Интериори и фасади на къщи в стил Хале

Стил в хижа за селска къща

Наскоро изграждането на селски къщи в стила на хижата придобива популярност не само сред европейските собственици на жилища, но и сред нашите сънародници. И те са задвижвани от всички същите причини - желанието да бъдете по-близо до природата, да можете да се потопите в красотата на околната среда след шумен и газов град. Трябва да се отбележи, че популярността на ски курортите в нашата страна вече е на върха. Да води здравословен начин на живот е не само полезно, но и модерно, ски и сноуборд - последната тенденция сред спортните тенденции. Е, богатите хора могат да си позволят да построят селска къща, чийто вид и разположение ще приличат на ски курорт през цялата година.

Къщи в стил хижа

Style Chalet дойде при нас от югоизточна Франция - провинция, разположена на границата с Швейцария. Характеристиките на планинския климат, сериозността и дори сериозността на природните явления и селския начин на живот са повлияли на стил, в който сега охраняемите собственици предпочитат да построят къщи за почивка в страната. Ако говорим за буквалния превод на думата "хижа", тогава това е овчарската къща, разположена близо до планината. Очевидно структурата, чието местоположение е толкова трудно, трябваше да отговаря на всички изисквания за здравина и издръжливост. Обикновено малки къщи за жители на селските райони на европейските провинции са построени от камък и дърво - основата и част от първия етаж са направени от камък, а таванското помещение - от дървен лъч или дървени трупи. Такива структури са се доказали с течение на времето - каменната основа е надеждна защита срещу неприятни климатични прояви под формата на вятър, силен дъжд или сняг.

В зимния пейзаж

Една от основните външни особености на селската къща в стил Chalet е покривът с наклонени наклони с големи первази (дължината на които достига до два метра). Целта на тези "сенници" е да се защити фасадата на сградата от характеристиките на метеорологичните прояви. По правило, такъв покрив е покрит с плочки с дървени елементи, често се извършва декоративна дърворезба.

Особености на архитектурата

В полумрака

Традицията на изграждането на къщи в стила на хижа е разположението му по отношение на страните на света: основната фасада винаги гледа на изток, а дневните са проектирани така, че слънцето през целия ден да осветява равномерно всички стаи.

Алпийска къща

1

На три нива

Понастоящем за изграждането на подовата настилка се използва не само камък (поради високата цена на естествения материал), но и тухли или бетон. Камъкът (естествен или изкуствен аналог) може да се използва само за облицовка на първия етаж. По отношение на тавана или на втория етаж се запазва традицията за нейното внедряване от дървен материал или трупи. Къщата в стил "хижа" трябва да има просторен балкон, огромни панорамни прозорци, просторна веранда (остъклена или не).

Къща в стил Chalet

Стилът на хижа, който също се нарича алпийски стил, се харесва от много богати хора, въпреки опростеността и "селския" произход. Уютният външен вид, столицата и солидната сграда, използването на екоматериали по оригинален начин - всичко това привлича онези, които искат да се потопите в природата, но в същото време да запазят комфорта и удобството на съвременния свят. В края на краищата, в екстериори и интериори на къщи в стила на една хижа е възможно хармонично да се интегрират не само модерното битово и цифрово оборудване, но и алармени системи, пожарогасителни системи и комуникации за сигурност.

Модерен стил

В съвременните селски къщи, направени в стила на хижа, стъклените повърхности се използват все по-често. Каменните и дървесни материали не са отменени, но факт е, че в присъствието на красиви пейзажи наоколо, собствениците на жилища биха искали да имат толкова много възможности да наблюдават промените в природата от собствените си прозорци. И за това прозорците трябва да са големи, панорамни. Освен това проблемите на лошото време, което прави алпийските овчари да изпълняват своите хижи в малки, вече не са от значение. Модерни енергоспестяващи прозорци с двоен стъклопакет са в състояние да понесат лошо време.

Панорамни прозорци

Общо остъкляване

Модерните къщи в стила на хижата са склонни да достигат височина, но в същото време твърдо на земята. В проектите на нашето време се предлага по-интензивно остъкляване, включително тераси и веранди. Сградите придобиват по-остри форми и стриктни линии, простота и чувство за надеждност се пренасят интуитивно, внушавайки усещане за спокойствие на собствениците на къщи и техните гости.

