Maranta: fra varmt Brasilien til dit vindueskarm

Modest blomst af

Elskere af grønne lejligheder og kontorer ved allerede alt om familien af ​​maranthives. Hver samler af husholdningsanlæg anser sin samling ufuldstændig uden repræsentanter for dette slægt.

Blad af pilroot med striber

Der er mere end 25 arter i Maranthans slægt. Maranthas tilhører løvfældende planter, når en højde på 30 cm. De er gode til at dekorere værelser. Et attraktivt udseende er tilvejebragt af blade, hvor et lyst maleri af vener er synligt.

Friske blade af pilen

Maranta med mange blade

Bladene på planten har form af en oval. Deres længde når 15 cm. Langs den centrale vene er der en lys stripe og to rækker pletter af brune eller lysere farver. Bladet selv kan være fra mørkegrøn til lysegrøn.

Rosa åre på bladene på pilen

Storslået vækst af arrowroot

På den anden side kan pladen være rød eller blå. På stilke er der rosetter, og bladene er rettet opad (i unge planter). Blomstringen af ​​pilen er ikke klar. Blomstrer ser ud som ører af majs eller panik.

Usædvanlig farve af pilen

Grønne og rødbrune blade af pilen

Interessant opfører starteren i mørke. Hendes blade går op og tæt i stikkontakten. Kom ind i lysstrålerne, de falder i en vandret position og åbner udløbet. Til dette fik muranus det andet navn "bøn plante"

Flere farver på bladene på pilen

Blomsten af ​​pilen

Der er flere arter af denne plante, der er egnet til dyrkning af et hus:

  • bezalkolkovaya (leuconeura);
  • kerchoveana;
  • massangeana;
  • tricolor;

Lyserøde nuancer på bladene på pilen

Bright leaves of the arrowroot

Fugtighed og vanding af pilen

Ulempen ved pilen er følsomheden for jordens og luftens fugtighed. Vandet skal være nok, men overdreven vanding kan dræbe blomsten meget hurtigt. Ved sprøjtning skal du huske at de resterende dråber på bladene kan tørre og efterlade uæstetiske pletter. Sprøjtningen skal derfor være lav. For at undgå pletter skal du tørre blade med en fugtig klud.

Kombinationen af ​​lysegrøn og mørkegrøn på bladene

Pilens blad

Komfortabel tilstand af planten vil give en palle med vand (du kan bruge sphagnum eller fugtig tørv), hvor potten er placeret. Dette vil skabe det nødvendige mikroklima inde i potten og omkring det. Ideel til vanding er en væske af stuetemperatur. I dette tilfælde er det bedre, at det var blødt.

Lette blomstrende planter af den slags

Modest blomstring af pilen

Om sommeren kan du øge mængden af ​​vand, der hældes. Om vinteren forsvinder behovet for dette. Under alle omstændigheder skal jorden altid være moderat fugtig.

Store pletter på bladene på pilen

Bright leaves of the arrowroot

Plante temperatur og belysning

For at gøre føles komfortabel, skal du observere balancen mellem lys og skygge. Den bedste mulighed er diffust lys. I overkant af sollys har bladene på pilen en tendens til at ændre farve og ikke nå de maksimale værdier.

Smukt blad af pilen

Modest blomst af

Kunstig belysning er også acceptabel for dyrkning af piloten. Men planten kan være under påvirkning højst 16 timer om dagen.

Den voksne blomst af piloten

Marantha med lysstrimler på blade

Temperaturregimet i rummet skal opretholdes på det ønskede niveau, da pilen er meget termofil. Normalt rumtemperatur i området 22-25 g er den mest egnede.

Stor ophobning af maranthous

Variation af arrowroot

Overophedning bør undgås, da dette er skadeligt for blomsten. Denne tilstand er sværest at observere om sommeren. Jord skal også overholde reglerne. Termometeret må ikke vise mere end 18 gr. I resten af ​​perioden fra oktober til februar er vedligeholdelse af jordtemperatur inden for 18-20 gr især vigtig. Mindste grænsen for jordtemperaturen i denne periode er 10 g.

Kombinationen af ​​lyse nuancer på maratternes blade

Bright greener af marontov

Den farligste for Arrowrock vil være pludselige temperaturændringer og udkast. Fra sådanne forhold skal anlægget være beskyttet.

Young plant of the arrowroot

Om vinteren bør planten ikke placeres tæt på ruderne. Overdreven lysbelysning eller omvendt mister deres lysstyrke med sin mangel på blade.

Lilac nuancer på bladene på pilen

Reproduktion af maranthous i en lejlighed

Plantetransplantation skal udføres årligt eller hvert andet år i foråret. Til dette formål, løs jord, som er to eller tre dele bestående af ark blanding, pr ene del tørv, en del af humus og en anden - nåletræ jorden med sand. Det er godt at tilføje lidt kul til denne blanding.

Et stort blad af pilen

Transplantationen af ​​piloten

I jorden skal der kategorisk ikke være nogen kalk. Maranta kan ikke vokse under sådanne forhold. På bunden af ​​en bred, men overfladisk pot skal du lægge et lag udvidet ler for god dræning. Funktionerne af retterne dikteres af den horisontale udvikling af rhizomet, som skal dækkes af fugtig mos.

Rigelig vækst af piloten

Klassisk marant for at holde i lejligheden

Ved transplantation skal en ny krukke kun være et par centimeter i diameter større end den forrige. Den transplanterede blomst bør omhyggeligt overføres til en ny gryde, der holder en jordklump rundt om rhizomet. Frit plads skal fyldes med en frisk blanding.

Usædvanlig buske af pilen

Young bush of the arrowroot

Professionelle inden for dette område anbefaler at afskære nye internoder inden transplantationen, og kun efterlade en. Så bliver planten mere frodig og grøn.

Voksen mantel plante

Magnificent arrowroot

De vigtigste metoder til reproduktion er fordeling på foråret, som bruges oftest, eller ved stiklinger, der sjældent anvendes.

Maranta i en vedhængspotte

Når du transplanterer, skal du opdele klumpen i to eller tre dele, så i hver er der to eller tre gode skud og flere blade. Mens nye planter ikke er løst, er potterne dækket af polyethylen og opbevares på et varmt sted.

Lys og mørke nuancer på bladene på pilen

Elegante linjer på bladene på pilen

Ved hjælp af stiklinger kan du sætte dem direkte i jorden og dække med polyethylen. En glasburk eller en plastflaske er egnet. Alternativt kan du bruge et skib med vand, hvor stiklinger er placeret.

Marantha lys og mørkegrøn

Flere typer arrowroot

I betragtning af at piloten ikke tager rod godt i forholdene til lejlighederne, bør flere stiklinger anvendes på en gang for at øge chancerne for at få en fuld plante.

Maranta i en lille krukke

En stor busk af pilen

Hvis planten har mistet sit udseende og falmet, kan den skæres direkte under roden. Gør det bedre tættere på vinteren. En sådan barberet busk bør placeres på et mørkt sted og vandes fra tid til anden.

Vandpletter på blade af pilen

Mørke-lilla nuancer på pilen på pilen

Ifølge statistikker efter denne procedure vil den nye buske være rigere og mere levende. Bladene bliver større med et udtalt mønster.

Gul nuancer på bladene på pilen

Maranta til hjemmet

En sådan plante som en maranta er meget organisk set i interiøret. Derudover tolererer det godt kvarter med andre farver. Efter at have mestret alle reglerne for plantepleje kan du få en fantastisk skønhed i rummet.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (10 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

19 − = 13

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map