Bedøvelse Ageratum: pleje planten

Ageratum for landskabsforbedring

I astroids slægt er en anden populær plante til landskabsdesign blevet agertum. Denne blomst vokser i Østindien, såvel som i Central- og Nordamerika.

The Magnificent Ageratum

Oversættelsen af ​​navnet fra latin lyder som "ageless". Dette skyldes det faktum, at blomsterne efter fræsning forbliver friske i lang tid. Plantenes andet navn er "lang blomst". Det blev udbredt i Europa i det 19. århundrede.

Stor blomstring af ageratumet

Lilac blomsterstand af ageratumet

Fluffy pompoms af blomster udgør blomstrer af forskellige nuancer af blå. Til dato er der mere end 60 sorter af denne blomst. Blandt dem er de mest populære de små buske, hvorpå de bliver ovale, rhomboid eller trekantede blade. Farve og de er lyse grønne, og kanterne er serrated.

Aheeratum Bouquet

Lys lilla aheeratum

Placeringen af ​​de øverste blade er regelmæssig, og de mellemste og nederste blade er modsatte. Selve bushen består af et sæt pubescentstængler rettet lodret. Normalt vokser de til en højde på 60 cm.

Ageratum i god sammensætning

Ageratum i

Små blomster har en duftende duft. Blomstrer når op til en og en halv centimeter i diameter. De ligner tætte skjoldelementer. Ud over blå nuancer kan du finde lilla, lyserøde og hvide blomster.

Den lyse blomstring af ageratumet

Ageratum i landskabsdesign

Frø - plantens frugt - har en langstrakt femkantet form. For et gram achenes er der omkring syv tusind frø. De kan opbevares i lang tid op til 4 år.

Myheeratums tykkelser

Ageratum er termofil, så i koldt klima vokser det som en årlig. I landskabsdesign anvendes ageratum oftest til tæppesammensætninger.

Lysblomstrer mod baggrunden af ​​grønne blade

Tvær blomstring af ageratumet

I kombination med denne plante ser leeuwens ugle, calendula, morgenfruer og andre årlige planter godt ud.

Lilla buske af ageratum

Hvid buske af ageratum

Blandt de mest berømte og ofte anvendte varianter af ageratum kan identificeres:

 • "Alba"
 • Azur Pearl
 • Faye Pink
 • "Blue Mink"
 • Blå buket
 • Variety gruppe "Hawaii"
 • "Bavaria"

Ageratum i gruppesammensætning

Ageratum i haven

Hvid ajeratum er kendetegnet ved tætte blomstrer. Til sammenligning med den blå ageratum har større blomsterstand. "Faye Pink" har en mørk pink farve. Blomstrer af denne sort er løse og har en diameter på op til 5 cm. Bøsden højder 30 cm.

Bright blomster af ageratum på blomsterbedet

Rigelig blomstrende af ageratum

"Blue Mink" er præget af en lilla skygge på en blå baggrund. På stænglerne vokser store blade, og bushens højde når 30 cm. "Blå buket" vokser til 45 cm i højden. Den har en usædvanlig dyb skygge af blå.

Ageratum i en gryde

Varianter "Hawaii" kan have lilla eller hvide blomster. Alle sorter af denne kategori er dwarfish og når kun 18 cm. "Bayern" vil vokse til 30 cm. På samme blomsterstand kan der være to farver fra lyseblå til hvid.

Blomstring af ageratumet

Den lyse busk af ageratumet

Embryoplantning

Der er flere måder at multiplicere et ageratum på. Det mest almindelige er fjernelsen af ​​planter fra frø. Til dette er anden halvdel af marts mest velegnet.

Selv rækker af blomstrende ageratum

Kombinationen af ​​hvid og blå ageratum

En specialkasse indeholder en sammensætning af humus, torv, sand i lige dele. Frø hældes i denne blanding og dækkes med et tyndt lag af samme sammensætning. Alt dette er dækket ovenfra med en glasplade. Alternativt kan en film anvendes.

Blå Ageratum busk

Ageratum for landskabsforbedring

Første gang sådan et hotbed er indeholdt på et sted, hvor temperaturen ikke falder under 15 gr. Hver dag skal du løfte glasset og lufte boksene. Når overfladen tørrer, drys med vand.

Storslåede buket ageratum

Mørk lilla aheeratum

De første skud optræder normalt efter to uger. Så snart de vises, kan du fjerne dækslet fra kassen.

Gentle-lilla blomster ageratum

Fluffy blomstring af ageratumet

Når plantene har de første blade, skal det placeres mere rummeligt. En sådan transplantation bør udføres to gange. Anden gang hver spire skal flyttes til et separat glas eller en gryde.

Hvide asteratum buske på blomsterbedet

Hvid ageratum i en gryde

Det skal sikres, at jorden forbliver fugtig, og luften omkring planterne er tør. Vanding plantene er bedre om morgenen. Før plantning i ca. 14 dage skal planten flyttes til fri luft. Akklimatisering finder sted på denne måde.

Blid ageratum på blomstrengen

Lette blomster af ageratum af lilla farve

Landing i jorden kan kun udføres, når de sidste frost passerer. Landingsstedet skal beskyttes mod vind. Lys belysning af solen er velkomment, da i skyggen bliver ageratum til lange skud, der ikke blomstrer.

Ageratum på plantagen

Det er vigtigt at jorden er godt drænet. Lys og ikke-sure jord skal fodre buske godt. Under alle omstændigheder er ageratum uhøjtidelig, og nogle afvigelser fra anbefalingerne overføres let.

Border til ageratums blomsterbed

Hver spire er anbragt i en separat pit, som hver ligger i en afstand fra den forrige på 15 cm. De første blomster skal vises om to måneder.

Stor blomstring af ageratumet

Enkel pleje af aheratum

Pleje af denne plante er standard:

 • vanding;
 • løsne;
 • lugning;
 • top dressing.

Arageratum frøplanter

Du bør vandet ageratum rigeligt, men pænt. Overflod af væske undgås bedst. Under vandingsprocessen kan lossning og ukrudt udføres. Weed fjernelse er en vigtig proces til dyrkning af en sund plante.

Blomstring af aperatum nærbillede

Til gødningsplanter anvender mineralgødning. Et alternativ er humære forbindelser. Du kan også bruge mullein. Fra listen over egnede gødninger skal frugtgødning slås ud. For et aheratum er det katastrofalt.

Det lyse udvalg af ageratum på blomsterbedet

Den overfødte plante vil ikke blomstre rigeligt. Fra det kan du kun opnå frodigt grønt. Wilted blomsterstande skal fjernes i tide. Med regelmæssig beskæring vil ageratumens blomster være frodige og lyse. Ved beskæring på stammen skal der kun overlades nogle få internoder.

Begyndelsen af ​​blomstringen af ​​ageratumet

For at bevare de smukkeste eksemplarer er det muligt at transplantere dem i gryder og for øjeblikket at bringe dem til huset eller på verandaen. Efter at de har dekoreret græsplænen, kan de stadig tjene til at forene interiøret.

Frøplanter i jorden

Ageratum er en fremragende plante til at holde det på blomsterbed eller i huset. Med passende og rettidig pleje indrettes lysbuske på ethvert sted.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map