Alegerea unui model de șemineu pentru un interior modern

Proiectarea unui șemineu pentru un interior modern

Dacă vă decideți să instalați un șemineu în apartamentul dvs. din oraș sau în proprietatea casei de casă, atunci această publicație este pentru dvs.! Am colectat mai mult de șaizeci de imagini interesante ale proiectelor de design ale spațiilor în care este amenajat șemineul. Este uimitor câte idei creative pot fi implementate atunci când organizați un astfel de interior practic, funcțional, ca șemineu sau casă. Designul în sine poate fi executat și decorat în diferite direcții stilistice, șemineul poate acționa ca un accent pentru focalizarea atenției, precum și un fundal pentru alte obiecte de interior sau decor, fără a se distra. Totul depinde de imaginația dvs. sau de ideile designerului dvs. și, bineînțeles, de oportunitățile financiare.

Șemineu în camera de zi

În cazul în care semineul dvs. va funcționa pe combustibil natural, mai degrabă decât de lucru de la electricitate, trebuie să aflați posibilitatea de a instala conducta. În cazul gospodăriilor suburbane, astfel de structuri, de regulă, nu se confruntă cu bariere, cu locuințe urbane apartament poate fi dificil. Va trebui să coordonați organele relevante ale ITO din zona dvs.

Șemineu pentru o cameră cu un tavan înalt

Astfel, toate problemele organizaționale se află în spatele nostru și putem începe proiectarea șemineului. În acest stadiu, trebuie să decideți asupra stilului în care va fi făcut și decorat casa dumneavoastră. Opțional, modelul de șemineu trebuie să se potrivească cu stilistica camerei în care se află, mai ales dacă decideți să atrageți atenția asupra vetrei, făcându-l punctul focal al spațiului. De exemplu, stilul minimalist de decorare a unui șemineu se poate apropia aproape de orice cameră din stilistica modernă. Aspectul clasic al șemineului are, de asemenea, o anumită versatilitate, iar locuințele urbane vor fi adecvate în multe cazuri. Pentru casele de vară, designerii oferă adesea stil de țară, dar acest lucru nu înseamnă că în casa privată a orașului, un șemineu din piatră nu se va încadra în interiorul modern al sufrageriei sau dormitorului.

Semineu clasic

Să aruncăm o privire asupra exemplelor specifice de execuție a șemineului, cum poate fi combinată cu mobilarea și decorarea încăperii și pentru care camerele să aleagă acest model sau acel model.

Toți proprietarii de case sunt conștienți de faptul că clasicele sunt nemuritoare. Strict, dar, astfel, aspectul atractiv al designului șemineului va fi popular întotdeauna. În plus, imaginea clasică a unei case este ușor de combinat în spațiile moderne.

Șemineu clasic cu TV

1

Clasicele în decorarea șemineului

Severitatea linii și forme, geometrie precizie, paletă de culori neutre - toate aspectul clasic al semineului, care este aspect foarte respectabil în termen de viață modern, ca țară, și locuințe urbane. Uneori, spațiul din jurul șemineului este decorat cu mucegaiuri sau stuc, dar într-un cadru destul de rigid, fără brizoane.

Vatră în stil clasic

Șemineu cu o imagine

În designul clasic de șemineu, puteți găsi adesea rafturi de șemineu umplute cu elemente de decor sau obiecte de colecție. Deasupra vatului, se blochează uneori lucrări de artă, panouri, compoziții de mozaic sau chiar vitralii, dar într-o paletă de culori restrânsă. Lămpile de pe perete pot acționa, de asemenea, nu numai ca obiecte de iluminat, ci și ca o legătură între decorarea șemineului și întregul interior al camerei.

Semineu clasic de lumină

Paleta luminoasă din decorarea șemineului corespunde schemei de culori a întregii încăperi, nu o evidențiază, ci nu împinge în fundal. Cu ajutorul mucegaiurilor și a plinelor de perete, a fost posibilă crearea unei mici cămăși pentru accesorii și elemente de decor.

Semineu pentru camera de zi clasică

Un alt exemplu de proiectare și decorare asemănătoare a unui șemineu în stil clasic, cu folosirea turnărilor și cornișelor. Suprafața imediată a incendiului poate fi confruntată cu o piatră naturală sau artificială. Desigur, finisajul cu dale de marmură arată foarte luxos și va dura mulți ani.

Cu zidărie

Uneori, cărămida refractară din care sunt așezate pereții șemineului nu este supusă tencuielii, lăsând zidăria originală. În acest caz, îmbinările sunt lipite și perforate. Suprafața zidăriei poate fi tratată cu soluții de acid sulfuric sau acid clorhidric, astfel încât culoarea materialului devine mai saturată, mai luminată. Suprafața coșului de fum în acest caz se confruntă cu panouri din lemn pictate, care au fost de asemenea utilizate pentru finisarea tavanelor.

