Perabot di bilik tidur

Perabot di bilik tidur

Perabotan, susunan yang betul selalu menjadi kord terakhir dalam reka bentuk apartmen, biliknya yang berasingan. Oleh itu, pendekatan untuk ini sepatutnya sesuai. Hasilnya bergantung sepenuhnya kepada anda, seberapa baik anda merancang dan merancang susunan perabot. Tetapi untuk merancang kerja ini dengan baik, anda memerlukan pengetahuan tertentu tentang peraturan perabot, yang untuk setiap bilik dan gaya dalaman anda. Pertimbangkan peraturan untuk mengatur perabot di asrama untuk gaya yang berbeza.

Sebelum meneruskan susunan perabot di asrama, soalan utama untuk bilik ini perlu diselesaikan: di mana untuk menetapkan katil. Ini adalah titik yang sangat penting dalam perabot bilik tidur, kerana Dari sini ia bergantung kepada seberapa kuat dan manis impian anda, dan juga kesihatan anda.

Tempat yang betul ialah:
  • Di atas katil ada lampu atau, lebih-lebih lagi, sebuah kandil besar - ancaman langsung untuk tidur yang sihat

Candelier tidak boleh berada di kawasan tempat tidur

  • lokasi yang mudah dioptimumkan untuk lampu dinding, soket, suis untuk menggunakannya pada waktu petang dan pada waktu malam

Lokasi mudah untuk peralatan elektrik

  • katil tidak bertentangan dengan pintu

Peletakan katil yang betul

  • Kepala katil berada di dinding

Tempat tidur harmoni16

  • pemasangan di sudut bilik tidur, mungkin, sebagai pilihan yang boleh diterima dengan sempurna

Varian pemasangan katil

  • Tempat tidur adalah harmoni dengan perabot yang lain: meja katil dan semua yang berdiri di atasnya adalah panjang lengan

Katil harmoni dan perabot di tepi katil

Kawasan kerja

Bukan setiap apartmen mempunyai ruang yang cukup untuk memperuntukkan bilik yang berasingan untuk kajian, bilik tidur dan hanya berehat selepas seharian bekerja. Pemilik apartmen itu, secara sukarela, perlu mencari rizab kawasan itu di salah satu bilik, yang akan menyelesaikan masalah ini, iaitu. zon bilik ini.

1

Bilik yang paling sesuai untuk zon adalah bilik tidur, sudah tentu, dengan ruang yang cukup untuk ini.

Bilik tidur yang harmoni dan luas

Kawasan yang paling popular di dalam bilik tidur adalah kerja, atau pejabat, tuan bilik tidur, yang sudah pasti mudah untuk workaholics.

Belajar di bilik tidur

Bagi mereka yang suka duduk lewat untuk komputer atau buku yang bagus, anda juga boleh mencari tempat untuk meja komputer, perpustakaan berengsel. Ia kelihatan cukup harmoni dengan seluruh perabot bilik tidur.

Tempat kerja yang ideal di dalam bilik tidur

Kawasan Boudoir

Sekiranya bilik tidur perempuan, maka tidak boleh dilakukan tanpa zon boudoir. Bilik tidur moden tanpa boudoir tidak dapat difikirkan. Tujuan zon ini adalah untuk membolehkan seorang wanita meletakkan dirinya dalam rangka selepas tidur di depan cermin. Meja persalinan dengan cermin dan make-up adalah wajib. Selalunya peranannya dimainkan oleh laci dada, meja persalinan. Pasangnya dalam lekapan yang baik, baik semula jadi dan cahaya, bahagian-bahagian bilik.

Boudoir di sawit

Zon kanak-kanak

Juga sebenarnya untuk bilik tidur adalah kawasan kanak-kanak. Biasanya zon ini adalah sebuah katil di atas roda, yang membolehkan ia digunakan secara optimum bergantung kepada keadaan, yang sangat sesuai untuk keluarga muda. Juga kawasan kanak-kanak boleh dipisahkan oleh partition yang berasingan.

Peraturan universal untuk memberikan bilik tidur, tanpa mengira gaya pedalaman

Kabinet tidak boleh menutup pembukaan tingkap, kerana pencahayaan bilik tidak mencukupi.

Kabinet harus berdiri di sepanjang dinding

Tambahan yang baik ke bilik tidur akan menjadi TV yang dipasang di dinding, yang dalam beberapa kes akan membantu anda mengatasi insomnia.

TV di bilik tidur adalah tambahan yang sangat baik

Palet warna perabot harus lembut, menenangkan. Di sini adalah perlu untuk mengambil kira pencahayaan bilik tidur. Sekiranya premis itu kurang terang, perabot berwarna terang perlu digunakan

Warna bilik tidur yang disyorkan

Jika pencahayaan bilik adalah mencukupi, warna yang lebih gelap, sejuk digunakan, yang mengurangkan beban pada alat visual anda

Bilik tidur yang terang

Meja sisi katil tidak boleh mempunyai sudut tajam, sebaliknya, kejutan sakit mungkin dilakukan dengan panggilan telefon yang tidak dijangka pada waktu malam.

