kombinera.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (10 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

63 − 62 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map