Cu elemente baroc

Stilul clasic de decorare a semineului a inclus elemente de stil baroc. Coloane, o nișă pentru decor, structura boltit, forjate clapă de protecție lăcuite - toate lucrările la crearea unui semineu mod cu adevărat luxos, care poate distrage atenția de la mediul de viață Posh suburbane.

Minimalismul în proiectarea vetrei

Având în vedere tendința stilului modern la minimalism, o astfel de decorare strictă a șemineului fără decor, se va potrivi armonios în interiorul camerei de zi, dormitor sau sala de mese.

Într-un stil minimalist

În stilul minimalismului

În acest living, șemineul este complet ascuns în spatele panoului fals, fără alocarea spațiului de coș. Fatade stricte cu plăci ceramice sau piatră, în cazuri rare granit ceramic, beton sau acoperire metalică - cele mai frecvent utilizate tipuri de finisaje.

Paletă gri închis

În ciuda faptului că casa nu este făcută într-un stil minimalist, șemineul a fost proiectat în modul cel mai simplu posibil - cu ajutorul ipsosului de beton pictat. Culoarea naturală profundă a șemineului corespunde spectrului de culori al întregului interior, dar în același timp acționează ca un loc de contrast întunecat.

Șemineu minimalist

Finisajul alb al camerei de zi a fost repetat și atunci când decorați spațiul din jurul șemineului. Modelul minimalist de design a permis doar mici incluziuni de nuante gri.

Contrast executarea vetrei

Decorul întunecat al semineului a devenit un punct focal de contrast în camera de zi cu o paletă de culori neutră. Nimic din decorarea șemineului nu distrage atenția de la atmosfera generală liniștită a camerei.

Toate nuanțele de gri

O căptușeală strictă și concisă a șemineului cu ajutorul unei plăci de piatră de nuanțe neutre este o varianta ideală pentru un interior de contrast în tonuri de negru-alb-gri.

Semineu în spatele ecranului

De regulă, spațiul de șemineu are o muchie în raport cu peretele, dar în această cameră de zi minimalistă vatra este situată într-o nișă, care, dacă se dorește, poate fi compartiment de nișă închis. Pervazul din fața șemineului poate fi folosit ca o zonă de ședere sau pe un raft deschis, iar o mică nișă poate fi folosită ca o grămadă.

Un șemineu imens în tonuri întunecate

Un șemineu imens, acoperit cu foi de oțel vopsite în tonul negru, va putea să "stea", poate, doar o cameră foarte spațioasă, cu un finisaj neutru, ferestre mari, o mulțime de lumină naturală și un stil minimalist.

Finisarea cu plăci de beton

Un alt exemplu de șemineu similar, dar de dimensiuni mai mici și într-o schemă de culoare deschisă.

Șemineu pe colț

O opțiune interesantă pentru amplasarea unui șemineu pentru o cameră de zi minimalistă poate fi o execuție unghiulară a vetrei, a cărei finisare strictă nu distrează lucrul principal - prin vizionarea flacării de foc.

Minimalismul original

Originalitatea spectacolului, claritatea și netezirea liniilor, paleta naturală neutră - totul în acest șemineu este cântărit și echilibrat.

Față cu dale

În decorarea acestui șemineu, amplasat aproape la intrarea în clădire, nu este nimic inutil - un furnir modest cu ajutorul unei plăci lucioase "metrou" și un mic podium pentru accesoriile pentru cămin. În spiritul camerei de zi cu mobilier minimalist și spațiul de șemineu se distinge prin strictețe și modestie.

Albastru de Albastru de Albastru

Imitarea zidăriei

Șemineu în stil național

Stilistica rurală sau rurală asigură, în primul rând, decorarea spațiului din jurul căminului cu ajutorul pietrei naturale sau artificiale, uneori folosind lemnul. Dar acest lucru nu înseamnă că învelișul de piatră este posibil numai într-o locuință suburbană. În incinta orașului, finisajele de piatră pot fi integrate cu succes într-un interior modern.

Vagon de piatră neagră

În această cameră de zi clasică au reușit să introducă un șemineu din piatră. Datorita o paleta monocromatica de piatră gri, întregul spațiu al șemineului nu este mult iese în evidență în stabilirea tradițională a camerei, dar nu se poate spune că nu atrage atenția, pentru că, în plus față de vatra semineu este TV-zona.

Vatră gri închisă

O versiune similară a șemineului pentru o cameră de zi modernă cu o aplicare dozată a elementelor de țară. Din nou, piatra cu gri gri se armonizează perfect cu sistemul combinat integrat de rafturi deschise și închise într-o schemă de culori similară.