Perabot sisi katil praktikal

Tempat tidur tidak boleh melawan pembukaan tingkap, menutup kawasannya. Dalam kes yang teruk, katil boleh berada di dermaga antara tingkap.

Tempat tidur yang harmoni - jurang antara jurang

Dan sekarang kita akan mengenali ciri-ciri ciri bilik tidur untuk beberapa gaya di pedalaman.

Perabot bilik tidur Feng Shui

Perkara utama ialah perabot tidak boleh menjadi besar, jangan mengambil ruang hidup. Di dalam bilik tidur, katil tidak boleh dipaparkan di cermin. Dalam foto itu, walaupun terdapat tanda-tanda gaya feng shui, di dalam bilik tidur peraturan ini jelas dilanggar.

Pelanggaran gaya Feng Shui

Lay katil supaya anda dapat melihat pintu, berbaring di atasnya, tetapi ia tidak boleh berada di depan pintu dan di tengah-tengah bilik tidur. Tempat tidur semestinya mempunyai sekurang-kurangnya jurang kecil di antara lantai.

Susunan katil dan pintu yang harmonis

Perabot harus mempunyai bentuk licin, sudut tajam tidak dibenarkan.

Kelancaran perabot feng shui bentuk

Perabot bilik tidur dalam gaya Greek

Untuk gaya Yunani, perabot lembut harus besar-besaran, diperbuat daripada kayu gelap semulajadi, kurang kerap dipalsukan. Kabinet, meja, rak, dada laci mestilah nada ringan, berbeza dengan perabot berlapis. Perabot ini diukir.

Perabot bilik tidur dalam gaya Greek

Atribut utama bilik tidur, tempat tidur, harus lebar, agak lembut dan nyaman, warna tekstil tempat tidur harus selaras dengan ruang sekitarnya.

Perkara utama ialah katil

Seperti dalam gaya lain, perabot adalah kehendak dinding. Kabinet boleh sama ada dilampirkan atau terbina dalam. Kehadiran laci dada tidak semestinya mungkin disebabkan oleh saiz bilik kecil yang kecil.

Perabot bilik tidur tambahan dan terbina dalam

Perabot bilik tidur dalam gaya negara

Gaya negara kadang-kadang dipanggil pedesaan. Perabot sepenuhnya mematuhi definisi ini. Menonjolkan kekasarannya. Peraturan-peraturan pengaturan itu, oleh itu, tidak wujud.

Perabot negara

Ia adalah yang terbaik untuk memberikan gaya bilik yang sesuai dengan gaya ini, t. perabotnya besar.

Katil dalam gaya negara

Selalunya, perabot dibuat dengan tangan, mempunyai rupa asal. Upholsteri kerusi dan kerusi berlengan dikecualikan.

Keaslian perabot dalam gaya negara

Perabot bilik tidur dalam gaya klasik

Dibuat dari kayu semula jadi, berharga. Kepunyaan perabot untuk gaya ini ditebak oleh keagungannya, nada lembut mulia, bentuk geometri yang ketat.

Perabot bilik tidur dalam gaya klasik

Perabot alukan dengan perhiasan berulir, bertatahkan dengan kayu berharga, logam.

Dada laci dalam gaya klasik

Diperlukan jadual rendah (kopi, kopi), perabot kerusi runcit, kerusi rehat di kulit

Perabot kulit gaya klasik

atau kain timbul (Baroccan)

Perabot, kerusi rehat di dalam kain timbul

Perabot bilik tidur dalam gaya Scandinavia

Perabot bilik tidur dalam gaya Scandinavia sama dengan gaya negara: jumlah perabot dikurangkan kepada minimum, hanya perlu. Di dalam semua terdapat watak Scandinavia yang teruk.

Bilik tidur dalam gaya Scandinavia

Perabot di bilik tidur gaya Scandinavia sepatutnya, mengimbangi defisit matahari yang terdapat di bahagian planet ini. Ini dicapai melalui skema warna perabot, yang dikuasai oleh warna cahaya: coklat muda, kelabu muda, kuning air.

Warna terang dari bilik tidur Scandinavia

Katil sering mempunyai laci. Meja, sofa juga mempunyai reka bentuk lipat. Perabotan diperbuat daripada spesies kayu ringan (beech, pain, spruce, birch).

Warna terang perabot Scandinavia

Untuk upholsteri perabot yang digunakan kulit, suede, tekstil. Oleh itu, pelapis boleh mempunyai warna yang lebih berair: biru, hijau, oren-merah.

Skema warna bilik tidur Scandinavia ringan

Walaupun perabot tidak berlebihan di bilik tidur gaya Scandinavia, anda sering dapat melihat meja kerja dengan komputer dan peralatan pejabat lain di bilik yang sama.

Bilik belajar

Tidak dinafikan, maklumat kami akan membantu untuk melengkapkan tempat paling intim pangsapuri anda, iaitu tempat ini adalah bilik tidur. Tetapi masih, perkataan terakhir adalah milik anda. Oleh itu, anda perlu bekerja keras untuk membuat bunyi kord akhir layak kerja anda. Mimpi yang menyenangkan!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

32 + = 35

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map