Pilihan lantai

Pilihan lantai

Bukan rahsia lagi bahawa pilihan lantai meliputi secara langsung bergantung kepada keselesaan di dalam rumah. Hari ini, pasaran bahan bangunan menyediakan pelbagai pilihan penutup lantai: permaidani, lamina, jubin, dan lain-lain. Setiap daripada mereka mempunyai kualiti, kelebihan dan kekurangan yang tersendiri. Setiap daripada mereka dipilih bergantung kepada bilik (dengan mengambil kira patensi, kelembapan, penurunan suhu, dan lain-lain). Pertimbangkan pilihan yang paling popular untuk menyelesaikan lantai, ciri dan gambar mereka di pedalaman.

Parket

Parket lantai

Parket dibuat hanya dari kayu semulajadi, jadi ia dianggap sebagai penutup lantai paling mesra alam. Untuk pengeluaran bahan pokok terpilih jenis pepejal yang terpilih, yang diproses khas. Itulah sebabnya kos parket sentiasa tinggi. Kelebihan utama parket adalah penampilannya yang menarik dan artistik. Antara kekurangan yang boleh dilihat adalah kerumitan penjagaan, kepekaan terhadap suhu dan kelembapan.

Laminate flooring

Lantai dengan lamina

Laminate - penyelesaian terbaik untuk lantai, menggabungkan kepraktisan, kualiti hiasan dan harga yang berpatutan. Laminate mampu meniru hampir semua warna dan tekstur pokok, yang sangat mudah ketika menghias bilik. Di samping itu, bahan boleh bertahan lebih dari 20 tahun, dan menjaga ia tidak sukar.

Linoleum

Linoleum sebagai pilihan untuk menamatkan lantai

Linoleum boleh didapati hampir di mana-mana bilik: sama ada rumah, pejabat atau bilik pengeluaran. Ini disebabkan oleh fakta bahawa bahan itu mempunyai rintangan haus yang tinggi dan ketahanan. Walau bagaimanapun, beberapa jenis bahan takut kelembapan dan suhu rendah, dan jika peraturan operasi tidak dipatuhi, linoleum mungkin retak.

Perlindungan permaidani

Permaidani meliputi di atas lantai

Ramai orang berfikir bahawa permaidani adalah permaidani, tetapi tidak. Bahan dihasilkan dalam gulung dengan panjang tanpa had, dan lantai berlaku di seluruh permukaan lantai. Terdapat beberapa jenis tidur: panjang, sederhana dan pendek, dan bergantung kepada ini, kerumitan perubahan penjagaan. Permaidani berbeza dengan jenis, sifat, tekstur, tidur dan parameter lain, supaya ia boleh dipilih untuk hampir semua bilik atau reka bentuk.

Tile

Jubin lantai

Jubin terbaik sesuai untuk bilik "basah", seperti bilik mandi dan dapur, kerana mereka telah meningkatkan rintangan haus, kekuatan, ketahanan kelembapan dan perbezaan suhu. Perlu diingat bahawa lantai jubin agak sejuk, jadi disyorkan untuk menghubungkan sistem "lantai hangat". Hari ini pasaran bahan bangunan menawarkan sebilangan besar jubin: dari seramik ke PVC, dan pelbagai warna, tekstur dan tekstur akan membantu untuk menekankan reka bentuk mana-mana bilik.

Lantai pengisian

Lantai di ruang tamu

Lantai ini boleh digunakan kedua-duanya pada penamat kasar (untuk meratakan permukaan) dan pada penamat. Kualiti tersendiri bahan adalah kemungkinan memohon spanduk 3D. Kebaharuan ini dengan sempurna akan memberi penekanan kepada rasa baik pemiliknya. Permukaan lantai boleh terdiri daripada pelbagai warna dan tekstur: matt, glossy, dll.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (10 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + = 17

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map