Fațada unei case cu două etaje – alegeți finisajul optim

Crearea unei imagini frumoase a fatadei unei case particulare

Montarea clădirii nu poate fi considerată finalizată fără a efectua lucrări de finisare pentru a proteja suprafețele de diverse influențe climatice și a conferi structurii un aspect decorativ. Dacă intenționați să construiți o casă privată, luați în considerare, cu siguranță, stilul fațadei și materialele necesare pentru punerea sa în aplicare în etapa de elaborare. La urma urmei, alegerea metodei de finisare a fațadei depinde direct de stilul de execuție al întregii clădiri. Dar clădirea care a rămas timp de mulți ani necesită adesea refacerea cochiliei - reconstrucția fațadei.

Fatada originală a clădirii

Confecționarea panourilor din lemn

Piața modernă a materialelor de finisare este saturată de opțiuni pentru crearea nu numai a unei protecții fiabile a suprafețelor clădirii din tot felul de fenomene naturale, dar și conferirea structurii unui aspect atractiv. Cu ajutorul finisajului, puteți să vă potriviți proprietățile de origine în peisajul înconjurător sau invers pentru a crea un loc de accent pe fundalul naturii. Aveți posibilitatea să proiectați o casă privată a orașului în conformitate cu clădirile vecine sau să creați o unică perfectă, nimic asemănător cu designul exterior al clădirii - totul depinde de obiectivele pe care le-ați stabilit în planificarea decorării fațadei.

Într-un stil modern

În stilul de înaltă tehnologie

Există multe tehnologii pentru a crea o imagine fiabilă, durabilă și atrăgătoare din punct de vedere vizual a structurii. Desigur, orice tehnologie de finisare depinde în mod direct de alegerea materialelor pentru crearea sa. O gamă largă de materiale de finisare oferă o gamă largă de opțiuni pentru costuri, practic și viteză de instalare sau de placare. Un proprietar de locuințe va putea găsi modalitatea optimă de finisare, care va satisface cerințele tehnologice, particularitățile climatului înconjurător și mărimea bugetului stabilit pentru finisarea fatadei.

Imaginea strălucitoare a unei clădiri

Casa mică privată

1

Cererea creează aprovizionare. Dorința proprietarilor de case de a crea o protecție fiabilă și practică incomodă pentru suprafețele locuințelor lor, dar și de a găsi soluții originale pentru a crea o anumită imagine a clădirii, extinde gama de materiale de fațadă oferite în magazine. Listați toate metodele de finisare a fațadelor și a combinațiilor lor nu este ușoară, dar încercați să evidențiați cele mai frecvente:

 • tencuiala peretilor cu pictura ulterioara;
 • utilizarea panourilor frontale din diferite materiale (de la porțelan la polistiren armat);
 • finisarea cu piatra naturala sau artificiala;
 • colorarea pietrei sau zidăriei;
 • utilizarea unei siding din plastic, metal sau PVC;
 • utilizarea lemnului natural sau a imitației sale spectaculoase - panouri din lemn, lamele, plăci, imitații de lemn, blocuri.

Casa Albă de Crăciun

Finisaj combinat

Placi de fațadă

Panourile de fațadă au fost utilizate pe scară largă, atât în ​​construcții de capital, cât și în privat. Opțiunile pentru panouri sunt o mulțime de greutate - există tipuri diferite de siding, aluminiu, compozit, plăci de porțelan și panouri din fibră de ciment.

Finisare cu panouri

Conacul original

Avantajele utilizării panourilor pentru decorarea fațadelor:

 • simplitatea instalării - căptușeala se bazează pe principiul asamblării designerului (dacă aveți abilități modeste de finisare și un anumit set de instrumente, puteți face finisarea dvs.);
 • pereții beneficiază de un nivel suficient de ridicat de protecție împotriva efectelor diferitelor manifestări naturale;
 • multe tipuri de panouri de fațadă acționează ca un încălzitor;
 • cu ajutorul celor mai multe panouri de finisaj puteți ascunde defectele din structură - de la mici crăpături la încălcări de simetrie pronunțate (durează destul timp pentru a da o imagine proaspătă unei case de lungă durată);
 • o multitudine de soluții de culoare și textură, abilitatea de a simula practic orice suprafață
 • cele mai multe tipuri de panouri de placare au un cost accesibil.

