Flerårige tropiske planter på stedet: gloxinia

Rosa gloxinia i flekker

Det andre navnet på gloxinia er hybridisering. Det tilhører slaget i familien Gesneria. Denne flerårige urter eller små busker kommer fra tropene. Homeland gloxinia kan betraktes som Sentral-og Sør-Amerika. Oftest finnes det i løvskoger eller steinete områder i Mexico. Også gloxinia forekommer på bredden av elver.

Rosa gloxinia i flekker

Fluffy variegated gloxinia

Nå er gloxinia representert av en rekke raser og hybrider. Det ser ut som en knolplante, dekorert med fløyelsete blader på korte stammer. Ekstrudert blomster i form av en trakt er representert i et bredt spekter av farger. Perianth kan være enkelt eller terry.

Klassisk mørk gloxinia

Lys scarlet gloxinia

Klassifiseringen etter størrelse består av fire poeng:

 • Standard sorter som når en høyde på 25 cm eller mer;
 • Kompakte varianter med en høyde på 12 til 25 cm;
 • miniatyr gloxinia, vokser innen 5 og 12 cm;
 • mikrominiatur, høyde opptil 5 cm.

Lilla fløyelsaktig gloxinia

Bladene er normalt horisontale. Blant fargen på bjelleblomster kan du møte:

1
 • rosa;
 • rød;
 • hvitt;
 • gul;
 • lilla;
 • i flekker.

Fluffy gloxinia

Hvit gloxinia med lilla grense

I tillegg er det varianter av to farger og med ruffles av andre nyanser. Vanligvis kommer gloxinia blomster opp til 5 cm i lengde og 7 cm i diameter.

Drivhus med gloxinia

Mange gloxiner i drivhuset

For reproduksjon bruker gloxinia små frø, som den besitter i store mengder. Oppdrettere skiller 25 arter av denne planten. De viktigste blant dem er gloxinia kongelige og vakre.

Gloxinia i potter

Snøhvit blomstrende gloxinia

Gloxinia royal ser ut som en plante med tykke saftige stilker, som når en høyde på ca 10 cm. Store, mørke blader henger tungt ned i bushens nedre del. De kan ses fra over sølvfarveårene, og under rødt.

To-farge gloxinia

Blomstrende klokker av gloxinia

Denne sorten har brede ovale blader, som ligger motsatt. På den lange stammen, en hengende bjelleblomstring.

Fløyete fluffy gloxinia

Gloxinia-sorten er utmerket. Gloxinia speciosa er også utstyrt med ovale blad. De har en lys grønn farge og vokser på lange stiklinger. Blomstene i denne planten kan ha en rekke former avhengig av variasjonen.

Forsiktig rosa blomster av gloxinia

En rekke farger av gloxinium

For helsen til gloxinia er det nødvendig å gå gjennom hele blomstringen selv. Det er viktig at etter blomstring er den visne klokken død og har selv forsvunnet. Gryten for denne planten skal nå 15 cm i diameter.

Mye gloxinia bush

Gentle kronblader av gloxins

belysning

En slik fotofil plante, som gloxinia, reagerer veldig sensitivt for endringer i lengden på en lys dag. De beste forholdene vil være å sikre diffust sollys. Hvis du legger en pott med en blomst i skyggen, så vil stengene etter hvert strekke seg og blomsten blir mindre intens. I tillegg kan du se at blomstene går opp.

Mange blomster på en plante

Ved utseendet på anlegget kan du bestemme hvor riktig belysningen er valgt. Hvis blomsten har nok lys, vil stenglene være korte, bladene - mørkegrønne og blomstene - lyse.

Sett med fløyelsagtige kronblad av gloxinia

Mørkrosa klokkene

For å sikre optimale forhold, kan du bygge en spesiell rack, som kan belyses på et tidspunkt når det ikke er noen naturlige stråler. Denne gangen kan nå opptil 14 timer om dagen.

Blomstrende busk av gloxinia

En lys kombinasjon på gloxinia kronblade

temperaturen

Den mest passende temperaturen for utviklingen av gloxinium er 18-20 g. Hvis bladene har steget, så er blomsten kanskje varm. For hakkede blader, overdrevent senket nedover, kan også vitne til dyskomfort hos en plante. I dette tilfellet kan dette tyde på en hypotermi.

