Ontwerp van de gang en de gang – verschillen, overeenkomsten en kenmerken

Ontwerp van de gang en de gang - verschillen, overeenkomsten en kenmerken

De gang en de gang vormen een integraal onderdeel van uw huis. Daarom moet het volledig hieraan voldoen. Helaas is dit niet altijd het geval. Ik wil in dit onderwerp "Stalinist", "Chroesjtsjov" en "Brezhnevka" niet noemen. Omdat zelfs in moderne appartementen, deze gebouwen vaak een zeer bescheiden gebied krijgen. Soms is het zo bescheiden, onconventioneel en ongemakkelijk dat de uitvoering van het mooie en functionele ontwerp van zo'n huisruimte zelfs voor een specialist behoorlijk problematisch wordt. Maar het maakt je niet uit hoe de meeste "vechtkamers" er uit zullen zien. En dit artikel is voor jou om te helpen. De goden verbranden immers geen potten. Om de gang en gang te ontwerpen, ben je niet verbrand. En hier kun je niet haasten.

Allereerst is het nodig om aandacht te besteden aan de configuratie van deze ruimtes, omdat deze een belangrijke rol speelt in de strategie en tactiek van het uitvoeren van hun ontwerp. Overweeg de meest voorkomende varianten van de gang en gang.

Het kleine gedeelte van de gang is onaangenaam, maar behoorlijk fixeerbaar, het feit van het plannen van een appartement.

Het kleine gedeelte van de gang is een onaangenaam, maar niet dodelijk feit

Laten we eens kijken of het mogelijk is om iets te doen, wat zowel eigenaren als gasten zou plezieren.

Ten eerste zullen we de ontwerpwetten niet overtreden - we beginnen met bestemmingsplannen. Je zult zien, welke andere zones op zo'n kleine ruimte? Gewoon en echt. Bijvoorbeeld, een zone waar dagelijkse kleding en een zone waar seizoensgebonden kleding en allerlei huishoudelijke artikelen worden opgeslagen hangt. Het praktische doel van de gang is immers om de woonruimte van een groot aantal huishoudelijke artikelen te ontlasten, om hun bestaan ​​te verbergen voor nieuwsgierige blikken. Hoe deze zones toewijzen? De meest functionele optie is de installatie aan één kant van kleerhangers en nachtkastjes voor schoenen, en aan de andere kant - ingebouwde kasten voor andere niet-bewegende dingen. In dit geval moeten ingebouwde kasten een andere kleur hebben dan de hanger.

Voer zonering uit

Men moet niet vergeten dat de halruimte te onderscheiden is door de decoratie van muren met verschillende materialen. Het ziet er goed uit als een inkomhal waarvan de wanden zijn versierd met houten panelen. Heel praktisch, omdat de gang onderhevig is aan temperatuurschommelingen, vooral in de winter. De halruimte kan worden onderscheiden door het leggen van verschillende soorten vloeren. Vergeet niet dat de coating slijtvast moet zijn. Immers, de gang is de meest actieve zone in het appartement en hiermee moet bij het kiezen van het materiaal rekening worden gehouden.

Als de hal niet alleen klein maar ook lang is, is het mogelijk om de ingangszone en de zone van de eigenlijke hal te onderscheiden. Zonering kan worden uitgevoerd met elke bekende methode, in het bijzonder met behulp van een vloerbedekking.

1

Hebben besloten met de zones van de gang, we blijven niet tevreden over de ruimte. Denk nu eens aan de visuele uitbreiding van de kleine gang. De meest populaire methode is het schilderen van muren, plafond in lichte kleuren. Maar hier moet je de maat kennen. Anders zal je gang er vaag en ongemakkelijk uitzien, wat natuurlijk de waarneming zal verslechteren.

De vloer van grote keramische tegels stelt u ook in staat om de halruimte uit te breiden, vooral als deze verschillend van formaat is en in mozaïek of diagonaal wordt uitgelegd. Een soortgelijk visueel effect produceert een laminaat dat diagonaal of over de gang wordt gelegd.