Confruntarea cu siding

Finisare practică

Dezavantajele folosirii siding și a panourilor pentru decorarea fațadelor:

 • o anumită fragilitate a materialului - trebuie să aveți grijă să nu deteriorați materialul căptușelii în stadiul de instalare (unele tipuri de plastic, de exemplu, pot fi distruse chiar și din grindină mică);
 • dacă o bandă de siding sa deteriorat, atunci va fi necesar să scoateți căptușeala de pe întreaga suprafață pentru înlocuire;
 • multe tipuri de panouri au o compatibilitate scăzută cu mediul;
 • Siding fibro-ciment este destul de scump.

În tonuri de bej ușor

Fata de contrast

Panouri din fibră de ciment - un material de finisare relativ nou, creat pe baza nanotehnologiei. Evident, un astfel de material nu este ieftin, este, de asemenea, legat de producția străină. Dar materialul de finisare a fibrei de ciment poate imita în mod eficient aproape orice suprafață - lemn, piatră, zidărie, materiale combinate. În acest caz, produsele (de obicei sunt plăci de 1x1,5 m) au proprietăți excelente de conducere a căldurii și protejează bine pereții împotriva umezelii, temperaturilor ridicate și scăzute.

Panouri luminoase pentru decorare

Panouri compozite din aluminiu (sau de siding), care au fost utilizate cel mai mult pentru finisarea clădirilor comerciale, au fost folosite și pentru amenajarea unor case private. Materialul poate fi numit în mod sigur durabil dacă stratul protector este aplicat în mod corespunzător produselor în sine în timpul procesului de fabricație. Simplitatea instalării și accesibilitatea relativă mărește popularitatea acestui material de finisare.

Structura albă originală

Vila în seara amurgului

Cu ajutorul lui vinil siding sau panouri din polivinilclorură puteți imbraca inofensiv fațada unei case particulare. Scara bogată de culori, alegerea diferitelor soluții texturoase - vă permite să creați o acoperitoare de perete originală și în același timp suficient de fiabilă (deși nu este durabilă). Panourile din clorură de polivinil simulează diverse suprafețe - de la lemn la piatră. Dar, în timp ce materialul este greu în greutate și ușor de instalat.

Siding metalic

Sticlă și siding

Instalarea sidingului poate fi realizată atât pe partea superioară a materialului izolator, cât și pe cea a încălzitorului și se face fără el. Dacă cazul tău se încadrează în categoria "este mai ușor să sapi o fațadă dărăpănată decât să o restaurezi", atunci o imagine ieftină și destul de rapidă a siding poate fi cea mai bună soluție la problemă. Acest tip de decor va proteja în mod fiabil pereții gospodăriei de umiditate.

Modul practic de placare

Combinație de materiale

O altă modalitate rentabilă de finisare a fațadei - cu care se confruntă suprafețele cu panouri și elemente decorative din spumă din plastic spumos. Astfel de panouri acționează simultan ca un încălzitor și un material decorativ. Instalarea are loc destul de repede - panourile din spumă cu strat de protecție (ipsos) sunt montate pe suprafețe într-o singură acțiune. Astfel de panouri pot imita cu ușurință piatră sau zidărie. Dacă producătorul nu prevede vopsirea panourilor "din cărămidă", atunci după instalarea produselor, fațada este vopsită în tonul dorit. În cazul executării clasice a imaginii exterioare a structurii, se utilizează elemente decorative - cornișe, mulaje, pilaștri.