Bright gloxinia blomst

vanning

Gloksinia krever regelmessig vanning. Du kan gjøre dette ovenfra eller bruke en pall med vann. Det er viktig når vannet for å hindre vann i å falle på bladene. Mellom vanning skal en jordklov litt tørke ut.

Grønt blad gloxinia

Uvanlig farge på gloxinia blomsten

I hvileperioden, som begynner i slutten av oktober, bør gapet mellom vanning økes. Dette vil hjelpe blomsten til å komme inn i en ny stat lettere.

Fargerik kombinasjon av farger

Hvite og rosa gloxinia blomster

Overflod av vann kan føre til forfall av anlegget. I dette tilfellet blir rotsystemet undertrykt. Utad dette manifesteres i visne blader som henger fra kanten av potten.

En blomst på en ung busk av gloxinia

Vanntemperaturen for vanning skal være rom eller en grad mer. Anlegget reagerer negativt på kaldt vann. Fuktighet må opprettholdes på et komfortabelt nivå for mennesker. Unngå også utkast.

Delikate nyanser av gloxinia kronblade

Mørke blomster av fløyelsaktig gloxinia

Jordkomposisjon

Den optimale sammensetningen av jorda for gloxinia vil være en del av frølandet, to deler av bladet, en del av humus og en del av sand. Sanden skal være grovkornet. I dette tilfellet bør surheten av en slik sammensetning være i området fra 5,9 til 6,9 pH.

Sjeldne gule gloxinia

Hvite blomster av gloxinia

Riktig valgt jordblanding vil levere røttene til planten lett fordøyelige næringsstoffer. I tillegg holder et slikt vann godt vann. God drenering er også viktig for god vekst av gloxinia. Umiddelbart før planting er jorden best sterilisert.

Bordeaux blomster av gloxinia

Kontrastkombinasjon av blomster på kronblad

Gjødslingsgloxinia

Den mest hensiktsmessige tidsplanen for top-dressing hjemme gloxinia vil være en gang om ti dager. Gjødsel er fortynnet i en andel på 2 g / l. Det er bedre å regelmessig skifte mineralgjødsel til organisk gjødsel.

Nyanser av rosa på fargene på gloxinia

Variegated flekker på glans av gloxinia

Hvis det ikke er mulig å kjøpe ferdig gjødsel i butikken, kan den tilberedes uavhengig. I konsentratet Mullein blir vann tilsatt 12 ganger mer volum.

En lys kombinasjon av nyanser av gloxinia

Delikate nyanser av gloxinia kronblade

Det er bedre å starte topp dressing når planten har en hvileperiode. På dette tidspunktet kommer et skudd ut av knollen, som har behov for vekststimulering.

Rom gloxinium på vinduskarmen

Stor blomst gloxinia

Den siste toppdressingen før hvileperioden skal inneholde en betydelig andel kaliummonofosfat. Det viktigste er at gjødsel ikke inneholder nitrogen. Stopp fôring er rundt midten av august.

Lys rød farge på blomsten

Tegn på at planten mangler næringsstoffer, blir bleknet blomster, redusert eller stoppet veksten av busken, blomstringen reduseres betydelig, og størrelsen på blomster og knopper faller i størrelse. I dette tilfellet forårsaker overflod av komplementære matvarer mye større skade, hvilket er dens mangel.

Skarlet kronblad av gloxinia

Røde flekker på hvite kronblade

I hvileperioden, som varer i november og desember, bør vannet på anlegget bli suspendert. På denne tiden er potten plassert på et varmt og tørt sted, som er godt ventilert. Lufttemperaturen skal ligge innenfor 12-13 gr.

Bright gloxinia blomst

Lilac skygge av gloxinia kronblade

I løpet av denne perioden skal den øvre delen av planten dø. Bare en liten stump forblir i sikte. På denne tiden kan knollene ekstraheres fra potten, behandles med en spesiell antifungal sammensetning og legges i en boks, som på forhånd helles med perlit eller annen egnet substans.

Purple Bell Gloxinia

Hvis du ikke overholder reglene for lagring av gloxinia i hvile, kan det være for tidlig å komme seg ut av denne tilstanden. Resultatet er en svært svak uutviklet plante.