Система за фасадно осветление

През нощта

Характеристики на дизайна на района в близост до къщата в стила на хижата

Очевидно е, че повечето къщи в алпийски стил се намират в залесени площи и често част от така наречения двор е много конвенционална концепция, трудно е да се отбележи къде се затваря притежанието на собствениците и започва гората или планините. Но това не означава, че територията в близост до къщата няма нужда да бъде подредена и поддържана. Разбира се, основната идея в проектирането на ландшафтен дизайн за такива домакинства е най-малкото намеса в природните белези на местността. Човешката ръка, ако трябва да бъде видима, е само в непосредствена близост до къщата.

Озеленяване

Би било неопровержим надзор, който има селска къща в алпийски стил, без да предвижда възможност за почивка на открито. Не е изненадващо, че собствениците на жилища се опитват да оборудват отворените балкони, остъклените веранди и сенници и да се опитат да оборудват малки, но уютни вътрешни дворове в непосредствена близост до къщата.

Павилион в близост до къщата

Открита зона за отдих

На дървени настилки или платформи, павирани с камък, има състави за почивка от дървени или плетени мебели. Фотьойли и маси за почивка и събиране или дори за хранене групи са уникална възможност да се насладите на красивата природа, а не от прозореца на вашия луксозен дом.

Кръгла платформа

Той също така инсталира подови камини и печки, огнища с открит огън, които могат да служат като ефективно средство за подготовка на различни ястия и предмети декор, даде възможност да се насладите на пламъка, докато в удобен кът за сядане пред дома си в хижа стил.

Градинска мебел за почивка

Просторно вътрешен двор пред главния вход

Интериор в стил "Chalet" или очарованието на алпийския романтизъм

Произходът на алпийската стилистика гарантира нейната асоциация със селска простота, уют и топла атмосфера на дома. И основната особеност на довършването на пространството в стил хол е използването на естествени материали. Толкова много интензивно използване на дърво и естествен камък, няма да намерите, може би, в друг стилистичен поток.

проучване

Много собственици на жилища са толкова любители на алпийския стил, че решават да го изпълнят изцяло, не само в селските си къщи (което е съвсем логично и подходящо), но също така прехвърля елементи от селската атмосфера в градските апартаменти. Доколкото е възможно, можете да сте сигурни, че ще разгледате избора на интериорен дизайн на различни стаи, направени според каноните на холистическата стилистика.

Интериор в стил

Представяне на хола в къща в ски курорт в подножието на Алпите, ние несъзнателно са склонни към стила на ловна хижа, но в по-просторна стая с достатъчно използването на дърво и камък облицовки, препарирани животни по стените и кожухарски кожи на пода вместо килим. И в този смисъл не сме далеч от въплъщението на алпийската стилистика в интериора на хола.

Класика на жанра

Интериор с кабинков стил

Безусловно и задължителен атрибут на хижа хол стил е огнище, ако в обикновени стаи от вили той често се отдалечава на заден план, отстъпвайки място на ръководството ярко обзаведени, в селските интериора на дома - център на вниманието фокус. Ако не каменна декорация, тогава огромната украса камина привлича вниманието. Плюшени диви животни, поставени над камината - общ елемент от алпийската стилистика за пространството в хола.

Фокусирайте се върху камината

В съвременните дневни, пространството на камината е и телевизионна зона. Телевизорът се намира над или близо до огнището. Това е удобен и практичен начин за пестене на място и създаване на един координационен център за всекидневната.

Камина и телевизор

Каменна облицовка в дневната

Хол-дневна

Живот в хижа стил, разположен в селска къща - винаги има голяма стая с високи тавани, големи прозорци, широко използване на дървени греди, колони и таванни системи, е необходимо дървени подове, луксозни топли килими или животни етажа кожата е красиви полилеи и добра обзавеждане от масивно дърво.

Просторна стая

Ако говорим за мека мебел, която ще изглежда подходящо в хола с алпийски стил, по-често, отколкото не - това е масивна мека мебел с кожена тапицерия. Но това не означава, че има ограничения в използването на кадифе, вълна или лен тапицерия, важно е само на синтетичен компонент на текстила не боли очите, не се издава на преден план (ако решите да използвате тапицерия от изкуствена тъкан).

