Gardiner i hallen – nyckeln till inredning

Gardiner i hallen - nyckeln till inredning

Om du delar upp lägenhetsrummen i klasser, hör hallen utan tvekan till den representativa klassen. Hans design borde genast berätta för gästerna om lägenhetsägaren: hans välstånd, engagemang för en viss livsstil, medvetenhet om moderna modetrender i design och så vidare. Gardiner i hallen borde helt motsvara detta rum.

Först och främst har de en mer dekorativ betydelse, för det spelar ingen roll för en person som kom in i rummet hur mycket de utför ett praktiskt ändamål, vilket anpassar rummets naturbelysning. Även om vissa moderna utformar utformar föreslår en ganska blygsam i deras konstnärliga utseende gardiner, även i ett rum som hallen. Självklart beror allt detta på dig, och du bestämmer vilka gardiner att hänga i ditt rums huvudrum, och den här artikeln hjälper dig.

Gardiner måste matcha inredningen i hallen, annars kan du inte se harmoni i det - kan du se vad som inte är. Följ därför strikt detta förhållande. Om vad det här förhållandet är och vad det uttrycks i separata stilar, hittar du nedan.

Gardiner av denna stil kommer först och främst att vara intressanta för ungdomar. Ursprunglig skönhet, ett ovanligt utseende kommer inte att lämnas utan uppmärksamhet och den äldre generationen. En specifik beskrivning av gardiner i denna stil är något svårt, eftersom utformningen av fönster, använda tyger ständigt förändras. Speciellt är det märkbart på de använda tygerna som gjorts av modern teknik (laserbehandling, införande av metallgängor och andra). Allt detta ger utrymme för nya designlösningar.

Det första tecknet på gardiner av högteknologisk stil är den fullständiga frånvaron av draperi. Gardiner ska vara klara och enkla, tyget ska se smidigt ut.

Färgerna på gardiner domineras av ljusa nyanser av grått och blått, men närvaron av andra färger är inte förbjuden. Oftast - är färgen på guld eller silver.

Kontrastkombinationer av svart med vit eller guldfärg är också karakteristiska för gardiner av högteknologisk stil.

Högteknologiska gardiner präglas av en kombination av material av olika struktur eller färg. De kombinerar, det verkar vara inkongruöst. Denna funktion av gardinerna gör att du kan uppnå bra resultat i halldesignen i den mest populära moderna högteknologiska stilen.

Högteknologiska gardiner av kombinerade material

1

Att välja en klassisk stil måste man komma ihåg att det ursprungligen var tänkt för ädla och rika människor. Rummet i klassisk stil är fylld med en atmosfär av värme och komfort, vilket är mycket användbart för en hall där vänliga och affärsmöten hålls.

En betydande del av värmen och mysigheten är fördragen av gardinerna när de dekorerar hallens fönster. Samtidigt ger de hushållet åtstramning och högtidlighet.

För tillverkning av tunga gardiner används material som tung silke, brokade, jacquard. För gardiner används oftast lätta tyger - tulle, organza, slöja. Det är möjligt att använda andra moderna tyger, det viktigaste är samtidigt bevarande av formen och funktioner som är kända för gardiner i klassisk stil.

Ett särdrag hos gardiner av klassisk stil är smidiga skisser.

Nödvändigt närvaro i utformningen av gardiner av lambrequins. De kommer att hjälpa till att dölja gardinstångsgardinerna och lägga till inredning i sin design.

I detta underbara tillägg till lambrequins är ett inslag av inredning, som de jabot, som är ett snett snitt av tyg, som hänger från sidan av lambrequin, trimmad med fransar i botten och vikta veck.

Gardiner klassisk stil med de jabot

Gardiner i den klassiska stilen är inneboende i en sådan dekoration, som svag - konstnärligt sammansatt skärduk, en eller båda ändarna hänger.

Populär i modern inredning. För gardiner i denna stil präglas av ljusa färger och djärva designlösningar. I hallen dekorerad i orientalisk stil, exotisk och individualitet, accenterad i gardiner, regera.

För tillverkning av gardiner används en tung gardinduk med ett blommönster eller monogram.

Vissa modeller av gardiner använder en glänsande trasa.

Gardiner i orientalisk stil av glänsande tyg

För gardiner hängde på fönstren ser det ut som ett slöja med broderade blommor och andra prydnadsföremål som kännetecknar orientalisk stil.

