Landejendom i jugendstil

Landejendom i jugendstil

Valget af et landhus stilistisk design er altid forbundet med mange spørgsmål og nuancer. Siden XXI århundrede kan kaldes et århundrede af pragmatisme, er de foretrukne stilarter i arkitektur, indretning, landskab dem, der er praktiske og rationelle. En af disse stilarter var moderne. Landstedet, designet i overensstemmelse med funktionerne i Art Nouveau, tiltrækker med enkelhed og tilbageholdenhed af design og farveopløsning.

De generelle træk ved Art Nouveau-stilen omfatter følgende:

  • Foreningen af ​​forskellige kunsttendenser i en stil, dvs. I moderne kan du finde gamle og nye former og teknikker i design;
  • livlige, smukke, yndefulde former for strukturer;
  • brug af usædvanlige materialer til indretning
  • usædvanlige former med symbolske og figurative betydninger;
  • geometrisk regelmæssige store fly og strenge linjer;
  • princippet om lighed mellem form og indhold.

Du kan overveje anvendelsen af ​​principperne om modernitet på eksemplet om design af et privat hus. I midten af ​​landet er der et hus, dets arkitektoniske design er meget demokratisk. Ingen unødvendige detaljer og ornamenter. Alt er meget enkelt og funktionelt: små arkitektoniske former, rene og friske farver, kontrastfarver er tilladt:

Stien fra pladerne til huset i jugendstil

Moderne i landskabets design er underlagt minimalistiske tendenser. Designet af webstedet i jugendstilen udtrykker først og fremmest formularens overensstemmelse med indholdet. Konturerne af blomsterbed, damme og stier er glatte uden skarpe bøjninger. Blomsterbed kan være i ukonventionel form:

Det vigtigste kendetegn ved landskabsdesign af et landhus er brugen af ​​kontrast i form og nuancer og ekspressive planter. De bør ikke være meget, at observere symmetri i deres arrangement er ikke nødvendigt. Rummet er opdelt af stier og pænt trimmet græsplæner:

Den klassiske tendens af landskabsmodernisme fremhæver den naturlige originalitet i vegetationszonen og gør en persons arbejde praktisk talt usynlig:

Så udmærker sig det ydre af huset i jugendstilen med dets beskedne ydre, men samtidig er det et respektabelt lakonisk syn.

Navnet på jugendstilen accepteres kun i Rusland. I andre lande hedder det Art Nouveau, Liberty, Tiffany, Art Nouveau. Denne forvirring i navne fører ofte til, at vi har modernisme opfattet som en klassisk moderne minimalisme, et tilbageholdende europæisk design. Bygherrer, arkitekter og designere fortsætter med at argumentere for dette emne og forsvare forskellige synspunkter. Det er muligt, at hver af dem har ret til at eksistere. Vi foreslår at overveje muligheden for at dekorere interiøret i et generelt accepteret og forståeligt aspekt.

Da modernismen er meget pragmatisk, vil den være optimal i lejlighedskomplekser og kombinerede værelser. For eksempel en entré kombineret med en hal. Her er hovedopgaven at bevare maksimalt ledig plads og lys. Til dette formål anvendes lette gulvbelægninger af massivt træ, panoramavinduer og døre. Trappen kendetegnes af deres yndefulde form og rummer ikke interiøret:

1

Stuen kan også være funktionelt forbundet til loungen. Vær opmærksom på de glatte linjer af møbler, ikke-aggressive farver, overholdelse af naturlige nuancer og materialer:

Et af funktionerne i jugendstil er kunstgenstande i interiøret. Disse kan være malerier af berømte herrer fra tidligere århundreder og trendy værker af moderne kunstnere. De eksisterer fredeligt sammen med hinanden uden at forårsage disharmoni:

Som tilbehør bruges møbler af naturligt træ med udskårne elementer og helt simpelt, uden dikkedarer. For eksempel lægger boghyller i stram form på elegance af lænestole med buede ben og ryg, med læderbetræk:

Ved at definere det indre af soveværelset i jugendstilen, kan du begrænse ordene: blødhed, glathed, raffinement. Møbler er begrænset til et standard sæt, men funktionaliteten er anderledes: intet overflødigt i soveværelset bør ikke være:

Udstødte toner i det grå-beige område fortyndes med lysere accenter. Normalt er det gul, rødlig, grønlig nuancer:

køkken

Funktionalitet og ergonomi af højteknologi kombineret med forskellige materialer og farver er køkkenet i Art Nouveau-stilen:

Stole med sorte pladser i det moderne køkken

Originale accenter på baggrund af et lys interiør: en usædvanlig form for lysekrone i stil med højteknologiske og farvestrålende turkise stole understreger den kunstneriske orientering af stilen:

To turkise stole i det moderne køkken

Møbler arrangeres nødvendigvis under hensyntagen til bekvemmeligheden og funktionaliteten. Vinkelform - den mest passende mulighed for moderne køkkener:

Hjørne møbler i det moderne køkken

Efterbehandling materialer anvendes moderne teknologisk i kombination med naturlige. Det kan være et spejl eller en blank overflade i arbejdsområdet og træ i spisepladsen. Kulden af ​​strålende grå farve kompenseres af varmen af ​​nuancer af naturligt træ:

Metallisk vas med blomster i det moderne køkken

Badeværelser i jugendstil giver en følelse af renhed, er repræsenteret af simple geometriske former:

Visse krav til farveområdet af badeværelser i det moderne er ikke. Her er lyse farver og blegne pastelfarver acceptable. Da i vores eksempel er hele husets design, herunder landskabet, generelt i dæmpede nuancer, er farvepaletten på badeværelset og toilettet ikke skelnet fra den samlede farve på palæet:

Badeværelset er ikke overbelastet med mønstre, ornamenter og accent tilbehør. Det er nok nok et eller to diskrete ornamenter - og badeværelset ser originalt og frisk ud:

Afslutningsvis skal det bemærkes, at jugendstilen er et konstant udviklende fænomen. Den moderne verden stræber løbende efter mangfoldighed og perfektion. Det er simpelthen urealistisk at bestemme de præcise grænser, kriterier og muligheder for stil i dag. Derfor er det bedst at følge de generelle tendenser og egen opfattelse af denne stil. Det vigtigste er at følge stilreglerne, så det moderne interiør ikke ser trist og monotont ud.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (10 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map