Корак по корак инструкција за наношење китова

Примена кита

Како започиње скоро сваки поправак? Не, не са новцем ... и не, не са куповином годишњег залиха валеријана. Наравно, сваки поправак почиње са китом. Многи новинари верују да "добро, ја ћу моћи само да заглавим по први пут." Наравно да можете, ако прочитате овај чланак до краја! Размотримо детаљније неке аспекте овог наизглед једноставног процеса.

Путовање: корак по корак инструкција

Пукотине, удубљења и друге неправилности нужно захтевају лечење. Шта нам треба за ово?

 • Започињање и завршетак кита (да, постоји неколико врста китова, сви имају своје специфичности, предности и минусе, ако сте заинтересовани за детаље о свакој подврсти, ви сте овде);
 • Вода;
 • Капацитет за оплемењивање (било која довољно дубока канта се уклапа);
 • Строимикер или штап;
 • Кожа и лопатице различитих конфигурација.

Пут је подељен на суво и мокро. Треба нам суво. Зашто? Једноставно - потребно је одредити жељену конзистенцију за нас (дебела или течна, којој је погоднија). Затим узмите смешу, залијете у канту и напуните водом на собној температури уз мешање помоћу штапића или стромикера. Запремина зависи од просторије, али превише није неопходно - материјал брзо се суши. Током рада, решење са кити треба да буде прекривено влажном крпом (барем великим делом). Ово је неопходно тако да се материјал не исушује брзо.

Процес гутања

 1. Прво очистите површину старих тапета, боја и других загађивача.
 2. Кити не обезбеђује поуздано приањање покривног слоја превлаке на подлогу, тако да се обично наносе преко слоја прајмера. За изравнавање и наношење дебелог кита користите пластичну или метални лопатицу. Ако површина има сложенији рељеф или малу површину (на примјер, плочице или везице), онда је боље користити траку тврде гуме потребне ширине. А ако се кит разблажи малом количином раствора, онда се може применити пнеуматским прскањем.
 3. Затим примените полазни слој од 5 до 7 милиметара. Ако је површински бунар веома неуједначен, можете проарнироват посебну пластичну мрежу. На лопатицама, слој прајмера се прикупља и шири преко површине. Притиском на оштрицу лопатице помаже вам да превучете кртоле на веома танак слој у хоризонталном или вертикалном смеру.
 4. Велике пукотине и друге неправилности морају бити први. А за гутање углова могуће је користити угловну шпатулу (алат погодан за такве случајеве).
 5. Сада чекамо, када се површина осуши (24 сата, више). Немојте наносити нови слој на влажној површини.
 6. Затим површина кита треба брусити и поново припремити. На крају крајева, ако не користите прајмер на наредним слојевима, то ће значајно компликовати даљи рад. У супротном, материјал се суши много брже и густо, што значи да ће бити проблематично наношење танког слоја и поравнање.
 7. Примена кита се врши у неколико слојева, за најбољи резултат. Али сваки пут, увек мењати смер примене материјала од слоја до слоја. Када радите са спојевима, заковицама и завареним рупама, треба нанијети неколико слојева китова. У том случају, обавезно се држите дебљине, коју препоручују произвођачи. Завршити кити с слојем од 2 милиметара.
 8. Сваки слој кита мора се третирати са брусним папирима. Да би то урадили, обично користите сандпапер (најчешће 150.), који је преклопљен на више слојева и навијен на шипку или држан у његовој руци. Могуће је брушити мокро и суву површину. Прва метода је погоднија за лакове, полу-нафту и нафтне филере. Други - за цоол (испрани су под дејством воде). Потрошња материјала зависи од врсте и врсте површине врсте лежишта, дебљине слоја и самог гита.

Закључак

Као што видите, примена кит није тежак процес. Придржавајте се наших препорука и дефинитивно ћете успјети.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map