Maranta: fra varmt Brasil til vinduskarmen din

Beskjeden blomst av

Elskere av grønne leiligheter og kontorer vet allerede alt om familien av maranthives. Hver samler av innenlandske planter anser sin samling ufullstendig uten representanter for dette slaget.

Blader av pilen med streker

Det er mer enn 25 arter i Maranthans slekt. Maranthas tilhører løvverk, når en høyde på 30 cm. De er flotte for å dekorere rom. Et attraktivt utseende er tilveiebrakt av blader, på hvilke et lyst maleri av vener er synlig.

Friske blader av pilen

Maranta med mange blader

Bladene på planten har form av en oval. Lengden når 15 cm. Langs den sentrale venen er det en lys stripe og to rader flekker med brune eller lettere farger. Bladet i seg selv kan være fra mørkegrønn til lysegrønn.

Rosa åre på bladene på pilen

Storslått vekst av piloten

På den annen side kan arket være rødt eller blått. På stengene er det rosetter, og bladene er rettet oppover (i unge planter). Blomstringen av pilen er ikke lys. Inflorescences ser ut som ører av mais eller panicles.

Uvanlig farging av pilen

Grønne og maroonblader av pilen

Interessant oppfører oppstarten i mørket. Hennes blader går opp og lukkes i stikkontakten. Komme inn i lysstrålene, de faller i en horisontal posisjon og åpner utløpet. For dette ble muranus gitt det andre navnet "bønnplante"

Flere farger på bladene på pilen

Blomsten av piloten

Det er flere arter av denne planten som er egnet for å dyrke et hus:

  • bezalkolkovaya (leuconeura);
  • kerchoveana;
  • massangeana;
  • tricolor;

Rosa nyanser på bladene på pilen

Lyse blader av pilen

Fuktighet og vanning av pilen

Ulempen med pilen er følsomheten for fuktigheten i jord og luft. Vannet skal være nok, men overdreven vanning kan drepe blomst veldig raskt. Ved sprøyting, husk at de resterende dråpene på bladene kan tørke, etterlater uestetiske flekker. Sprøyting bør derfor være grunne. For å unngå flekker, må du tørke bladene med en fuktet klut.

Kombinasjonen av lysegrønn og mørkegrønn på bladene

Pilens blad

Komfortabel tilstand av anlegget vil gi en pall med vann (du kan bruke sphagnum eller fuktig torv), der potten er plassert. Dette vil skape det nødvendige mikroklimaet inne i potten og rundt den. Ideelt for vanning er en væske av romtemperatur. I dette tilfellet er det bedre at det var mykt.

Lyse blomstrende planter av den slags

Beskjeden blomstring av pilen

Om sommeren kan du øke mengden vann som helles. Om vinteren forsvinner behovet for dette. I alle fall skal jorda alltid være moderat fuktig.

Store flekker på bladene på pilen

Lyse blader av pilen

Plante temperatur og belysning

For å føle seg komfortabel må du observere balansen mellom lys og skygge. Det beste alternativet er diffust lys. I overkant av sollys har bladene på pilen en tendens til å skifte farge og ikke nå de maksimale verdiene.

Vakkert blad av pilen

Beskjeden blomst av

Kunstig belysning er også akseptabel for å øke pilen. Men planten kan være under påvirkning ikke mer enn 16 timer om dagen.

Den voksne blomsten av piloten

Marantha med lyse striper på blader

Temperaturregimet i rommet skal opprettholdes på ønsket nivå, da pilen er veldig termofil. Vanligvis romtemperatur i området 22-25 g er den mest egnede.

Stor opphopning av maranthous

Variasjon av pilen

Overoppheting bør unngås, da dette er skadelig for blomsten. Denne tilstanden er vanskeligst å observere om sommeren. Jord må også overholde regelverket. Termometeret skal ikke vise mer enn 18 gr. I restperioden fra oktober til februar er vedlikehold av jordtemperatur innen 18-20 gr spesielt viktig. Minste grense for jordtemperatur i denne perioden er 10 g.

Kombinasjonen av lyse nyanser på blader av marat

Lyse greener av marontov

Den farligste for pilen vil være plutselige temperaturendringer og utkast. Fra slike forhold må anlegget være beskyttet.

Ung plante av piloten

Om vinteren skal anlegget ikke plasseres nær vinduesruter. Overdreven sterk belysning eller omvendt, med mangel på blader, mister lysstyrken.

Lilla nyanser på bladene på pilen

Reproduksjon av maranthous i en leilighet

Plantetransplantasjon skal utføres årlig eller hvert annet år om våren. For dette brukes løs jord, som består av to eller tre deler av en bladblanding, en del av torv, en del av humus og en annen - av nåletrær med en blanding av sand. Det er godt å legge til et lite trekull til denne blandingen.

Et stort blad av pilen

Transplantasjonen av piloten

I jorda, det burde være kalk ingen kalk. Maranta kan ikke vokse under slike forhold. På bunnen av en bred, men grunne potten må du sette et lag av utvidet leire for god drenering. Skålens egenskaper er diktert av den horisontale utviklingen av rhizomet, som skal dekkes med fuktig mos.

Rikelig vekst av piloten

Klassisk marant for å holde i leiligheten

Ved transplantasjon skal en ny pott bare være et par centimeter i diameter større enn den forrige. Den transplanterte blomsten skal overføres forsiktig til en ny pott, og holder en jordklump rundt rhizomet. Fri plass må fylles med en ny blanding.

Uvanlig busk av pilen

Ung bush av pilen

Fagfolk på dette feltet anbefaler å kutte av nye internodler før transplantasjonen, og etterlater bare en. Da blir planten mer frodig og grønn.

Voksen mantel plante

Storslått pilroot

De viktigste metodene for reproduksjon er divisjon på våren, som brukes oftere, eller ved stiklinger, som sjelden brukes.

Maranta i en anhengspotte

Når du transplanterer, må du dele klumpen i to eller tre deler slik at i hver er det to eller tre gode skudd og flere blader. Mens nye planter ikke er løst, er potene dekket av polyetylen og holdt på et varmt sted.

Lys og mørke nyanser på bladene på pilen

Elegante linjer på bladene på pilen

Ved hjelp av stikkmetoden kan du sette dem direkte i bakken og dekke med polyetylen. En glassburk eller en plastflaske er egnet. Alternativt kan du bruke et fartøy med vann, hvor stikkene er plassert.

Marantha lys og mørkegrønn

Flere typer arrowroot

Gitt at pilen ikke tar rot i forhold til leilighetene, bør flere stiklinger brukes på en gang for å øke sjansene for å få en full plante.

Maranta i en liten krukke

En stor bush av pilen

Hvis planten har mistet sitt utseende og bleknet, kan den kuttes direkte under roten. Gjør det bedre nærmere vinteren. En slik barbert busk bør plasseres på et mørkt sted og vannes fra tid til annen.

Vann flekker på bladene på pilen

Mørk-lilla nyanser på bladet på pilen

Ifølge statistikken etter denne prosedyren vil den nye bushen bli rikere og mer levende. Bladene blir større med et uttalt mønster.

Gul nyanser på bladene på pilen

Maranta for hjemmet

En slik plante som en maranta er veldig organisk sett i interiøret. I tillegg tolererer det godt nabolaget med andre farger. Etter å ha mestret alle regler for plantevern, kan du få en fantastisk skjønnhet i rommet.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 − 59 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map