Laminerade golv

Laminerad parkett

Sedan början av 90-talet presenterades laminerat parkett, som ett alternativ till andra golvbeläggningar, av ett svenskt företag. Före detta, sedan 1923, användes denna typ av material för att skapa dekorativa bordsskivor, bord och andra hushållsartiklar. Tekniken har under många år förbättrats och i 1977 kom producenterna med idén att starta produktion av laminerad parkett. Basen för produkten var papper, pressad under högt tryck med användning av speciella hartser. Med utvecklingen av produktionen och införandet av nya utvecklingar börjar laminerad parkett, skapad som ett alternativ till naturlig beläggning, att producera inte bara från papper utan även från träbearbetningsavfall. Efter att den laminerade parketten introducerades i 850 butiker i USA till Amerika 1994 som en ny, praktisk, lätt installerad och billig beläggning, började en ny era av detta material. Laminerad parkett, markant pressad på byggmarknaden, material som mattor, golvbeläggning av naturligt trä, keramiska plattor, vinylbeläggningar och på relativt kort tid för att bli en populär och eftertraktad produkt.

         Vad är modern laminerad parkett

Fördelar och nackdelar
Installationsanvisningar
Hur man väljer

Laminerad parkett är inte en naturlig parkett - det är ett syntetmaterial med flera lager, vilket är en kombination av träfibrer, melamin och fenolhartser. Papper med högkvalitativt tryck används som ett skyddande dekorativt lager. Den tekniska processen består i gradvis mättnad av träpartiklar med hartser. Nästa produktionsstadium är bildandet av ett ark som passerar under högt tryck och vid hög temperatur. Huvudingredienserna i beläggningen är träpartiklar, vilka är ca 82% och endast 18% av den speciella sammansättningen av plasthartser. Av det speciella limets kvalitet och sammansättning som används för att ansluta till det färdiga arket med de övre och dekorativa skikten beror styrkan och uthålligheten hos slutprodukten i stor utsträckning.

Högkvalitativ laminatparkett av kända tillverkare består i regel av 4 lager, som alla har sitt eget funktionella syfte:

  1. Det övre, stabila melaminskiktet, i form av en tunn och stark film, är skyddande och innehåller paraffin, kolofonium och antiseptika. Basen för detta lager är syntetiska hartser och olika tillsatser. Som ingrediens tillsatser kan kristallina partiklar av aluminium eller korund utstiga, som efter hårdhet rankas andra efter diamant. Produkter med tillsats av dessa partiklar hör till en högre kostnadskategori, men den utmärkta kvaliteten på den skyddande ytan gör att de kan hänvisas till beläggningar med ökad grad av slitstyrka. Ytterligare behandling av en stabil yta med speciella föreningar gör det möjligt att uppnå hög hållfasthet, skydda mot fläckar, repor, bucklor och även av blekningar när de utsätts för ultravioletta strålar eller kemiska föreningar.
  2. Det dekorativa skiktet består av ett pappersark, på vilket ett högupplöst foto reproduceras. Detta skikt gör laminatgolvet vackert, estetiskt och ger en speciell elegans. Bilden kan reproduceras ritning, mönster, olika typer av trä, naturlig eller konstgjord sten. Ytans konstruktion och struktur kan begränsas endast av fantasi. Trenderna i det moderna arkitektoniska modet syftar till att imitera naturmaterial. Mycket många laminerade beläggningar är svåra att särskilja från en viss sort av trä, tegel eller sten. Kvalitetsprodukterna från välkända tillverkare har gott motstånd mot blekning, vilket möjliggör en lång tid att bevaras utan att ändra det dekorativa mönstret i detta skikt.
  3. Kärnan (kärnan) är basskiktet, vilket är en platta erhållen genom kompression under högt tryck. Den består av 80% träfiber med hög densitet. Den robusta strukturen på plattan med framgång gör att du kan klara av lokala stötar och det bildar inte byxor från tryck på skor med höga klackar. Produktegenskaperna och kvaliteten på slutprodukten beror i stor utsträckning på styrkan och styrkan i styrelsen. Vid val av en laminerad beläggning för rum med stor längdtrafik bör särskild uppmärksamhet ägnas åt mekanisk stabilitet och ökad fuktmotstånd hos huvudskiktet.
  4. Det nedre balanseringsskiktet (stabiliserande) är ett fuktresistent substrat som kan kompensera för yttryck, ger strukturell stabilitet och ökar plattans styvhet. Dessutom har detta lager ljudisoleringsegenskaper och utför ljudisoleringsfunktioner.

laminerad parkett

I produkter från vissa tillverkare, som är tre lager, finns det inget stabiliserande lager, men för en kvalitetsinstallation är det bättre att köpa detta material dessutom.

Laminatgolv har ett brett färgspektrum och kännetecknas av en mängd olika texturer. Samlarprodukter erbjuder ritningar, mönster och imitationer av naturmaterial, som utvecklats av professionella designers. Vissa tillverkare övar produktionen av enskilda beställningar för originalfoton av kunder.

Det ser trevligt ut och låter dig skapa mer intressanta interiörer med laminerad parkett med en blank eller lättnadskonstruktion. Men det är värt att komma ihåg att glans är mer benägen för repor och det är svårt att ta bort smuts eller fett från texturytan när den träffar. I rum med ett stort antal personer är det värt att installera mer slitstarka och slitstarka produkter med en matt finish.

Laminerad parkett är mycket hållbar och slitstark beläggning och med korrekt underhåll och drift kan du lita på en lång service utan problem.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map