Een uitstekend middel om de ruimte visueel te vergroten, is een spiegel op een van de muren te installeren. Maar de verlichting in de gang moet goed zijn georganiseerd. Spiegels mogen niet worden ingelijst, omdat ze in dit geval de muur in delen verdelen en deze visueel kleiner maken. Daarom is het beter om de spiegels aan de muur te versterken. Maar ze kunnen in het meubilair worden ingebouwd. Het moet duidelijk zijn dat de spiegels de ruimte visueel vergroten in het geval dat het interieur van de kamer is gemaakt in lichte kleuren. In extreme gevallen moet de tegenovergestelde muur naar de spiegel worden afgewerkt in lichte kleuren.

Een uitstekend middel om de ruimte visueel te vergroten, is een spiegel op een van de muren te installeren

We behandelen het meubilair, wat het zou moeten zijn in deze gang. Bij meubels is het noodzakelijk om te beslissen voor het begin van het werk. Gezien de bescheiden omvang van de gang, zou deze klein moeten zijn. Het wordt geïnstalleerd langs de door u gekozen muur. Anders zal de beweging erlangs op een hindernisbaan lijken. Het is onwaarschijnlijk dat je het leuk zult vinden. De beste optie is op maat gemaakt meubilair, maar het mag niet breder zijn dan vijftig centimeter. Meubilair voor een kleine hal omvat een open gedeelte voor het opslaan van alledaagse kleding en gesloten (kasten, luidsprekers) - voor seizoensgebonden kleding. Daarnaast moet het zorgen voor opslag van schoenen en hoeden. Dit kunnen kleine, smalle nachtkastjes zijn of eenvoudigweg open nissen met planken. Er zijn veel opties. Structureel kan meubilair behoorlijk divers zijn, maar noodzakelijk functioneel.

Op het eerste gezicht is dit een ideale gang. Hier zijn echter ook valkuilen voor het ontwerp. De gevaarlijkste is leegte. Dat wil zeggen, na het installeren van de meubels die nodig zijn voor de gang, heeft de kamer nog steeds een massa crimineel vrije ruimte. En dit is al een ontoelaatbare luxe. Het is onmogelijk om zo'n hal gezellig te noemen.

De massa aan vrije ruimte is een onaanvaardbare luxe

Een uitstekende uitweg uit deze situatie is de indeling van de gang in twee kamers. Natuurlijk moet de hoofdruimte worden ingenomen door de gang. In de tweede kamer kun je een fauteuil, een tafel, spiegels, een vloerlamp enzovoort plaatsen. Je verbeelding zal je vertellen hoe je deze kamer moet ontwerpen. Het moet niet te lastig zijn. Anders wordt het effect omgekeerd.

Als het gedeelte van je gang meer naar het vierkant wijst, adviseren experts om de hoekige opstelling van meubels zonder meer te gebruiken. Deze optie bespaart u onnodige hoofdpijn.

In wezen is de gang een 'doorgangskamer'. En het maakt niet uit of het smal of breed is. Hieruit, en moet doorgaan met het ontwerp van het interieur.

Meestal is de gang een smalle kleine kamer die de gang verbindt met de rest van het appartement. Dit is vooral gebruikelijk in appartementen van eerdere bouw. In appartementen met moderne planning, die één ruimte vertegenwoordigen, kunnen de gangen worden vertegenwoordigd door een vrij grote ruimte, vaak samengevoegd met de omliggende kamers.

De oude gang diende als bufferzone tussen de binnenruimte en buiten, buiten het huis. Wat maakte het praktischer dan in moderne planning. Maar in sommige gevallen is de oude lay-out nog steeds aanwezig. Daarom wordt liefhebbers van de oudheid en zijn wijsheid in het leven juist deze indeling van kamers aanbevolen.

