Mansion v maroškem slogu: milost in skrivnost

Tirkizne stene v spalnici

Privlačen, skrivnostno, edinstven maroški stil arhitekture, oblikovanja krajine, notranjost ustvarja posebno vzdušje. Ko je v hiši, ki je namenjen v tem slogu, se vam zdi, da je treba prevažati v orientalsko pravljico, dotika zgodovinske skrivnosti Afrike iz preteklih stoletij.

Bazen v maroški dvorcu zvečer

V maroškem slogu so tradicije umetnosti Phenicia in Mavretanije, Afrike in Francije, Grčije in Španije ter različne opreme drugih držav prepletene na neverjeten način. V tem slogu so osredotočene najsvetlejše barve, zapleteni okraski in izrezljane podrobnosti. Sčasoma se še naprej razvija maroški trend, ki svoje potenciale dopolnjuje z novimi trendi v oblikovalski umetnosti.

Arhitekturne značilnosti maroškega sloga so številne obokane odprtine preprostih in izdelanih oblik, galerij in kolonade, balkonov in teras. Sosednja parcela v hiši posnema subtropsko podnebje južne dežele, i. bodo ustrezni kaktusi, aloe in kalanchoe grmovje, lianas in dlani:

Pešinski del dvorišča je ponavadi postavljen s tlakovci ali tlakovci:

Kot gradbeni in zaključni materiali za dekoracijo fasade hiše, kot v vseh etničnih slogih, se uporabljajo ploščice, kamen, glina in kovina:

Nobena maroška hiša ne more narediti brez teras. To je starodavna tradicija arhitekture v Maroku. Tla so nujno obložene s ploščicami, keramične talne vaze so postavljene po celotnem dvorišču. Udobno in udobno pohištvo, odprta ognjišče in ribniki s fontanami imajo počitek v takih patiosih:

Ker je maroški stil prvotno vključuje mešanje drugih področjih, oblikovalci, opremljeno notranjost hiše tako etnične način, vas prosimo, da se pridružijo starodavne ljudske tradicije in sodobne evropske funkcije. To vam omogoča, da ustvarite vsestranski, udobno in ekstravagantno notranjost v istem prostoru.

V dnevnem prostoru lahko sobivajo tradicionalni slogovi (mozaična tla, stene, marmorne podrobnosti) in moderno udobno pohištvo:

Še en nepogrešljiv pogoj za Moroccanov v hiši - preproge z najbolj neverjetnimi vzorci, svetle barve. Preproge krasijo tla v dnevni sobi, v jedilnici in v spalnici:

1

Barvno zasnovo dvorca v Maroku je mogoče opisati kot ekstravaganco svetlih nasičenih barv. Glavne barve so modre, modre, turkizne. Vijolična, vijolična, rdeča in njihovi odtenki se pogosto nahajajo v notranjosti:

Rumene, zlate, oranžne, terakotne, rjave barve se uporabljajo kot tipične barve afriške puščave:

Bela barva ni pomembna kot simbol čistosti in dolgoživosti. Bela so stene in strop ali pohištvo:

Za stene v notranjosti prostorov, poleg tradicionalnih kamna in keramičnih ploščic, so zelo različne teksturo ometa s zrnate ali gladko teksturo:

Popolnoma združite mozaične ploščice, les in kovani elementi v enem prostoru:

Številčnost izklesanih lesenih in ponarejenih elementov razlikuje maroški slog z drugih afriških destinacij. Učinkovito si oglej vijugaste ograje, obdaja balkon in vijačno stopnišče znotraj hiše:

Spiralno stopnišče v dnevni sobi

Pohištvo

Tradicionalno pohištvo za počitek v maroškem slogu - leseno, z izdelanimi izrezljani detajli, brez ostrih vogalov. Oblazinjenje iz mehke tkanine, večinoma žameta ali satena:

Svetlo roza pih v bližini postelje

Treba je opozoriti, da je maroški slog razdeljen na veličastno, razkošno ("palačo") in preprosto, lakonično (rustikalno). V eni hiši se lahko pohištveni deli obeh teh smernic harmonično pridružijo. Na primer, v kuhinji so videti odlične lesene skrinje predalov, otokov in bifejev z učinkom strmenja:

Starski komod v kuhinji

In v jedilnici, dragi konča z marmorjem ali granitom, pohištvo iz dragih gozdov dramatično kontrastira z grobo ploščo:

Rumeni naslanjači po mizi

Keramična namizna, okrašena z mozaiki in slike, kovinske pladnje in vrči, poslikane škatle in skrinje, kovanega železa lestenci - nepogrešljivih lastnosti maroškega notranjosti:

Jacquard tekstil - kasnejši nakup maroškega stila, vendar so odlični drug za drugega:

Eksotična plošča iz naravnega kamna bizarne oblike in neverjetna zgodba poudarja nenavadno in prvotno notranjost:

Kopel v mehko belo oblazinjenje

Na koncu je treba opozoriti, da je eklektična maroški stil primeren za ljudi z ideološkimi ustvarjalne impulze, ljubeč sorte, svetle barve in prostor.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map