Pardoseli din lemn

În cazul vetrei artificiale, șemineul poate fi tăiat cu panouri din lemn sau lame. Elemente din diferite tipuri de lemn, care au aliniat spațiul din jurul vetrei, combinate perfect cu amenajarea și finisarea șifonului de bucătărie al acestei bucătării-sala de mese.

Cărămidă albă

Această cameră de zi eclectică luminată avea nevoie de un șemineu care să nu atragă prea multă atenție, astfel că zidaria era în vârstă artificială, parțial albită. Decorul șemineului era un raft de lemn, o lucrare artistică albă și pictată de nuanțe discrete.

Șemineu de țară

Este greu de imaginat în această cameră de zi eclectică o abundență de mobilier din lemn și elemente de decor un șemineu cu orice altă căptușeală,

Țara estică

Moștinele estice din acest șemineu au fost exprimate în placare cu ajutorul plăcilor ceramice cu ornamente colorate. Designul neobișnuit al șemineului se potrivește perfect în mediul de cameră, bogat în soluții interioare non-triviale.

Piatră mare în decor

Un șemineu de țară într-o cameră de zi modernă este o piesă specială de mobilier. Pe fondul unei palete luminoase de pereți și tavan, colorarea activă a produselor textile, piatra gri este arătată accentuată, ceea ce, în sine, este surprinzător. În plus față de diversitatea texturii, stropi de culoare, șemineul are și funcția de simetrie, fiind punctul focal în jurul căruia sunt rafturile de carte, sistemele de depozitare și alte mobilier.

Finisare cu panouri din lemn

Decorarea șemineului cu plăci din lemn a devenit o adăugare organică la livingul spațios în stil loft, cartierul cu plafoane din lemn cu grinzi a terminat compoziția armonioasă a camerei.

Vatră spațioasă din piatră

Spațiul spațios al șemineului a fost suficient nu numai pentru vatră și mantelpiece cu un decor, dar și pe un lemn mare. O margine mică servește ca un podium pentru accesoriile pentru cămin și poate intra ca un loc de ședere dacă gospodăria trebuie să se încălzească lângă foc.

Șemineu rustic

Execuția rustică a finisajului de șemineu a revigorat cu siguranță spațiul de locuit neutru suficient, decorarea căruia era dominată de un lemn vopsit și laminat.

Piatra și lemnul

Materiale naturale

Materiale ecologice pentru finisare

Un alt exemplu de șemineu de țară este pe fundalul unui living de culoare deschisă. Este de remarcat faptul că nuanțele zidăriei s-au repetat în tapițeria mobilierului tapițat.

Vatră rustică în dormitor

Șemineu în dormitor

Semineu pentru dormitor

Casă țărănească

Șeminela din dormitor, făcută în stilul țării, nu este atât de comună. Dar întotdeauna are o impresie puternică. Masoneria în campanie cu o mantelpiece din lemn rustic creează un caracter rustic al mediului, care poate fi o opțiune ideală pentru o cameră într-o casă de țară.

Șemineu pentru o cameră de zi eclectică

Executie semineu rustic, cu pietre mari, care nu sunt, practic, a fost prelucrate - nu este singurul lucru neobișnuit în această cameră de zi eclectic, cu o prejudecată în stilul de muzica country, dar nu se poate spune că el este pierdut într-o varietate de decor de designer, piese originale de mobilier și finisaje neobișnuite.

Șemineu brutal pentru zona de joacă

Un alt exemplu de șemineu rustic de data aceasta amplasat în camera de zi, combinat cu o zonă de joacă. Nimic nu oferă astfel brutalitate și primitivitate în cameră, cum ar fi zidăria de piatră brută și grinzile din lemn în interior.

Vatră într-un zid de sticlă

Un șemineu construit într-un perete de sticlă este o soluție de design neobișnuită în interiorul modern. Dar pentru această cameră de zi, situată pe veranda de sticlă a proprietății casei de casă, aceasta a devenit cea mai bună opțiune de performanță.

Șemineu în sala de mese

Un șemineu cu elemente de țară în sala de mese este o decizie rară de proiectare, dar casele de țară cu spațiile lor spațioase își pot permite un lux precum un șemineu și în zona de luat masa.

Semineu în stil Art Nouveau

Odată ce cuvântul modernism înseamnă totul nou și progresiv. Astăzi, stilul Art Nouveau manifestat în culori contrastante cu culori naturale liniștitoare, utilizarea unui decor non-triviale, oglinzi și suprafețe de sticlă, diverse texturi în aceeași cameră.