Hvis alle reglene er oppfylt, vil du etter den nye sesongen få en ny, klar blomst på vinduskarmen, fantastisk med sin skjønnhet og friskhet.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

75 − 68 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Flerårige tropiske planter på stedet: gloxinia

Pink gloxinia i speckles

Det andet navn på gloxinia er hybridisering. Det tilhører slægten i familien Gesneria. Denne flerårige urter eller små buske kommer fra troperne. Homeland gloxinia kan betragtes som Central- og Sydamerika. Oftest findes den i løvskove eller klipper i Mexico. Også gloxinia forekommer på floderne.

Pink gloxinia i speckles

Fluffy flettet gloxinia

Nu er gloxinia repræsenteret af en lang række racer og hybrider. Det ligner en knolplante, dekoreret med fløjlsagtige blade på korte stængler. Ekstruderede blomster i form af en tragt er repræsenteret i en bred vifte af farver. Perianth kan være enkelt eller terry.

Klassisk mørk gloxinia

Bright scarlet gloxinia

Klassifikationen efter størrelse består af fire punkter:

 • Standard sorter, der når en højde på 25 cm eller derover;
 • Kompakte sorter med en højde på 12 til 25 cm;
 • miniature gloxinia, vokser inden for 5 og 12 cm;
 • mikrominiatur, højde op til 5 cm.

Lilla fløjlsagtig gloxinia

Bladene er normalt vandrette. Blandt farverne på bell-blomster kan du mødes:

1
 • lyserød;
 • rød;
 • hvid;
 • gul;
 • lilla;
 • i speckles.

Fluffy gloxinia

Hvid gloxinia med lilla kant

Derudover er der sorter af to farver og med flæser af andre nuancer. Normalt kommer gloxinia blomster op til 5 cm i længden og 7 cm i diameter.

Drivhus med gloxinia

Mange gloxiner i drivhuset

Til reproduktion bruger gloxinia små frø, som den besidder i store mængder. Opdrættere skelner 25 arter af denne plante. De vigtigste blandt dem er gloxinia kongelige og smukke.

Gloxinia i potter

Snehvid blomstrende gloxinia

Gloxinia royal ligner en plante med tykke saftige stilke og når en højde på ca. 10 cm. Store mørke blade hænger tungt i bushens nedre del. De kan ses fra ovenstående sølvfarve, og fra nedenunder rødlig.

To-farve gloxinia

Blomstrende klokker af gloxinia

Denne sort har brede ovale blade, som er placeret modsat. På den lange stamme, en hængende klokke blomstrer.

Fløjlsagtig fluffy gloxinia

Gloxinia sorten er fremragende. Gloxinia speciosa er også forsynet med ovale blade. De har en lysegrøn farve og vokser på lange stiklinger. Blomsterne af denne plante kan have forskellige former afhængig af sorten.

Forsigtigt lyserøde blomster af gloxinia

Forskellige farver af gloxinium

For helbredelsen af ​​gloxinia er det nødvendigt at gå gennem hele blomstringen selv. Det er vigtigt, at efter blomstringen er den visne klokke død og selv er forsvundet. Gryden til denne plante skal nå 15 cm i diameter.

En masse gloxinia bush

Bløde kronblade af gloxiner

belysning

En sådan fotofil plante, som gloxinia, reagerer meget følsomt over for ændringer i længden af ​​en lys dag. De bedste betingelser vil være at sikre diffust sollys. Hvis du lægger en gryde med en blomst i skyggen, så vil stængerne til sidst strække sig og blomsten bliver mindre intens. Derudover kan du se, at blomsterbladene hæves.

Mange blomster på en plante

Ved plantens udseende kan du bestemme, hvordan lyset er valgt korrekt. Hvis blomsten har nok lys, vil dets stilke være korte, bladene - mørkegrønne og blomsterne - lyse.

Sæt med fløjlsagtige kronblad af gloxinia

Mørke pink klokker

For at sikre optimale forhold kan du opbygge et specielt rack, der kan tændes på et tidspunkt, hvor der ikke er naturlige stråler. Denne gang kan nå op til 14 timer om dagen.

Blomstrende busk af gloxinia

En lys kombination på gloxinia kronblade

temperatur

Den mest passende temperatur til udvikling af gloxinium er 18-20 g. Hvis bladene er steget, så er blomsten måske varm. For klapede blade, overdrevent sænket nedad, kan også vidne til en dyscomfort af en plante. I dette tilfælde kan dette angive en hypotermi.

