Vrste laminatov

Laminirajte na notranji fotografiji

Laminat se nanaša na zaključno talno oblogo, da bi ocenili vse prednosti in slabosti, ga morate podrobneje prebrati. Glede na merilo je laminat razdeljen na več vrst:

Vrste laminatov po razredih

21, 22, 23 - V državah ZND se laminat takšne označbe redko uporablja. Povprečna življenjska doba je 5 let. Uporablja se le v apartmajih in drugih prostorih z nizko obremenitvijo.

31- se šteje za najpogostejši razred. Odlično za stanovanje. Redko se uporablja v pisarnah in drugih javnih ustanovah s šibko spolno obremenitvijo.

32 - ponavadi se uporabljajo v majhnih kavarnah, restavracijah s srednje velikimi obremenitvami.

33- bolj trpežni material, ki se uporablja v prostorih z velikimi čezmejnimi deželami: kinodvorane, menze, bolnišnice.

34 - najbolj trpežni razred. Uporablja se v prostorih z največjo obremenitvijo na tleh: nočne klube, železniške postaje, letališča, velike poslovne prostore.

Vrste laminatov

S pravilnim izborom laminata lahko traja več kot ducat let. Z vsemi skrivnostmi izbire lahko najdete tukaj.

Vrste laminatov glede na način polaganja

Laminat brez lepila. Zaklepanje (tudi gluten) laminat se položi s povezovanjem plošč med seboj. Za polaganje takšnega laminata ni potrebe po uporabi nobenega posebnega orodja, kar pomeni, da se takšno delo lahko opravi samostojno. Lahko se razstavi brez posebnih fizičnih naporov, da bi nadomestili delno ali celotno spletno mesto. Plošče imajo posebno obliko rezalnih žlebov in trni, ki jih je dovolj, da se skupaj slepeta. Tega laminata ne smete položiti v prostore, kjer je visoka vlažnost. Vlaga v zelo kratkem času bo laminat v sklepih neprimeren.

Glutenski laminat. Glavna prednost laminata je, da je primerna za talne obloge v prostorih z visoko vlažnostjo. To je zato, ker lepilo ne dopušča prodiranja vlage med šive. Lepilo za namestitev tega laminata uporablja posebno vodoodbojno lepilo. Lepila namastijo konce plošč in dok. Odvečno lepilo je treba odstraniti, preden se posuši. Pomanjkljivost lepilnega laminata je težka demontaža za polno ali delno zamenjavo.

Vrste laminatov v zgornjem sloju

  1. Tradicionalno - ima gladko gladko površino;
  2. Naravno - bolj kakovostna kot tradicionalna zaradi naravnega lesa;
  3. Sijajenost - posebnost je odsotnost pore in sijoča ​​površina;
  4. "Voskani" - svetlejši sijaj in gladka, gladka površina sta značilna za ta material;
  5. Teksturna - ima nepravilnosti, kot je videz podoben lesnim vlaknima.
Vrste laminatov

Laminirna folija (prekrivni sloj) je narejena iz akrilne ali melaminske smole, pokriva površino laminata, ščiti ta površinski talni material od abrazije. Ta premaz je lahko enoslojna ali večplastna z gladko ali teksturirano površino. Okrasna plast sestoji iz obdelane in impregnirane folije iz folije ali imitacije iz lesa ter drugih možnih tekstur. Plošča iz lesnih vlaken je osnova laminirane plošče. Za pripravo osnove je izbran material iz vlaknene plošče ali iverne plošče. Plošča mora biti nujno togasta, močna, imeti stalne geometrijske parametre, ne sme biti izpostavljena izkrivljanju pod vplivom vlage. Vlažno odporna plast služi za zaščito substrata pred vlago. Ta sloj je izdelan z impregnacijo smole z nerafiniranim papirjem.

Tudi laminat je vodoodporen in vodoodporen. S podobnim imenom so te vrste laminatov še vedno razlike.

Kaj lahko priporočim?

  1. Pri nakupu laminata je treba upoštevati svetovalno mnenje proizvajalca, na primer o vgradnji te vrste laminata ali kakšnem lepku in količini za uporabo.
  2. Laminat shranjujte na suhem mestu brez vročin pri temperaturi najmanj 18 ° C0. Pred polaganjem laminatnih plošč mora biti v prostoru vsaj 2-3 dni, tako da material in prostor imata enako temperaturo. Embalaža z materialom se razpakira neposredno pred montažo.
  3. Vgradnja laminata se izvaja samo na enakomerni površini.
  4. Laminat, nameščen vzporedno s padajočo svetlobo, nima izrazitih šivov.
  5. Bolje je, da laminat ne pere z veliko vode, ne pozabite, da kemični detergenti pustijo belkaste oznake na laminatu.
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

32 − = 30

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map