Eftersom hallen i orientalisk stil utmärks av lyx och sofistikering, bör gardinerna fullt ut betona detta med sin form och inredning.

Färgens harmoni i rummet måste vara absolut. Ingenting är så iögonfallande som sin fullständiga frånvaro. Därför bör valet av färggardiner närma sig noggrant för att skapa exakt färgens harmoni och inte dens likhet.

Först och främst rekommenderar designexperter att man väljer gardiner, vars färg är ljusare än färgen på väggar och möbler.

Det är möjligt att använda gardiner med kontrastfärger. Det här låter dig få den bästa effekten från dem. Om de mörka gardinerna ser bra ut under dagen, så på kvällen kan de inte sägas om dem. Och kontrast av mörk och ljus kommer att bidra till att utjämna denna defekt.

En av reglerna för design är att varje rums individualitet respekteras. I fråga om vilka gardiner att hänga i hallen, måste denna regel iakttas strikt. Håller med om att gardinerna med tecknen på barns sprok eller tonårsteman appliceras kommer knappt att vara i harmoni med tanken på halldesignen, som rum för firande och möten med vänner. Gardiner måste motsvara hallens status.

Om ditt rum har tillgång till en balkong, en loggia eller en terrass och du vill förduka den med gardiner, så rekommenderar designexperter med gardiner av ljus, genomskinligt tyg, både på fönsteröppningen och dörren. Gardiner av tätt tyg kommer inte att vara helt lämpliga, eftersom balkongens närvaro innebär möjligheten att ha en bred utsikt över yttre rymden utan att lämna hallen. Det är knappast gardiner som inte kommer att ge en sådan undersökning. I det här fallet kan du använda kombinerade gardiner, bestående av tjocka och genomskinliga gardiner.

Lambrequins, kanske i det här fallet kommer inte vara helt lämpliga. Men om du gillar gardiner med en lambrequin, så måste du tänka på att kanske gardiner kommer att skapa besvär när du öppnar balkongdörren. Det visar sig att gardiner med lambrequin är kontraindicerade i detta fall? Nej, utgången ligger i den asymmetriska formen av lambrequin - den ska inte störa dörrens öppning. Eller använd lambrequin, blygsam i sin storlek och pretentiöshet.

Gardiner på en terrass utan lambrequin

I vissa fall kan användningen av olika vävnader hjälpa dig att uttrycka din medlidande för dem och din vision i designfrågor. Men här är det också nödvändigt att välja tyg i kombinerade färger.

Individualitet av gardiner kan helt bestämas av finessens egenskaper. Windows inte alltid har en rektangulär form - välvda fönster är också populära och kräver ett individuellt tillvägagångssätt. Denna individualitet uttrycks bäst för gardiner, vars konstruktion kommer att överensstämma med fönsteröppningen. Som regel bör gardiner på fönster, andra än rektangulära fönster, inte dölja sin funktion.

Gardiner i hallen är ett centralt inslag i designen av sitt inre, vilket också kräver ett förhållande till sig själv. Kom ihåg det här när du vill tvätta dem. Du bör känna till följande regler för vård av gardiner:

  1. Tvättning utförs i en mild tvättmaskin
  2. För att undvika ömsesidig färgning, radera inte samtidigt med andra saker och gardiner av andra slag. Gardiner från olika tyger måste uteslutas från dessa restriktioner, i hopp om att de inte kommer att bli efter att ha tvättat en färg.
  3. gardinerna är inte utpressade efter tvätt, vattnet avlägsnas genom vanlig skakning, varefter de hängs ut för torkning i ett rätat tillstånd
  4. Gardinens strykning görs i ett lite fuktigt tillstånd, medan flätade gardiner strykas på tuppet med obligatorisk användning av ett tunt tyg för att skydda gardinerna från eventuellt brännande
  5. lambrequin, tillverkad på lim, är strängt förbjudet att tvätta. Har börjat radera en vacker sak, du kommer att få en vacker trasa!
  6. Om du inte är säker på de positiva resultaten av din vård av gardiner, är det bättre att konsultera specialister för råd eller att överlåta arbetet till kemtvättssalongen.

Om du efter att ha läst den här artikeln inte fått svar på några av dina frågor kan du hitta ytterligare information om moderna gardiner, deras funktioner och design på vår hemsida här och här.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 63 = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map