În stilul modernismului

Șemineul de dimensiuni impresionante, căptușit cu foi de azbest și ciment și decorat cu piatră, a devenit centrul atenției în această cameră spațioasă în stil Art Nouveau.

În stil Art Nouveau

Spațiul lângă șemineu, puteți coase pur și simplu gips carton și vopsea vopsea rezistente la foc, și în apropiere de sursa pentru a face ornamentul folosind Mantel din oțel inoxidabil, din același material va servi ca un decor.

Șemineu pentru camera de zi modernă

Original în execuție, neutră din punct de vedere al soluțiilor color, dar în același timp atragerea de aspect, acest șemineu a transformat literalmente aspectul livingului în stil Art Nouveau.

Placi de zidarie

Un șemineu construit în colțul camerei va economisi o mulțime de spațiu și se va confrunta cu ajutorul plăcilor de mozaic va permite implementarea oricărei decizii de culoare, aplicarea unui ornament geometric sau chiar a unei imagini artistice.

Designul original al șemineului

O abordare non-trivială a dezvoltării focalizării a fost reflectată în coșul de fum construit în nișa plăcilor din gips-carton sub forma unei găuri de orificiu. Strict, dar în același timp, performanța contrastantă aduce o varietate în finisajul alb al camerei, oferindu-i un aspect personalizat, original.

Decoratiuni sculpturale

Modelul reliefului de pe suprafața șemineului nu numai că a adus o varietate sculpturală în camera de zi a bibliotecii, dar și-a dat un semn de apropiere de natură. Un astfel de design poate fi o decorare reușită atât a spațiului rural, cât și a localității.

Negru șemineu

Semineu modern

Semineu bidirecțional

Astfel de modele originale sunt instalate de obicei la granița a două zone într-o singură cameră. Este foarte convenabil dacă puteți privi focul din vatră din sufragerie și, separat de un ecran de perete cu un șemineu, un dormitor.

Semineu bidirecțional

Acest șemineu pe două fețe, căptușit cu piatră, face parte din ecranul de separare între ecranul de living și camera de luat masa. Amina cu doi pereți transparenți din sticlă refractară servește nu numai pentru zonarea spațiului, ci și punctul focal al camerei în jurul căruia este conceput întregul concept interior.

Șemineu pentru două camere

Un alt exemplu de șemineu pe ecran, împărțind camera în zone. De data aceasta șemineul are o execuție minimalistă, este practic lipsită de decor, doar un mic raft diluează aspectul monoton și strict al spațiului din jurul vetrei. Șemineul este foarte inscripționat organic în stilul camerei, paleta sa repetă nuanțele folosite în proiectarea camerei de zi și a spațiului adiacent al scărilor.

Semineu ca ecran

Și acest șemineu dublu este decorat în stilul țării. Paleta luminată, nisipoasă a pietrei se amestecă perfect cu mistuful gri închis și repetă nuanțele folosite la finisarea sala de mese spațioasă.

Semineu acvariu

Și acesta este un exemplu de șemineu cu două fețe, absolut transparent, care este mai mult ca un acvariu uriaș care ocupă spațiul de la podea la tavan. O astfel de constructie poate deveni un punct culminant al oricarui interior, dar in stilul Art Nouveau va arata cel mai organic.

Șemineu pentru bucătărie și sufragerie

Un alt șemineu cu două fețe, care separă sufrageria și sufrageria, face parte dintr-un zid destul de gros, în spațiul căruia este ascuns coșul de fum. Confruntându-se cu piatra artificială, nu numai că diversifică schema de culori a camerei, ci și aduce noi senzații de textură.

Semineu în perete despărțitor

Stilurile de amestec ale mansardei și țării în proiectarea acestui șemineu neobișnuit pe două fețe au adus rezultate uimitoare, imaginea fiind memorabilă, non-trivială și progresivă. Dar, desigur, pentru astfel de structuri aveți nevoie de o cameră spațioasă în afara șemineului.

Stil Loft

Un alt șemineu în mansardă cu pereți transparenți pentru a observa focul din două încăperi, separați printr-un ecran coloidal mare. Neutralitatea și strictețea finisării întregii încăperi s-au reflectat în proiectarea șemineului.

Șemineu în stil Art Nouveau pentru bucătărie și living

Designul original al șemineului, care poate fi văzut din sufragerie și bucătărie, care combină funcțiile sălii de mese, a devenit decorarea întregii camere. Evident, un spațiu interior atât de luminos și original necesită o abordare netrivită și de a organiza o casă de familie.

Șemineu pe tejghea

Un mic șemineu original este înscris literal într-un perete larg, care împarte cele două încăperi. Confruntându-se cu ajutorul plăcilor ceramice, stilizate sub zidărie, au stabilit tonul pentru întregul mediu al spațiului.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 60 = 61

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map