Perabot dalam gaya minimalis

Perabot dalam gaya minimalis

Gaya minimalism membayangkan penggunaan bentuk geometri mudah dan mengisytiharkan keseragaman serta bilangan butiran dan elemen hiasan minimum atau ketiadaannya yang lengkap. Tetapi, walaupun ini, terdapat banyak peluang dalam mencari penyelesaian reka bentuk yang ideal. Mengenai palet warna - kebanyakannya warna cahaya berdasarkan permainan semiton, kelimpahan putih, sering berbeza dengan hitam.

Sebaliknya perabot hitam dan putih dalam gaya minimalis

Dan semua ini dilengkapi dengan bahan-bahan seperti kayu semulajadi, kaca frosted, krom, keluli, profil aluminium dan kulit.

Apakah perabot minimalis? Ini, di atas semua, perabot pelbagai fungsi, di antaranya hanya ada yang paling perlu, untuk memastikan ruang maksimum dan ruang bebas di dalam bilik. Dan tentunya, harus diakui bahawa gaya ini sangat sesuai untuk orang-orang yang kreatif, terutama orang tunggal yang maknanya kehidupan, seperti kewujudannya, sepenuhnya terletak pada pekerjaan mereka. Dan bagi keluarga yang besar dengan kehadiran anak-anak kecil, minimalisme adalah tidak sesuai. Masih minimalism mempunyai harta santai yang luar biasa, ia menenangkan dan menenangkan dan tidak peduli sama sekali, itu, anda lihat, itu sangat penting.

Perabot Bilik Tidur

Pertama, atribut yang paling penting ialah sofa dan meja kopi. Pada dasarnya, ini semua yang patut menjadi ideal. Tetapi, kerana kita belum bersedia untuk senario ini, dan ia hanya semata-mata mudah untuk meletakkan perkara bersama-sama di suatu tempat, yang biasanya tidak terlalu kecil, adalah mungkin untuk mempunyai dinding modular yang dilengkapi dengan petak tersembunyi, bukan warna neutral yang luas. Terbuka hendaklah hanya satu rak - di bawah TV.

Terdapat satu lagi pilihan - perabot berfungsi untuk ruang tamu dengan tempat kerja yang dilengkapi dengan komputer, yang juga tersembunyi di belakang pintu. Dengan prinsip ini, perabot boleh menyembunyikan tempat tidur keseluruhan atau, sebagai contoh, atas meja lipat. Bagi sofa dan kerusi berlengan, mungkin terdapat pilihan sedemikian: atau idealnya walaupun bentuk geometrik, atau separuh bulatan. By the way, sangat kerap sofa atau kerusi berlengan berfungsi sebagai aksen terang di seluruh pedalaman, sehubungan dengannya, warna mereka boleh menjadi merah atau hijau terang.

Untuk membuat meja kopi, kaca, logam atau kayu biasanya digunakan - sekiranya ia bersesuaian dengan perabot dan seluruh alam sekitar.

Perabot bilik tidur

Bagi bilik tidur, anda boleh mengatakan perkara yang sama - perkara utama adalah kesederhanaan dan kehadiran geometri yang ketat dalam bentuk. Perabot juga tidak mempunyai perhiasan hiasan. Harus dilengkapi dengan sistem tersembunyi untuk menyimpan barang-barang: almari terbina dalam, podium dengan laci, bilik berpakaian luas. Tidur tidur, sudah pasti, tumpuan perhatian. Pilihan yang ideal adalah katil dalam bentuk tatami atau platform dengan ketiadaan kepala dan kanopi. Jika anda mengaturnya di podium, ia mudah untuk menyimpan perkara di bawahnya. Meja katil harus rendah, tanpa hiasan. Perabot terbuka dan berengsel di kawasan pedalaman tidak boleh diterima. Adalah wajar untuk mempunyai cermin bentuk segi empat tepat, tanpa bingkai yang kaya.

Perabot dapur

Untuk dapur perkara utama adalah kehadiran banyak facades rata di perabot. Gloss sangat dialu-alukan, lebih-lebih lagi, tahap tinggi. Sebaiknya, atas meja harus dibuat sepenuhnya dari batu. Bentuk meja dapur adalah segi empat tepat atau bulat. Dari bahan untuk set dapur dengan gaya minimalis, berikut dibenarkan: kayu, logam, batu. Aksesori tambahan digunakan sama ada dalam jumlah yang paling minimum, atau tidak digunakan sama sekali. Semua baris mesti lurus, dan permukaannya lancar.

Perabot bilik mandi

Bilik mandi dalam gaya minimalism membolehkan perbezaan, sebagai contoh, jika anda mengalahkan warna kelabu dan merah. Dan sememangnya, ketersediaan ruang bebas. Oleh itu, perabot haruslah minimum, serta aksesori, dan harus berfungsi. Juga perlu ada pesawat besar, kesederhanaan reka bentuk, monokrom dan kejelasan garis geometri. Adalah sesuai untuk menggantung perabot yang menggalakkan pengembangan ruang, walaupun terdapat batu karang mungkin di bawah sink.

Ciri gaya minimalis

Ia tidak boleh dilupakan bahawa perbezaan utama dan keistimewaan gaya ini adalah kekosongan ruang. Di pedalaman seperti itu, sekurang-kurangnya sekurang-kurangnya kombinasi gabungan warna, hiasan dan hiasan, dan peralatan perabot. Iaitu, meneruskan dari ini, perlu untuk membuat ini atau premis itu, dan juga, untuk mengingat ini apabila membeli perabot. Lagipun, tugas utama anda adalah, pertama sekali, untuk mengembangkan ruang yang ada sebanyak mungkin dan biarkan dalam cahaya semulajadi maksimum.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 − = 37

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map