Hiša v eklektičnem slogu – mešanica slogov in epoh

Uporaba redkosti v notranjosti sloga eklekticizma

Kaj je oseba, ki ima rad tako preprost slog država, eleganco in razkošje baroka in renesanse, funkcionalnosti minimalizma in art deco, kako združiti v harmonično celoto, vse te lastnosti, in je to mogoče?

Ja. In to je postalo mogoče v devetdesetih letih XIX stoletja, ko so vodilni evropski oblikovalci postavili podobno vprašanje. Njihova zamisel je bila samo poskusiti mešati elemente že obstoječih klasičnih stilov, zaradi česar je ta mešanica nekaj novega v svetu oblikovanja. Kot rezultat teh iskanj se je pojavil nov slog - eklekticizem, ki v grščini pomeni "Izberem, izberem".

V začetku dvajsetega stoletja so ga resno pritisnili takšni stili, kot Art Nouveau, Art Deco, zasenčili zaradi svoje novosti in ekstravagance. Toda prava umetnost ne more biti zasenčena. To se je zgodilo tudi z eklektičnim slogom. Na začetku 21. stoletja, medtem ko ohranja svoj osnovni koncept (ki absorbira vse najboljše od drugih, že modernih stilov), se je eklekticizem spet zaprl v skupino voditeljev. Strokovnjaki to dejstvo pojasnjujejo z dejstvom, da je med ljudmi zelo malo pripadnikov katerega koli posebnega sloga.

Da bi razumeli ta pojav, se bomo seznanili z glavnimi fazami oblikovanja in značilnostmi, značilnimi za eklektični stil.

Za harmonično konstrukcijo notranjosti v slogu eklekticizma se izbere določen slog, ki bo temelj vsega, kar se dogaja v prostoru. Osnovna barva je osnovni slog. Zaželjeno je, da je bela, bež ali siva.

Najboljše za to vlogo bodo minimalistični, skandinavski ali moderni klasični slogi.

Obstajajo druge barve v obliki svetlih naglasov. To je lahko pohištvo, tekstil, dekor elementi. V tem primeru ni treba upoštevati nekaterih pravil, z izjemo ene stvari - eklekticizem ne predpostavlja nepotrebne pestrosti barv. Strokovnjaki priporočajo uporabo največ treh barv.

Sedaj morate izbrati sloge, elemente, ki jih želite videti v notranjosti okrašene sobe. V tem primeru ne bi smeli kombinirati več kot treh stilov, tako da vaša soba ni videti kot običajna shramba.

Zanimiva značilnost je prisotnost stil v notranje elemente, ki bodo nedvomno pritegnili, s tem, ves čas, pozornost vaših gostov. To je lahko karkoli: a polnjene živali ali glavo, ogledalo v nepričakovano, vendar kljub temu, dobra lokacija, bas-reliefi znanih ljudi v naravni velikosti plošč na to temo, se zdi, ne ustreza stanju v prostoru, itd Skratka, vse, kar lahko preseneti, mora biti mesto v svoji sobi.

1

Namestitev po vratih je treba namestiti ob upoštevanju dimenzij: masivno pohištvo - na hrbet, pohištvo manjših dimenzij - v ospredje. Ta ureditev daje določeno globino prostorskega prostora.

Slogi, izbrani za eklekticizem, bi morali biti povezani. Ta povezava je lahko barva, oblika, dodatki. Pomembno je, da je v enem slogu element drugačnega sloga.

Lahko so stoli iz različnih stilov, postavljeni okrog mize, blazine kavč ali ležišča.

Enobarvno steno je mogoče okrašiti s slikami s pokrajinskimi, črno-belimi fotografijami ali s človekom iz sodobne likovne umetnosti. Toda za harmonijo mora biti na steni dovolj, da pokrijejo večino stene.

Stena z umetniškim slikarstvom bo videti super. To je zelo zmagovalna možnost za dekoriranje sten, ki se skladno razrešuje v notranjost v slogu eklekticizma.

Uporaba redkosti v notranjosti eklektičnega sloga za nekatere bo postala le bogosreda. Vsaka oseba brez obžalovanja se ni ločila od predmetov prejšnjega obdobja svojega življenja, njega ali bližnjih ljudi. Eklektični slog vam bo pomagal prihraniti.

Eklekticizem je zapleten slog, za vse njene navidezne preprostosti. Glavna stvar, s katero ne smete pozabiti, kdaj dekoriranje eklektične sobe je, da morajo biti vsi elementi v notranjosti v medsebojni harmoniji. Uporaba elementov več stilov ne pomeni neovirano mešanje z njimi, saj se ideja samega sloga meša in združuje.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (10 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

20 − = 10

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map