Bagaimana untuk menentukan kualiti papak membuka

Bagaimana untuk memilih papak membuka

Jubin sidewalk hari ini adalah cara yang sangat popular untuk membuka permukaan untuk pelbagai tujuan. Ia diletakkan di mana-mana - dengan susunan perhentian dan kawasan metro, pintu masuk ke pejabat dan kedai, kawasan orang yang bergerak di kemudahan sukan dan pusat perniagaan, laluan di taman dan jalan kaki. Contoh-contoh membuka dengan papak membuka hanya tidak habis-habis.

Bagaimana untuk menentukan kualiti papak membuka

Ia agak sukar untuk menentukan kualiti jubin membuka tanpa peralatan khas. Tetapi pakar masih memberikan beberapa saranan yang membolehkan anda mengurangkan risiko membeli produk yang tidak berkualiti:

 1. Permukaan jubin yang berkilat, cermin itu tidak semestinya tanda kualiti yang tinggi. Pengilang untuk mencapai hasil ini boleh pergi dalam dua cara: sama ada menambah bahan tambahan khas kepada campuran konkrit atau jumlah air yang berlebihan. Yang kedua mempunyai kesan yang sangat negatif terhadap kualiti jubin, menjadikan produk sangat rapuh. Periksa pematuhan dengan teknologi pengeluaran cukup sederhana - anda perlu mengetuk jubin sedikit terhadap satu sama lain. Bunyi keras menunjukkan kualiti produk, pekak - tentang pelanggaran teknologi pembuatannya.
 2. Warna terang dan tepu bahan juga dicapai dalam pelbagai cara, sama ada dengan menggunakan pigmen mahal atau dengan overdosing pewarna, mengakibatkan pengurangan kekuatan jubin.
 3. Pada fraktur jubin, anda boleh menyemak homogenitas strukturnya - di dalamnya tidak ada retak, liang atau rongga.
 4. Teknologi pengeluaran papak yang berkualiti tinggi menandakan penggunaan pasir tanpa kemasukan liat. Pematuhan yang lemah terhadap peraturan ini membawa kepada penurunan dalam kualiti dan umur panjang produk. Kehadiran tanah liat di jubin boleh menandakan bintik kuning atau noda di belakang produk.
 5. Jangan lupa tentang pensijilan produk. Sebarang papak membuka hendaklah dibuat mengikut piawaian GOST 17608-91, fabrikasi bahan mengikut spesifikasi tidak menjamin kualiti dan ketahanannya.
 6. Nah, mengenai harga. Harga papak membuka dari sebuah syarikat perkilangan tidak boleh lebih rendah daripada kos yang dilaburkan untuk mendapatkan komponen yang berkualiti untuk pengeluarannya. Oleh itu, kos rendah produk harus, sekurang-kurangnya, memberi perhatian kepada pengguna berhemat.

Seperti yang dapat anda lihat, segala-galanya tidak begitu sukar, kualiti liputan anda hanya bergantung pada perhatian dan perhatian anda terhadap teknik memasang slab membuka. Tapi kira-kira masa ini lagi.

Mengapa penutup ini mempunyai permintaan sedemikian?

Kelebihan papak paving

Jubin serambi mempunyai banyak kelebihan yang tidak dapat dinafikan daripada pelapis hiasan yang lain:

 • Pelbagai jenis, bentuk dan warna papak membuka sangat besar, dan ini memungkinkan untuk menjadikan mana-mana bahagian bumi penampilannya yang unik dan sesuai dengan mana-mana interior dan landskap reka bentuk;
 • jubin berkualiti tinggi yang dicirikan oleh kekuatan tinggi, pakai dan rintangan fros, yang mempunyai kesan yang paling positif pada panjang umur lapisan;
 • wilayah ubin adalah sangat mudah untuk diperbaiki - elemen yang cacat boleh diganti pada bila-bila masa untuk kualiti tanpa sebarang usaha dan kualiti salutan;
 • jika perlu untuk meletakkan komunikasi di sebidang tanah ini, papak membuka mudah mudah dibongkar dan, apabila kerja selesai, diletakkan semula;
 • paving slab tidak menyumbang kepada kebocoran kelembapan dan memastikan tiada genangan lengkap selepas hujan;
 • Lapisan ini boleh disiapkan dengan unsur-unsur hiasan tambahan, yang memungkinkan untuk menyediakan kelengkapan khas ke tapak yang dilengkapi. Unsur-unsur ini termasuk batu-batu dan lekukan;
 • peletakan jambatan paving tidak memerlukan pengetahuan atau kemahiran khas dalam membina ketukangan - pemula akan mengatasinya.

Bagi kelemahan papak membuka, tidak ada kelemahan serius di dalamnya. Satu lagi masalah ialah apabila meletakkan jubin dilakukan secara bertulis, dengan pelanggaran teknologi paving - dalam hal ini salutan menjadi tidak selamat, tepi yang menonjol jubin dapat tersandung, pada elemen longgar - slip.

Teknologi pengeluaran papak membuka dan ciri-ciri mereka

Kebanyakan pengguna tertanya-tanya apa teknologi - getaran atau getaran - lebih banyak jubin paving berkualiti tinggi dihasilkan. Malah, kedua-dua teknologi ini tidak dapat bersaing dengan satu sama lain, kerana masing-masing direka untuk operasi lokasi yang berlainan.

Oleh itu, untuk menampung kawasan-kawasan yang besar, serta di tempat-tempat di mana kenderaan berat boleh lulus, papak paving getah yang ditekan lebih sesuai. Produk yang menggunakan teknologi vibrocompression mempunyai ciri-ciri kekuatan yang lebih tinggi, dan automasi keseluruhan proses perkilangan membolehkan untuk menubuhkan pengeluaran jubin secara besar-besaran.

Mereka yang ingin menonjol dari monotoni bandar sedang membina wilayah mereka dengan membuka papak, yang dibuat menggunakan teknologi vibro. Jubin tuang mempunyai rupa eksklusif, warna warna yang kaya dan tekstur asli, dan boleh didapati dalam jumlah yang terhad. Oleh kerana teknologi getaran kurang automatik, ini tidak hanya memberi kesan kepada jumlah produk, tetapi juga geometrinya dan, tentu saja, harga. Jubin teracu digunakan terutamanya untuk meletakkan kawasan pejalan kaki atau kawasan rekreasi untuk orang ramai.

Pengeluaran jubin dengan tangan anda sendiri pada video!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

20 − 16 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map