Imitarea zidăriei

Zidărie din panouri

Panouri din portelan sunt capabile să reziste la diferite efecte chimice și climatice. Un amestec artificial de ceramică și granit, ranforsat cu aditivi speciali, poate dura mulți ani, cu instalarea și funcționarea corespunzătoare a anumitor condiții de funcționare. În țara noastră, se folosește adesea metoda de a crea o fațadă ventilată din porțelan din porțelan. Avantajul acestui tip de placaj este capacitatea de a desfășura o activitate în orice moment al anului. Datorită ventilației naturale, pereții sunt protejați de condens, posibilitatea de reproducere a mucegaiului și ciupercii este suprimată.

Fațada modernă originală

Panouri de fațadă

Fațadă în tonuri gri

Atunci când se utilizează orice tip de plăci de fațadă, este necesar să se lucreze la echiparea clădirii conductelor de precipitații atmosferice de pe acoperiș. Dacă nu amenajați clădirea cu canale de scurgere, placa se poate desprinde și suficient de repede.

Acoperișuri de scurgere

Tencuiala fațadelor

Una dintre cele mai comune metode de finisare a suprafețelor exterioare ale unei case private este folosirea ipsosului decorativ. Aceasta este o opțiune universală și cea mai ieftină pentru decorarea fațadei. Avantajele utilizării ipsosului ca decor de fațadă:

 • fără restricții în schema de culori - puteți picta pereții stucului în orice ton, aplicați chiar și o pictură;
 • valoare democratică;
 • aplicarea independentă este posibilă chiar și fără prezența abilităților de finisare.

Casă recentă cu două etaje

Imaginea alb-negru a cabanei

Tencuiala decorativa este prezentata in magazinele de materiale de constructii si finisaje intr-o gama larga. Pentru a pune în aplicare imaginația proprietarului casei, practic nu există limite. În plus, tencuiala decorativă este în armonie perfectă cu orice alt tip de finisaj. Puteți utiliza piatră naturală sau artificială pentru decorarea colțurilor, spațiu în jurul ferestrelor și deschiderilor ușilor, iar pentru alte suprafețe se aplică tencuieli - rezultatul pare respectabil și original.

Stilul colonial

Vilă luxoasă la amurg

Piatră naturală sau artificială pentru decorarea fațadelor

Cu fațada piatră naturală este una dintre cele mai durabile, fiabile și de finisaje de calitate, dar, în același timp, cele mai scumpe. La prețul final al finisajului influențează nu numai costul ridicat al materialului însuși, ci și lucrarea minuțioasă a plăcilor de dale, o perioadă lungă de timp. Montarea pietrelor în dimensiuni, culori și forme necesită foarte mult timp și efort, dar pentru multe stiluri de performanță a fațadelor, numai acest mod de abordare va ajuta la obținerea rezultatului dorit. Această decorare a fațadei poate fi lăsată în siguranță ca o moștenire familială de mulți ani.

Structură de piatră

Casă privată cu fațadă din piatră

Masoneria ca decor

Nest de familie

La fel de impresionantă este și fațada casei, cu care se confruntă piatra artificiala. Tehnologiile moderne permit obținerea unei identități vizuale la cel mai înalt nivel. Non-specialistul nu va fi capabil să determine vizual diferențele dintre materialele naturale și cele artificiale. Avantajul materialelor artificiale la un cost mai mic în raport cu produsele naturale. Dar, dacă comparați cu alte modalități de finisare, atunci căptușeala cu o piatră artificială de înaltă calitate este mult mai scumpă decât tencuielile sau pereții cu care se confruntă, de exemplu. Pietrele artificiale sunt mult mai ușoare decât cele naturale, iar instalarea lor este mai ușoară și mai rapidă. Acest material este considerat suficient de puternic și durabil, dar cu materii prime naturale, desigur, nu poate fi comparat.

