Тъмният (черен) под в интериора

Тъмният (черен) под в интериора

Тъмните тонове на подовата настилка са класически вариант на жилището, познат на всеки от нас. Но тук, черен под за апартамента си могат да изберат смели и самоуверени хора. Практически черен цвят на пода ясно описва пространството и създава подкрепа за целия интериор на стаята. Стая с подово покритие в тъмни тонове няма да изглежда празна дори с минимално количество мебели. И правилното съчетание на черен под с други елементи на интериора ще ви помогне да създадете оригинален дизайн на апартамента. Става въпрос за това как да се подредят помещенията на един апартамент, като се използва тъмно подово покритие и ще бъдат обсъдени.Интересен дизайн на острова Стена с цвете

Смята се, че черният цвят абсорбира светлината и намалява пространството, интериорът с тъмни цветове се оказва мрачен и не уютен. Истината е там, но всичко зависи от това кои нюанси да изберете като спътници. Това е правилната комбинация от цветове, които ще създадат хармонична и луксозна атмосфера в апартамента.

Основното предимство на тъмния, почти черен под е, че всички елементи от него изглеждат много впечатляващи, независимо дали става дума за обикновен стол и масичка за кафе или огромен кожен диван.

Идеалният спътник за черно подово покритие ще бъде декорация от светли стени. Тя може да бъде нежна пастелни цветове или чисто бял цвят, което ще създаде ярък контраст в стаята. Отлично в тази картина ще се поберат елементи от богат червен, жълт или шоколадов цвят.

За да създадете класически интериор в спалнята, тъмният под ще бъде идеална опция. Може да се направи паркет, насипно или ламинат. И така, че стаята не изглежда мрачна, е необходимо да се включат многобройни ярки елементи в интериора. Тя може да бъде декорация на стена, килим, завеса или спалня. И не е необходимо да се използват само леки мебели. Тук идеално се вписват както в бяло легло, така и в черно скринче.Леки мебели в спалнята Черно легло на лъскав под

Всекидневната във всеки апартамент трябва да е луксозна. И това е шик и лукс на интериора ще даде тъмно покритие на пода. Черният цвят на пода отговаря перфектно в класическия стил, както и рококо, антики и барок. В идеалния случай ще бъде в хармония както с мазилка, така и със стриктни ъгли и линии.

Частният офис в апартамента вече е лукс за мнозина, но ако е възможно да се създаде работно място в някоя от стаите, тогава черният ламинат на пода ще бъде много полезен. Тази детайлност на интериора ще добави елегантност и значение за стаята, а допълващите елементи под формата на кожен стол или мебели от тъмно дърво ще бъдат отличен край.Черно и тъмно мебели

Черно-бялата кухня е класика, която е предпочитана от повечето хора, а в тази кухня е неразделна част от черен под. Най-практичният материал за подовата настилка в кухнята е керамичната плочка или гранит. Ако кухнята е планирано кухня с матирано фасади, плочката може да се използва с повърхността, без блясък, а ако кухнята е лъскава, а след това тук е идеално бляскава, почти черно огледало етаж. Въпреки това, в този случай, трябва да сте готови да го търкате непрекъснато, за да постигнете желания ефект.

Фенове на ясни контрасти харесват идеята за черно етаж в банята: бял санитарен фаянс, кафе и бежови стени и дървени мебели в топли цветове и черни плочки на пода и на стената в банята създават оригинален ансамбъл. В тази баня ще бъде хубаво да презаредите енергията си преди работа и да се отпуснете след натоварен ден. Черният под и банята с лек таван и стени ще изглеждат оригинални. Тъмният под в банятаБаня с черен под

Недостатъци на тъмните подови настилки

Заедно с огромния брой предимства на такъв оригинален настилък като черен ламинат или паркет, има и недостатъци, ръководени от които много хора отказват от такъв оригинален дизайн на пода.

Основният недостатък на черния под е, че този цвят буквално изравнява пространството, като намалява обема си във всяко отношение. Ситуацията може да бъде коригирана, като се използват вертикални ивици в покритието, както и бели стени и тавани. Но ако на тавана в стаята долу стандартните метра на две и половина, или свободно пространство върху квадратурата на предприятието с настилката трябва да бъде изоставена, предпочитайки топлите нюанси на дърво или лек капак.

Вторият не по-малко важен недостатък е походът. На този етаж всички боклуци, петна и драскотини са ясно видими. Следователно, не само е трудно да се грижи за него, но трябва да се подхожда с грижа. Компромисът в този случай може да бъде подова настилка с развод или с по-леки вени, поради което всички скриптове на пода ще бъдат скрити.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + = 11

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map