Als je een smalle gang hebt, moet je zorgen voor zijn visuele waarneming, omdat dit normaal is voor de breedte van de kamer. Allereerst, zorg voor het kleurenschema. Het zou uit licht moeten bestaan, maar uit verschillende tinten. Zo ziet de gang met een wit plafond, lichtbruine muren en kastanjehouten vloer er perfect uit. Door de juiste combinatie van kleuren, wordt het effect van visuele uitbreiding van de ruimte gecreëerd.

In principe zijn de ontwerpregels voor de gang hetzelfde als voor de gang, met slechts één verschil - het gangontwerp is eenvoudiger qua inhoud. Daarom heeft het geen zin om te herhalen wat hierboven was geschreven. Maar het wordt tijd om te praten over de ontwerpkenmerken van de gang en de gang.

Vaak is er in de zalen geen daglicht. Daarom zou men voor het kunstmatige moeten zorgen. In smalle kleine gangen wordt de verlichting alleen op het plafond geïnstalleerd. Verspil niet en zo kostbare ruimte voor extra wandlampen. Vaak is in een kleine gang één lamp voldoende. Als één armatuur niet bij u past, kunt u verschillende armaturen in het plafond installeren. Het belangrijkste is dat de kamer niet donker is.

Liefhebbers van comfort in alles en overal kunnen verlichting op twee niveaus aanbevelen. Heel praktisch. Creëert gezelligheid en warmte vanaf de eerste stappen in uw huis. De functionaliteit zal u op elk moment een heerlijk gevoel van "het dak van uw huis" geven, vooral later en regenachtig.

Interessant en nuttig kan verlichting zijn, ingebouwd meubilair. De zogenaamde verlichting. Meestal is het gebouwd in het neutrale deel (zone) van de gang. Daarvoor kunt u LED-banden, lampen gebruiken.

Interessant en nuttig kan verlichting zijn, ingebouwd meubilair

Onderschat de waarde van het decor in het ontwerp van de gang, gang niet. Het eerste dat mensen in uw appartement tegenkomen is immers de gang en de gang. Daarom is het gebruik in het ontwerp van deze kamers schilderijen, familiefoto's, grafische prints, kunstvoorwerpen uiterst belangrijk. Een uitstekende decoratie van de gang kan iets van antieke meubels zijn, vooral geweven of gebogen.

De gang is iets minder functioneel dan de gang. Daarom kun je op zijn 'uitgestrekte vlakken' je ziel van het decor halen. De inrichting van de gang verschilt niet van de inrichting van de gang. En het effect zou hetzelfde moeten produceren. Maar het gevoel voor verhoudingen is verplicht.

De eigenaardigheid van het materiaal voor vloeren in de gang en de gang is de slijtvastheid en oppervlaktestructuur. Slijtvastheid, bijvoorbeeld, keramische tegels mogen niet lager zijn dan de derde klasse (vijfde klasse - duur plezier). De textuur van de tegel moet ruw zijn. Als u in het kort dekking op de vloer wilt, kies dan afhankelijk van uw en uw familieleden of u zich op ijs kunt verplaatsen. Een grap natuurlijk. Maar, zoals ze zeggen, elke grap heeft een kern van waarheid. Vooral zal het relevant zijn in de winter of bij slecht weer.

Linoleum voor de gang of gang is om de in de vorige paragraaf genoemde reden niet wenselijk om te gebruiken. Dit is echter relevanter voor de kamer, die zich eerst bij de voordeur bevindt.

Als u een laminaat als materiaal voor vloerbedekking wilt gebruiken, moet u er rekening mee houden dat het vochtbestendig moet zijn. In extreme gevallen kan dit type worden afgedekt rond het deuroppervlak van de vloer. De rest kan in een normaal laminaat worden gelegd.

