Stunning Ageratum: omsorg for anlegget

Ageratum for landskapsforbedring

I astroids slekt har en annen populær plante for landskapsdesign blitt agertum. Denne blomsten vokser i Øst-India, så vel som i Sentral-og Nord-Amerika.

The Magnificent Ageratum

Oversettelsen av navnet fra latin lyder som "ageless". Dette skyldes at etter å ha kuttet, vil blomstene forbli friske i lang tid. Den andre navnet på anlegget er "lang blomst". Det ble utbredt i Europa på 1800-tallet.

Stor inflorescence av ageratum

Lilac blomsterstand av ageratumet

Fluffy pompoms av blomster utgjør blomstrer av forskjellige nyanser av blått. Til nå er det mer enn 60 varianter av denne blomsten. Blant dem er de mest populære de små buskene som vokser oval, rhomboid eller trekantede blader. Farge og de er lyse grønne, og kantene er serrated.

Aheeratum Bouquet

Lys lilla aheeratum

Plasseringen av de øvre bladene er vanlig, og de midterste og nedre bladene er motsatt. Selve bushen består av et sett av pubescent stammer rettet vertikalt. Vanligvis vokser de til en høyde på 60 cm.

1

Ageratum i god sammensetning

Ageratum i

Små blomster har en duftende duft. Inflorescences nå opp til en og en halv centimeter i diameter. De ser ut som tette skjoldelementer. I tillegg til nyanser av blått, kan du finne lilla, rosa og hvite blomster.

Den lyse blomstringen av ageratumet

Ageratum i landskapsdesign

Frø - plantens frukt - har en langstrakt femkantet form. For ett gram achenes er det omtrent syv tusen frø. De kan lagres i lang tid opptil 4 år.

Tykkelsen av aheeratumet

Ageratum er termofil, så i kaldt klima vokser det som en årlig. I landskapsdesign brukes ageratum oftest til teppesammensetninger.

Lysblomstrer mot bakgrunnen av grønt løvverk

Tett inflorescence av ageratum

I kombinasjon med denne planten ser lejonens ugle, calendula, morgenfruer og andre årlige planter godt ut.

Lilla busker av ageratum

Hvite busker av ageratum

Blant de mest kjente og ofte brukte varianter av ageratum kan identifiseres:

 • "Alba"
 • Azur Pearl
 • Faye Pink
 • "Blue Mink"
 • Blå bukett
 • Variety gruppe "Hawaii"
 • "Bavaria"

Ageratum i gruppesammensetning

Ageratum i hagen

Hvitt ajeratum er preget av tette blomstrer. I sammenligning med den har blå ageratum større blomsterstand. "Faye Pink" har en mørkrosa farge. Blomstring av denne sorten er løs og har en diameter på opptil 5 cm. Høyden på bushen når 30 cm.

Lyse blomster av ageratumet på blomsterbedet

Rikelig blomstring av ageratumet

"Blue Mink" er preget av en lilla nyanse på en blå bakgrunn. På stengene vokser store blader, og høyden på busken når 30 cm. "Blå bukett" vokser til 45 cm i høyden. Den har en uvanlig dyp skygge av blått.

Ageratum i en krukke

Varianter "Hawaii" kan ha lilla eller hvite blomster. Alle varianter av denne kategorien er dwarfish og når bare 18 cm. "Bayern" vil vokse til 30 cm. På samme blomstring kan to farger fra lyse blå til hvite.

Blomstring av ageratumet

Den lyse bushen av ageratumet

Embryo planting

Det er flere måter å formere en ageratum. Det vanligste er fjerning av planter fra frø. For dette er andre halvdel av mars mest egnet.

Selv rader med blomstrende ageratum

Kombinasjonen av hvit og blå ageratum

En spesiell boks inneholder en sammensetning av humus, torv, sand i like deler. Frø helles i denne blandingen og dekkes med et tynt lag av samme sammensetning. Alt dette er dekket fra oven med en glassplate. Alternativt kan en film brukes.

Blå Ageratum busk

Ageratum for landskapsforbedring

Den første gangen er en varmepumpe inneholdt på et sted der temperaturen ikke faller under 15 gr. Hver dag må du løfte glasset og lufte boksene. Når overflaten tørker, dryss med vann.

Storslått bukett av ageratum

Mørk lilla aheeratum

De første skuddene vises vanligvis etter to uker. Så snart de vises, kan du fjerne dekselet fra boksen.

Gentle-lilla blomster ageratum

Fluffy inflorescence av ageratum

Når plantene har de første bladene, bør det plasseres mer romslig. En slik transplantasjon bør utføres to ganger. Den andre gangen skal hver spire flyttes til et eget glass eller en pott.

Hvite asteratum busker på blomsterbedet

Hvit ageratum i en krukke

Det bør sikres at jorda forblir fuktig og luften rundt plantene er tørr. Vanning plantene er bedre om morgenen. Før planting i ca 14 dager, må anlegget flyttes til friluft. Akklimatisering vil finne sted på denne måten.

Lett ageratum på blomsterbed

Lyse blomster av ageratum av lilla farge

Landing i jorden kan utføres bare når de siste frostene passerer. Landingsstedet må beskyttes mot vind. Lyse belysning av solen er velkommen, siden i skyggen blir ageratum til lange skudd som ikke vil blomstre.

Ageratum på plantasjen

Det er viktig at jorda er godt drenert. Lys og ikke-sur jord bør matte buskene godt. I alle fall er ageratum upretensiøs, og noen avvik fra anbefalingene blir enkelt overført.

Border for ageratums blomsterbed

Hver spire er plassert i en separat grop, som hver ligger i en avstand fra den forrige ved 15 cm. De første blomstene skal vises om to måneder.

Stor inflorescence av ageratum

Enkel behandling for aheratum

Pleie av denne planten er standard:

 • vanning;
 • løsne;
 • luking;
 • topp dressing.

Arageratum frøplanter

Du bør vann ageratum rikelig, men pent. Overflod av væske unngås best. Under vanningsprosessen kan lossing og lukting utføres. Weed fjerning er en viktig prosess for å dyrke en sunn plante.

Blomstring av aperatum-nærbildet

For gjødslingsanlegg bruker mineral gjødsel. Et alternativ er humane forbindelser. Du kan også bruke mullein. Fra listen over egnede gjødsel må friskt gjødsel slås ut. For et aheratum er det katastrofalt.

Et sterkt utvalg av ageratum på blomsterbedet

Den overfedte planten vil ikke blomstre rikelig. Fra det kan du bare oppnå frodig grønne omgivelser. Wilted blomsterstillinger må fjernes i tide. Med regelmessig beskjæring vil blomstene av ageratum være frodige og lyse. Ved beskjæring på stengelen, bør bare noen få internoder være igjen.

Begynnelsen av blomstringen av ageratumet

For å bevare de vakreste prøvene, er det mulig å transplantere dem i potter og for tiden å bringe dem til huset eller på verandaen. Etter at de har dekorert plenen, kan de fortsatt tjene til å utrydde interiøret.

Frøplanter i jorda

Ageratum er en utmerket plante for å holde den på blomsterbed eller i huset. Med riktig og rettidig omsorg lyse bush dekorere noe sted.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

27 − = 20

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map