Hur man utrusta ett rum för en tonårspojke

Hur man utrusta ett rum för en tonårspojke

Hur utrustade barnens rum för pojken, så att han var bekväm i den? Låt oss notera punkterna.

Färgval

För att börja arrangera ett pojkrums rum är det nödvändigt från ett val av väggfärg till vilka möbler och följaktligen kommer färgskalan att väljas. Pojken för personliga utrymme tror att den bästa blå eller blå färg, men egentligen allt beror på smakpreferenser av barnet eller föräldrarna, och färgen i sig är mer lämpligt bara i inredningen och dekoration i rummet. För tak, golv eller väggar är det bättre att välja mer neutrala toner, eftersom den blå färgen är komplex och mycket kall för uppfattning. Det kan också vara slagen: till exempel gardinerna ska vara blåa och väggarna - gula. Som färgerna på väggarna och taket i pojkens rum är sådana färger och nyanser som ljusgrön, orange, klassisk vit idealisk.

zonindelning

Det är nödvändigt att dela upp hela rummet i zoner, det vill säga bestämma vart spelområdet ska ligga, där skrivbordet, hyllorna, garderoben och var sängen. Denna zonering är ofta markerad i färg: Spelzonen är den ljusaste nyansen, sovplatsen är lugn, pastell. Men glöm inte att belysningen ska vara bra på alla områden. På taket måste du fixa en stor lampa ovanför skrivbordet - en bordslampa, ovanför sängen kan du hänga en nattlampa. Om taket är gångjärn eller spänning, så i spelrummet, mer exakt längs dess omkrets, kan du göra ytterligare belysning i form av inbyggda små halogenlökar.

Minsta antal möbler i barnrummet. Det tar trots allt en dyrbar plats, som är nödvändig för pojkens neposid för spel och både fysisk och psykisk utveckling. Minsta antal så kallade "dammsamlare": gardiner, gardiner, trasor, mattor och så vidare. Vid val av möbler bör du alltid ge företräde åt bara naturmaterial: det är bättre att låta barnets rum vara möbler från obehandlat trä, snarare än en blank spånskiva.

Särskild uppmärksamhet i rummet för en pojke som inte sätter sig ner en minut och som behöver mycket utrymme för spel och roliga fantasier, måste du ge spelområdet. För det första är det nödvändigt att tilldela en särskild plats för lådor med leksaker: till exempel vanliga lådor monterade på varandra eller ett specialställ med lådor som kan dras ut. Barnet behöver också välja en specialmatt som är lämplig för spel, som han kan spela, helst med en lång hög: han är varm och mjuk. Du kan lägga en ottoman i form av en mjuk päron som han kan spela på konsolen eller titta på TV.

En av väggarna i rummet kan utformas som ett "konstgalleri", där bilder och affischer av pojken kommer att hängas, kommer hans förfalskning att placeras på hyllorna. Ett barn borde ha möjlighet att självständigt utforma sitt eget utrymme, skapa ett interiör som matchar hans intressen och intressen.

Om barnet är mycket fysiskt aktiv och tycker om att göra sport, kan du installera ett gym på rummet. Men detta beror återigen på området med ledigt utrymme och barnets intressen själv. Om han till exempel ägnar sig mer till att rita, är det naturligtvis bättre att installera en staffel.

Den viktigaste uppgiften som du måste följa när du ordnar ett barnrum för en pojke är effektiviteten att använda varje hörn och en kvadratmeter. När man skapar ett bostadsutrymme för ett barn måste många komplexa nyanser beaktas, och om det inte bara är ett barn, men flera personer som bor i samma rum, kommer denna uppgift att bli komplicerad flera gånger.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map