Niet de minste rol in het ontwerp van de gang en de gang wordt gespeeld door het plafond. Dit maakt een deel van het contrast met de aanbevolen lichte tonen van de muren mogelijk. Bijvoorbeeld, bruin, lichtbruin in combinatie met lichte muren creëren een speciaal comfort in deze kamers.

Als we het hebben over het ontwerp van de muren, dan zijn er veel opties. De meest voorkomende is de bekleding van muren met panelen, schilderen. In dit geval wordt de lambrisering ofwel van de hele muur ofwel tweederde ervan uitgevoerd. Ommuurd tot het midden van de muur geeft je gang of gang een zicht op de productieruimte. En dit is in tegenspraak met het doel van het ontwerp in het appartement - het creëren van een huiselijke gezelligheid.

Een uitstekende ontwerpoplossing is de bekleding van een van de wanden door spiegels. Hierdoor wordt de ruimte in de ruimte visueel vergroot. Dit is vooral effectief in kleine gangen, gangen.

Een uitstekende ontwerpoplossing is de bekleding van een van de wanden met spiegels

Gebruik in het ontwerp van wanden, plafondlijsten (staaf met een volumeprofiel) stelt u in staat om het vlak van de wanden en het plafond visueel te combineren. Vooral het ziet er indrukwekkend uit als deze sierlijsten meubels en een gang hebben.

Apart willen zeggen over de toegangsdeuren. Dit geldt met name voor de middelste en noordelijke breedtegraden van onze planeet, waar het temperatuurregime ervoor zorgt dat je voor dit deel van het interieur van het appartement zorgt. En het bijzondere is dat, in de eerste plaats, de deuren uw ingang moeten beschermen tegen lage temperaturen in de winter. Er zijn veel ontwerpen, maar het meest effectief zijn de dubbele deuren.

Het ontwerp van de toegangsdeur is met name relevant voor de middel- en noordelijke breedtegraden

Als u een spiegel in de gang of de gang heeft, moet de verlichting zo worden geplaatst dat de lampen voor u staan ​​of aan de zijkanten van de spiegel. Gebruik geen fluorescentielampen, omdat deze de kleur vervormen. Voor de mooie helft van de mensheid is dit belangrijk bij het aanbrengen van make-up. Het is beter om gewone gloei- of halogeenlampen te gebruiken. En natuurlijk is het belangrijk dat ze voldoende helderheid hebben. Anders zal dit bericht geen betekenis hebben. Is dat de manier om een ​​uitweg uit de kamer te vinden zonder jezelf vol te proppen met een bult op zijn voorhoofd.

Verlichting moet zodanig worden georganiseerd dat de lampen voor u staan ​​of aan de zijkanten van de spiegel

In de gang, ontwerp niet in sombere kleuren, vooral als het smal en lang is. Anders loop je alleen door deze gang. Het is onwaarschijnlijk dat de gevangenis-sfeer die heerst in dit huis zal bevallen. De gang en de gang vormen immers het gezicht van uw appartement. Hang geen extra grote voorwerpen aan de muur. Het effect is hetzelfde. En nog meer te doen in zo'n gang van een spiegel een van de verticale vlakken, vooral de voorkant.

In de gang, ontwerp niet in sombere kleuren, vooral als het smal en lang is

Gebruik geen laaghangende kroonluchters, lampen. Ze versterken het gevoel van de beperkte ruimte in de gang, de gang. De hoogte van de ruimte onder dergelijke verlichting wordt visueel veel minder waargenomen dan de werkelijkheid. Het is beter om staande lampen, wandkandelaars te gebruiken.

Ondanks de relatief eenvoudige functionaliteit van het ontwerp van de gang en de gang, is het noodzakelijk voorzichtig te werk te gaan. Werk aan ontwerp hoeft niet te haasten, net als het werk van een sapper. Een fout kan duur zijn. Het is te hopen dat dit artikel en uw creatieve verbeelding helpen om fouten te voorkomen. Veel succes met het ontwerp van je huis!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 34 = 44

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map