Bright gloxinia blomst

vanding

Gloksinia kræver regelmæssig vanding. Du kan gøre dette ovenfra eller bruge en palle med vand. Det er vigtigt, når vanding for at forhindre vand i at falde på bladene. Mellem vanding skal en jordklod lidt tørre ud.

Grønt blad gloxinia

Usædvanlig farve af gloxinia blomsten

I hvileperioden, der begynder i slutningen af ​​oktober, bør afstanden mellem vanding øges. Dette vil hjælpe blomsten til at komme ind i en ny stat lettere.

Farverig kombination af farver

Hvide og lyserøde gloxinia blomster

Overflod af vand kan føre til forfald af planten. I dette tilfælde er rodsystemet undertrykt. Udadtil manifesteres dette i bløde blade, der hænger fra kanten af ​​potten.

En blomst på en ung busk af gloxinia

Vandetemperaturen til vanding skal være plads eller en grad mere. Anlægget reagerer negativt på koldt vand. Fugtighed skal opretholdes på et komfortabelt niveau for mennesker. Undgå også udkast.

Delikate nuancer af gloxinia kronblade

Mørke blomster af fløjlsagtig gloxinia

Jordens sammensætning

Jordens optimale sammensætning for gloxinia vil være en del af sodlandet, to dele af bladet, en del af humus og en del af sand. Sandet skal være grovkornet. I dette tilfælde bør surheden af ​​en sådan sammensætning være i området fra 5,9 til 6,9 pH.

Sjælden gul gloxinia

Hvide blomster af gloxinia

Korrekt valgt jordsammensætning vil levere rødderne af planten let fordøjelige næringsstoffer. Hertil kommer, at et sådant land holder vand godt. God dræning er også vigtig for den gode vækst i gloxinia. Umiddelbart inden plantningen er jorden bedst steriliseret.

Bordeaux blomster af gloxinia

Kontrast kombination af blomster på kronblade

Gødskning gloxinia

Den mest egnede skema for top-dressing hjemme gloxinia vil være en gang om ti dage. Gødningen fortyndes i en andel på 2 g / l. Det er bedre at regelmæssigt skifte mineralgødning til organiske gødninger.

Nyanser af rosa på farverne af gloxinia

Variegated specks på glans af gloxinia

Hvis der ikke er mulighed for at købe færdiglavet gødning i butikken, kan den fremstilles uafhængigt. I koncentratet Mullein tilsættes vand 12 gange mere i volumen.

En lys kombination af nuancer af gloxinia

Delikate nuancer af gloxinia kronblade

Det er bedre at starte top dressing, når planten har en hvileperiode. På dette tidspunkt undslipper en skyde fra knolden, der har brug for vækststimulering.

Værelse gloxinium på vindueskarmen

Stor blomst gloxinia

Den sidste topdressing inden resten skal indeholde en betydelig del af kaliummonophosphat. Det vigtigste er, at gødningen ikke indeholder nitrogen. Stop fodring er omkring midten af ​​august.

Lys rød farve af blomsten

Tegn på, at planten mangler næringsstoffer, vil blive falmede blomster, sænkes eller standses væksten af ​​busken, blomstringsvarigheden reduceres markant, og størrelsen af ​​blomster og knopper falder i størrelse. I dette tilfælde forårsager overvindelsen af ​​supplerende fødevarer meget større skade, hvilket er dens mangel.

Skarlagede kronblade af gloxinia

Røde pletter på hvide kronblade

I resten af ​​perioden, der varer i november og december, skal vandingen af ​​anlægget suspenderes. På dette tidspunkt placeres gryden på et varmt og tørt sted, som er godt ventileret. Lufttemperaturen skal ligge inden for 12-13 gr.

Bright gloxinia blomst

Lilac skygge af gloxinia kronblade

I løbet af denne periode skal plantens overdel dø. Kun en lille stub forbliver i syne. På dette tidspunkt kan knolde ekstraheres fra puljen, behandles med en speciel svampedræbende forbindelse og lægges i en kasse, der hældes på forhånd med perlit eller et andet egnet stof.

Purple Bell Gloxinia

Hvis du ikke overholder reglerne for opbevaring af gloxinia i hvile, kan det være for tidligt at komme ud af denne tilstand. Resultatet er en meget svag uudviklet plante.

Hvis alle regler er opfyldt, så vil den nye sæson på din vindueskarm have en ny, lyst blomst, fantastisk med sin skønhed og friskhed.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 2 = 12

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map