Kerusi di pedalaman

Kerusi di pedalaman

Kursi - platform besar untuk imaginasi pereka. Walaupun mereka jarang sekali menjadi unsur utama di kawasan pedalaman, dalam kuasa mereka untuk mengubah suasana di mana-mana ruang. Jika kerusi itu harmoni menggabungkan reka bentuk asal, praktikal dan kemudahan, ia sesuai dengan pelan reka bentuk yang sempurna.

Kerusi ini adalah unsur yang biasa di pedalaman, yang dengan mudah akan mendapat tempat di hampir mana-mana bilik. Tidak dinafikan, tempat utama kediamannya adalah dan dapur atau ruang makan, tetapi di dalam bilik-bilik lain dia memainkan peranan yang kurang penting.

Kerusi ungu

Ketika datang ke tempat makan, kerusi menjadi unsur utama di pedalaman, yang menghasilkan kejuaraan hanya meja. Memilih kerusi untuk ruang makan, perlu mengambil kira saiz bilik dan meja, yang diambil oleh pereka. Bilangan kerusi tidak semestinya sama dengan bilangan orang yang tinggal di rumah atau apartmen ini. Perkara utama adalah bahawa bilik itu tidak dipasang dengan perabot, tetapi untuk beberapa tetamu yang tidak dijangka sentiasa ada tempat. Apabila mengatur kerusi berhampiran meja segi empat tepat atau persegi, perlu mematuhi peraturan simetri, hanya menonjolkan kerusi yang ditetapkan "di kepala".

Ia tidak mungkin untuk menggantikan kerusi dengan perabot lain. Kerusi-kerusi dan sofa boleh menjadi terlalu rumit atau tidak sesuai ke pedalaman, dan puffs lembut sering tidak praktikal. Beberapa kerusi di ruang tamu di meja kopi akan menjadi nota cantik di pedalaman, yang mengisi ruang kosong. Juga kerusi di perpustakaan atau di bilik tidur boleh melakukan beberapa fungsi tambahan, seperti tempat perlindungan sementara untuk beberapa perkara atau tempat istimewa untuk para tamu.

Gaya di mana kerusi boleh dibuat, terdapat nombor tak terhingga. Hampir selalu mereka sesuai dengan gaya reka bentuk, tetapi semuanya boleh dibahagikan kepada tiga kategori utama, yang mana pereka moden berfungsi, tanpa mengambil kira projek-projek pengarang yang unik.

Kerusi di pedalaman

Gaya moden dan hi-tech sangat popular pada masa kini. Kerusi-kerusi gaya ini dibezakan oleh bentuk yang luar biasa dan jenis kaki yang tidak biasa, yang dibezakan tidak hanya oleh rupa asal, tetapi juga dengan kepraktisan khas. Selalunya dalam gaya abad ini ada logam yang tepu, tetapi tidak berwarna. Perhatian khusus ditarik kepada kelimpahan kulit, yang datang untuk menggantikan kain pelapis.

Ketetapan, yang dinyatakan dalam gabungan aneh Gothic dan klasik, membuat kesan yang tidak dapat dilupakan pada sesiapa sahaja yang telah memanfaatkan kombinasi menarik ini. Gelap, tetapi bukan warna yang menindas, banyak sudut tajam yang terpilih dan unsur minimum yang berkilauan akan mencipta imej yang unik, terutama untuk keselesaan dan kelihatannya kaya.

Kerusi perniagaan hitam

Rococo di dalam reka bentuk bilik makan

Jika pelan pereka itu benar-benar mahir, memerlukan kemegahan dan kemewahan, pilihan yang ideal akan menjadi perabot dalam gaya Baroque atau Rococo. Baroque pretentiousness tidak selalunya sesuai hari ini, tetapi keanggunan dan peningkatan perhatian kepada keselesaan peribadi, yang wujud di Rococo, telah lama dilihat oleh pereka dan diambil pada lengan. Ringan, warna pastel, yang terdapat dalam gaya Perancis ini, membolehkan untuk memberi bahagian dalam sentuhan ringan, airiness dan kelembutan yang tidak dapat dijelaskan.