Кожена тапицерия

Фокусирайте се върху мека мебел

Модерен хол в селска къща с алпийски "пристрастия", като правило, е оборудван с големи панорамни прозорци. Ако преди селяните нямат какво да правят, освен да наблюдават огъня, модерен хазяин може да се наслаждава на най-красивите пейзажи денонощно.

Огромни прозорци

Полилей от античността

Прекрасен изглед извън прозореца

Много важна за всекидневната, направена в алпийски стилистика, има осветителна система. От една страна, осветлението в селските къщи е със заглушен вид, дори и интимно. Но от друга страна, това е важно за собствениците на жилища да бъдат в състояние да прочете една книга, седнал до камината, например. Оттук и необходимостта от система за осветление на няколко нива - в допълнение към централната полилей (или няколко висящи лампи, в зависимост от размера на дневната), се прилага за маса и подови лампи и осветителни тела, стенни лампи са разположени в пространствата между прозорците и над камината в близост до входа.

Осветление в хола

Осветителна система

Съвременна хижа

Повечето "модернизирани" варианти на хола в алпийски стил могат да се отклоняват от използването на традиционни мека мебел с кожена тапицерия и кожухарски възглавници и възглавници. Използването на мебели без рамки ще доведе духа на модерността до топлата атмосфера на дневната, облицована с дърво.

Без рамки мебели

Друг вариант на тема мека мебел за хола в алпийския стил е ярката тапицерия. Обикновено стаите в стил "хижа" не са богати на ярки цветове, а палитрата е доминирана от естествени нюанси на кафява бежова група. Ето защо ярките акценти трябва да се използват дозирани и много внимателно, за да не се нарушава хармоничната естетика на селския интериор. Ярката мека мебел може не само да разнообрази цветовия обхват на хола, но и да донесе дух на авантюризъм, колоритен положителен.

Блестяща тапицерия на мебели

Ултрамодерният хола не може да бъде в своя дизайн необходими атрибути на хижа стил - камина, животински кожи и пълнени, но вие все още ще се разбере в интериора, принадлежащ към селски стил на активното използване на дървени и каменни повърхности (изкуствен материал, в момента изглежда, че е трудно да се разграничат от естествен суровини).

Ултрамодерната хижа

Всекидневна с детска площадка

Дневната, разположена на остъклената веранда, е отлична възможност да уредите стая за почивка с възможност да се насладите на местната природа. Поддържайки основните принципи на дизайна на пространството в алпийски стил, по този начин можете да донесете духа на модерността и напредъка във всекидневната и цялата собственост на страната.

Дневна на верандата

За романтичните натури, които ценят топлината от естествени материали, насладете се на пращящите трупи в камината и оглед на танцуващи пламъци, ще се насладите на спалня в стил хижа. Факт е, че в повечето стаи за спане и почивка, изпълнени в алпийски стил, има камина. Ако преди това, без тази невероятно функционална и може да се каже, жизненоважен атрибут на селския живот, просто беше невъзможно да се презимува, в момента тя не е толкова практична, колкото декоративна функция. В края на краищата няма нищо по-лесно, отколкото да оставяте радиатори за отопление във всички стаи, да ги шиете с дървени екрани с перфорация и да се наслаждавате на топлината по всяко време на годината. Но в този случай, очарованието на селската естетика ще бъде загубено, магията на присъствието не е само извън града, а в пазвата на природата, заобиколен от красиви пейзажи.

Спалнята

Алпийските малки къщи в спалните често са използвали двуетажни легла, отново заради икономия на пространство и топлина. Често в спалнята на родителите имаше и детско креватче. В резултат на това, разположени тук е камина, отопляем стая, където цялото семейство е поставен за сън. Сега няма такава нужда, но някои традиции и особености на стила са останали.

За няколко души

Спалня за цялото семейство

Например, можете да подредите спалнята за гости (ако сте собственик на селска къща, оборудвана с всички удобства и уют, очевидно е, че гостите ще имат много) с диференцирани насрочване легла.