Cabana stil

Stilistică modernă

Proprietate privată privată mare

Un alt finisaj ecologic al fațadei poate fi numit confruntat cu utilizarea caramida clinker sau gresie. Din punct de vedere vizual, aceste două tipuri de materiale practic nu diferă una de cealaltă. Tehnologia de producție de clincher face posibilă pentru a vorbi despre crearea proprietatilor materialelor high-tech, permițându-i să creeze o protecție fiabilă pentru suprafața diferitelor tipuri de impacturi climatice. Bogăția de culori și componente ale compoziției naturale sfaturi soldul multor proprietari pentru alegerea acestui exemplu de realizare, nu numai de placare pentru fatade de case, dar, de asemenea, executarea gardului de delimitare, precum și alte structuri din cadrul parcelei.

Caramida clinker

Caramida fațadă

Finisarea caramizilor

Într-o vânzare largă poate fi găsit clinchete termopanele, care va ajuta la rezolvarea a două probleme simultan - încălzirea pereților și transformarea unei versiuni fiabile și de înaltă calitate a plăcii, protecție la suprafață. Un astfel de finisaj poate fi folosit atât pentru o clădire nouă, cât și ca material de restaurare al unei clădiri existente. Evident, fațada "clinker" creată cu ajutorul panourilor va costa mai puțin decât zidăria creată de arderea la temperaturi ridicate. Dar nu va arăta mai rău.

Fațadă ușoară pe fundalul unui cer albastru

Finisarea fatadei unei case particulare

Creați o fațadă "din lemn"

Cu ajutorul lui plăci de fațadă sau bloc casa Puteți decora atât fațada unei case din lemn, cât și o structură din blocuri de spumă, de exemplu. Există o opinie că aspectul fațadei cu ajutorul lemnului va arăta organic doar pentru o casă de țară, situată în sânul naturii. Dar, de asemenea, în cadrul peisajului orașului, o gospodărie privată cu o sculptură de lemn ca o decorare arată originală, confortabilă și incredibil de atractivă.

Fatade din lemn

Structura din lemn

Placă de fațadă pentru decorațiuni

Materialul confecționat din specii de lemn durabil poate transforma chiar și o structură puternic dărăpănată și poate prelungi durata de viață a acesteia pentru o lungă perioadă de timp. Acesta este cel mai potrivit finisaj fațadă pentru toți iubitorii de modele din lemn natural. Cu ajutorul diferitelor impregnări este posibilă nu numai creșterea proprietăților tehnologice ale rezistenței la umiditate și la temperaturi ridicate, ci și obținerea unei anumite umbre a produselor. Chiar și arderea materialului în soare va conferi fațadei un farmec deosebit, un indiciu al tradițiilor familiale păstrate de generații.

Panouri din lemn

Lemn strălucitor pentru fațadă

Arbore pentru o casă de țară

Înainte de a utiliza materialul de căptușeală din lemn, acesta trebuie păstrat în aer, protejat de umiditate. O astfel de aclimatizare a produselor este necesară pentru a preveni șanfrenarea materiilor prime în timpul funcționării ulterioare (dacă arborele "conduce", atunci materialul va forma fisuri). După finalizarea lucrărilor de placare, șuruburile cu auto-filetare pot fi mascate cu un adeziv special adaptat culorii lemnului sau acoperit cu ornamente din lemn. Trasee neobișnuite

Lemn lejer pentru fațadă

Acoperire pentru acoperiș - alegeți materialul

Nici o clădire nu poate face fără un acoperiș. Aceasta nu este numai protecția clădirii împotriva vremii nefavorabile, ci și completarea imaginii percepției estetice a proprietății casei sau a întregului ansamblu arhitectural. Există multe modalități de a oferi o acoperire fiabilă, durabilă și atractivă din exterior pentru o casă privată. Fiecare tip de finisare necesită utilizarea anumitor materiale de finisare.

Trapă neobișnuită

Fațada unei case cu două etaje - alegeți finisajul optim

În primul rând, este posibilă împărțirea tuturor tipurilor de structuri de acoperiș în două tipuri (în funcție de unghiul de înclinare față de orizont) tăbărât și plat. În funcție de tipul de construcție pe care vă aparține acoperișul (și există multe opțiuni pentru construcțiile înclinate), se poate alege și alegerea materialului de finisare. Luați în considerare unele dintre cele mai populare tipuri de acoperișuri.