Kerusi rococo ringan

Palet warna

Tiada siapa yang akan mempertikaikan tempat warna yang patut di pedalaman. Perubahan sedikit di bawah naungan dapat mengubah idea pereka bentuk sepenuhnya, mengubah ruang makan biasa menjadi karya seni. Pada skala warna ketika memilih kerusi biasanya tidak terbatas bahkan pada palet umum desain, karena seringkali kerusi yang memainkan peranan tempat yang cerah, kontras yang menjadikan subjek ini unik.

Kerusi di pedalaman

Putih, lembut biru, merah jambu pucat - warna-warna ini menenangkan dan berehat, menetapkan semua orang di dalam bilik dengan cara yang tenang dan diukur. Sekiranya seluruh bilik dihiasi dalam warna-warna pastel, kerusi, seperti perabot lain, harus harmoni sesuai dengan latar belakang warna keseluruhan. Terlalu terang atau tidak dapat diterima warna gelap pada krim atau biru pucat akan kelihatan konyol dan nalyapisto. Bekerja dalam skim warna hangat dan lembut, lebih baik menggabungkan warna hanya dari palet yang dipilih oleh pereka.

Memutuskan untuk mengambil kesempatan dan beralih kepada palet warna yang terang, anda boleh memberikan kebebasan sepenuhnya kepada imaginasi anda. Malah menghias keseluruhan reka bentuk, mematuhi peraturan "tiga warna", kerusi boleh ditanggalkan sepenuhnya dari konteks umum, menjadikan mereka unsur paling terang dan paling menarik dalam pedalaman. Mencairkan warna umum, setiap kerusi boleh menjadi unik, setelah memperoleh warna dan coraknya. Eksperimen utama adalah mahir, tanpa berlebihan dengan warna dan warna yang berlainan, jika penekanan utama akan ditempatkan di kerusi.

Bahan dari mana kerusi dibuat adalah bahagian yang sama penting dari rancangan reka bentuk. Kesilapan dalam pilihan boleh menjadi maut, kadang-kadang membayang-bayang keadaan, atau, sebagai contoh, menambah kecemerlangan logam yang terlalu tidak sesuai. Untuk mengkaji kos bahan-bahan yang tersedia terlebih dahulu dan, berpandukan rancangan reka bentuk, untuk memilih yang paling sesuai tidak sukar.

Kerusi rotan

Ciri unik pokok ini ialah dengan betul memilih pelbagai yang tepat, anda boleh mencipta sebarang idea reka bentuk. Warna kayu yang berkisar dari coklat gelap hingga merah terang, jadi memetik kerusi kayu agak mudah. Di samping itu, perabot kayu mudah dan praktikal, dan serba bolehnya memungkinkan untuk mencapai kombinasi yang kompeten dengan kedua-dua reka bentuk dalam warna-warna hangat dan dengan skala yang sejuk.

Plastik telah menjadi sebahagian biasa dari kehidupan kita, dan ramai yang telah terbiasa dengan asal buatannya. Secara beransur-ansur menggantikan pokok itu dari pedalaman, perabot plastik memenangi populariti yang sewajarnya di kalangan semua pencinta baru, penyelaja alam atau hanya penguji. Kerusi plastik dibezakan dengan ringan, bentuk asal dan fungsi tambahan yang ingin tahu.

Kerusi di pedalaman

Kursi yang dibuat untuk memerintahkan, sentiasa menjadi aksen utama dalam sebarang rancangan reka bentuk. Di sini, variasi tuan dan pengrajin rakyat tidak mengenal batas. Di pasaran, pameran, kedai perabot atau di Internet, anda boleh menemui sebarang jenis kerusi, dan selepas bercakap dengan pengarangnya dan membuat pelarasan mereka sendiri, anda boleh mendapatkan perabot yang benar-benar unik. Sebagai contoh, kerusi Tuan, yang terdiri sepenuhnya dari garis lurus dan patah, baru-baru ini menjadi sangat popular di kalangan penganut gaya moden, dan perabot yang ditenun dari anggur kembali ke puncak popularitas.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

96 − = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map