За няколко човека

Първоначални кейове

Очевидно е, че на пода и декорацията таван в спалните на вили в стил хижа ще бъдат направени от дърво, с един селски, скициран таван греди, колони, изпъкнали крепежни елементи. Стените често са боядисани в светли тонове, но има и цялостно дърво, в което вертикалните повърхности са покрити с дърво.

Светла спалня

Особено внимание при декорирането на спалня в алпийски стил трябва да се даде на текстилните изделия. Завеси, като правило, са изработени от естествени тъкани, в чест на ленени и памучни натурални нюанси. За постелки на легло често се вълнен или кожен материал (изкуствен или естествен - всичко зависи от просперитета на собствениците). Като плат за кориците на възглавници (декоративни за мека мебел, атамани и фотьойли) е възможно да се използват и материали за кожа, естествена вълна в груба обработка.

Кожухарски кожи

Спалня в крайградски домове похвали големи пространства, така че често е в допълнение към големия легло и гардероб, тук подредени място за почивка, малък будоар, състоящ се от един чифт кресла и масичка за кафе. След като организирахме тази група в близост до панорамния прозорец, получаваме възможност да се любуваме на красивите гледки от собствената си спалня.

С панорамен прозорец

Почивка до прозореца

Легло в спалня, направено в стил Къщата трябва да бъде твърда, изработена от масивна дървесина, евентуално декорирана с дърворезби и други дървени декоративни елементи. Често декоративността на изпълнението на централната част на мебелите в спалнята контрастира с неравностите и бруталността на камината, което води до хармоничен интериор.

Камина в спалнята

Естетиката на алпийския стил може да се опита да въплъти в интериора на спалнята, разположен в градски апартамент. В този случай е необходимо да се приложи по-задържано покритие към дървото, да се запази камината, а да се опрости каменната декорация на пространството около него.

Прекрасен изглед в спалнята

Кухня и трапезария - сърцето на селската къща собственост

Нищо чудно, че те казват, че в кухнята е центърът на живота на всяко семейство. Въпреки функционалната утилитарност, тази стая носи топлината на дома, миризмата на вкусни ястия и топлината на обикновените домашни събирания за чаша чай. Декорацията на кухнята в стила на хижата е изпълнена не само с екологичната природа на естествените материали, но и с истинска топлина, която могат да дадат само естествените суровини.

Кухня в стил хол

Широко разпространената употреба на дървени довършителни работи не преминаваше в кухнята и трапезарията. Специално направената старинна дървесина става цветна декорация на интериора на страната. Запълнена с топла и уютна атмосфера, кухнята и трапезарията ви канят на хранене.

Кухня-трапезария

В модерна кухня в стила на вилата, изпълнена с дървена облицовка, най-лесно е да се интегрират домакински уреди с фасади от неръждаема стомана. Контрастните цветове на някои студена стомана блясък с топлината на дървото текстура създава интересен визуален ефект, да не говорим за напълно оборудвана кухня с гледната точка на модерна апаратура, необходими за опростяване и ускоряване на всички работни процеси място в кухнята на.

Интегриране на домакински уреди

Ако не искате модерен вид на домакински уреди разсейват от колоритната природа околната среда може да маскира хладилник фасадите, съдомиялна машина и фурна врати за кухненски шкафове, изработени от небоядисана дърво.

Дървени фасади

В момента на формирането на стил хижа (когато алпийски жители не е имал представа, че техният начин на живот ще стил), комбинирана кухня и трапезария в едно малко пространство за спестяване причини обичайната трески. Кухнята беше едно от най-топлите места, защото огнището никога не изгаряше, винаги имаше нещо вряло и мърморене. Сега няма нужда от спестяване на пространство, а богатите собственици предпочитат да вземат трапезарията извън кухнята и да я поставят до дневната.

Трапезария в стил хижа

Кухни и трапезарии в селски къщи с алпийски стилистика, като правило, могат да се похвалят с впечатляващи размери. Но дори и в малката кухня на частна къща в града, можете да приложите елементите на стил Chalet, за да украсите пространството. Невероятно оригинален и уникален в "каменната джунгла" ще бъде топла, естествена атмосфера на уникална кухня.

Малка кухня

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map