Jute untuk Bath: penerangan bahan dan foto

)

Pembinaan kayu sekali lagi aktif menjadi bergaya. Dan cinta mandi di rakyat Slavia tidak pernah berlalu. Dan hari ini bangunan log sedang didirikan di mana-mana, di mana ia sangat menyenangkan untuk meluangkan masa, semasa menerima pertuduhan kesabaran dan mengukuhkan kesihatan.

Jut untuk mandi - ikrar kegunaannya

Struktur bahan semula jadi tidak masuk akal untuk dipenuhi dengan unsur-unsur asal buatan. Dan apa-apa bangunan yang diperbuat daripada kayu memerlukan penebat dan penebat. Pada zaman dahulu lumut dan rami, rami dan rami digunakan untuk ini. Hari ini, dalam pasaran pembinaan, pemanasan intervensi jute keluar di atas.

Ia diperbuat daripada tumbuhan berserabut yang tumbuh di negara-negara selatan di Timur Tengah, di mana iklim tropika bertahan. Pelanggan kami telah mengenali beliau sejak lama. Dalam beg jute adalah produk yang diangkut dan disimpan yang takut kelembapan yang tinggi. Kepada kami lebih sering dalam kontena tersebut membawa gula, nasi dan kopi. Oleh kerana kekuatan khas serat dan sifat unik mereka, bahan ini adalah pembungkusan terbaik untuk produk yang semakin merosot dari air.

Pembina juga menghargai jute, dan kini skop permohonannya telah menjadi lebih luas. Ia digunakan sebagai pemanas untuk pembinaan bangunan dari kayu. Dan untuk mandi, ia boleh dianggap sebagai pilihan terbaik. Keramahan alam sekitar bahan ini tidak dapat dinafikan, yang membolehkannya menggunakannya tanpa sebarang sekatan. Lebih-lebih lagi, apabila dipanaskan dan basah, ia benar-benar tidak berbahaya, tidak memancarkan bahan-bahan berbahaya dan toksik apabila dibakar, dan habuk tidak berasal darinya apabila kering. Di dalam sebuah bangunan kayu, untuk penebat yang digunakan jut, satu mikroklimat khas ditubuhkan, yang mempunyai kesan yang baik terhadap keadaan orang di dalamnya.

Anda juga boleh menambah bahawa serat jute, dipintal ke tali, mempunyai penampilan yang sangat hiasan, yang membolehkan ia digunakan sebagai bahan penamat.

Jenis penebat jut

Tunda jut terdiri daripada 100% jute disikat. Bukan pilihan ekonomi yang buruk, ia sesuai untuk rasuk cincang konvensional atau manual. Kelebihan utama - dalam pembuatan serat tidak koyak (seperti jute felt), tetapi hanya menyikat. Oleh itu, bahan maksima mengekalkan semua sifat semula jadinya. Menarik jut juga boleh digunakan dalam prestasi kerja cetakan bukan rami atau linen.

  • lebar - 15 cm;
  • panjang tali pinggang - 80 m;
  • ketumpatan 80 g / m (linear) atau 550 g / m2;

Rami merasakan terdiri daripada 90% jut dan 10-15% flaks (ditambah sebagai pengikat).

Len-jute terdiri daripada 50% flaks dan 50% jute. Memiliki sifat-sifat positif dari kedua-dua bahan tersebut. Lebih tahan lama dan kurang kusut.

Sifat-sifat jute menjadikannya tidak boleh digantikan dalam pembinaan kayu

Penggunaan jute semakin popular, yang disebabkan oleh ciri uniknya.

  1. Serat mempunyai keupayaan untuk menyerap sepasang air, tidak melewati mereka melalui ketebalannya. Ini memastikan tahap kalis air yang tinggi.
  2. Dalam bundle, ia dapat mengekalkan kelantangannya tanpa menghancurkan apabila diperas. Oleh itu, adalah baik bagi mereka untuk mengisi slot dan alur di antara unsur-unsur dinding.
  3. Pemanas jut menghilangkan udara, sambil menjaga haba. Bilik ini mempunyai kesan pengalihudaraan mikro, yang memastikan komposisi udara yang baik di dalamnya.
  4. Serat jut mempunyai kekuatan tinggi. Ini menjamin tempoh penggunaannya yang panjang.
  5. Serat semulajadi jut adalah bahan yang paling mesra alam. Ini menjadikannya lebih menarik untuk penyokong gaya hidup yang sihat.
  6. Kos rendah menyediakan penjimatan dalam pembinaan.

Mitos tentang jut

Jute menyediakan pemanasan dinding secara merata dan lebih baik daripada tunda, lumut, rami, bulu mineral dan lnovatin.

Dan ya dan tidak, kerana dengan sendirinya jute tidak dapat menyediakan apa-apa, semuanya bergantung pada kualiti penebat. Lagipun, serat jut asal kadang-kadang tidak berkualiti, kain kabut jut, kain ragut, tali koyak debu, dan lain-lain. boleh ditambah ke penebat jut.

Penebat jut terdiri daripada jute 100% tanpa kotoran pengeluaran sisa linen dan kebakaran.

Sekali lagi, semuanya bergantung kepada pengeluaran bahan dan penggunaan sisa pengeluaran jut. Dengan cara ini, pemanas linen berkualiti tinggi juga termasuk 100% serat flaks berkualiti.

Burung tidak dapat meniru jut, tidak seperti flax, sebagai contoh.

Tidak, tidak. Itu lnovatin bahawa jute terdiri daripada pendek, 3-5 cm serat dan burung semata-mata tidak boleh "mencuri" mereka.

Penggunaan penebat jut dalam pembinaan mandi akan mewujudkan suasana yang paling sesuai untuk orang ramai. Sesi dalam terma yang disusun dengan betul dan kualitatif akan membawa kesan positif maksimum kepada kesihatan.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map