Construcția de acoperișuri

Trapă neobișnuită

rulou

Pentru punerea în aplicare a acoperișului rulou, se utilizează materiale speciale bituminoase sau polimerice, pentru care se utilizează carton sau fibră de sticlă. În producția de produse laminate, se folosesc diferiți modificatori pentru a crește rezistența la apă și rezistența la căldură a produselor. Instalarea unui astfel de material se exprimă prin lipire prin lipire sau lipire a mai multor straturi de material (de obicei 3-4 straturi). Aceasta este o versiune ieftină și aproape universală a acoperișului. Însă deficiențele semnificative, inclusiv aspectul neplăcut și tendința de dezintegrare, permit utilizarea produselor, cu excepția clădirilor de locuit, a garajelor și a halelor cu un acoperiș de șa.

Material pentru acoperișuri

Imagine atractivă

Din materiale de acoperire din tablă

Următoarele tipuri de materiale de acoperire pot fi clasificate:

 1. Ardezie artificială - o foaie de azbest-ciment de formă inundabilă care poate fi vopsită într-o varietate de culori. O gamă largă de soluții color, proprietăți bune pentru rezistența la schimbări de temperatură și o durată de viață suficient de lungă (până la 40 de ani) vorbește în favoarea acestui material de acoperire;
 2. Plăci metalice - un tip popular de material de acoperire, potrivit pentru diferite tipuri de acoperișuri. Acestea sunt produse galvanizate sub formă de foi cu acoperire polimerică. Aspectul frumos și protecția fiabilă a acoperișului datorită diverselor influențe climatice vorbește în favoarea acestui material cu care se confruntă;
 3. Foi de carton bituminoase - acesta este carton presat, impregnat cu bitum. Cu cât acoperirea exterioară a acestor produse este mai groasă, cu atât durata de viață este mai mare. În țara noastră, astfel de produse sunt numite și "euroshare". În merite poate fi atribuită ușurința instalării, elasticitatea ridicată a materialului. Dar durata de viață nu este atât de mare - un maxim de 30 de ani.

Clădire strălucitoare cu un acoperiș închis

Finisare fină a fațadei

Casa Albă de Crăciun

De mărfuri cu bucăți

Versiunea principală și cea mai populară de produse pentru finisarea acoperișului este placa ceramică. În ciuda istoriei lungi de utilizare a acestui material durabil, este popular chiar și astăzi. Calitățile tehnologice ridicate, proprietățile estetice, izolația excelentă a sunetului, durabilitatea, ecologia și lipsa cerințelor speciale de îngrijire permit placilor ceramice să fie liderul în segmentul său.

Placi de acoperis

În stil spaniol

În Europa, multe exemple conservate de utilizare a plăcilor ceramice pentru acoperișuri în castele antice. Singurul dezavantaj al acestui material este considerat a fi o greutate mare, atât elementele individuale, cât și întreaga structură. Dar această calitate permite structurii să reziste vânturilor puternice, zăpezii și uraganelor.

În stilul Provence

Material pentru acoperișuri

Produse similare din beton și diferite amestecuri de nisip și ciment au o greutate mai mică, dar servesc la un număr mult mai mic de ani. De aceea placile ceramice au mentinut conducerea de atatea ani.

Dark Shingles

În iluminatul de seară

De la panouri sandwich

Tehnologia așa-numitei "construcții rapide" a creat un precedent pentru popularitatea utilizării panourilor sandwich pentru acoperișuri. Două foi de oțel, între care se află un încălzitor, iar adevărul arată ca un sandwich. Produsele rezistente la uzură, rezistente la uzură și rezistente la uzură au fost utilizate anterior în principal pentru construcția clădirilor comerciale și a structurilor auxiliare. Dar recent, panourile sandwich pot fi văzute pe acoperișurile gospodăriilor private.

Imaginea strălucitoare a fatadei

Fațada alb-negru

Trapă înclinată neobișnuit

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

76 − = 73

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map