Panoramische ramen: binnenaanzicht

Panoramische ramen: binnenaanzicht

Enorm belang voor de stemming in de kamer hebben ramen. Hun afmetingen en designelementen zijn de belangrijkste eigenschappen voor harmonie met het interieur. Als het uitzicht vanuit het raam dit toelaat, kan de panoramische muur de centrale figuur in de kamer worden.

Deze ongewone vorm van interieurontwerp is een glazen oppervlak van vloer tot plafond. Meestal worden dergelijke vensters gekozen door vrije geest, doelgerichte mensen. Een groot gebied van beglazing wordt herkend als een teken dat het tot een elitegroep behoort. De hoofdtaak van het installeren van dergelijke ramen is om de besloten ruimte uit te breiden vanwege de transparantie van een van de muren van de kamer.

Om panoramische ramen echt functioneel en mooi element van het interieur te maken, moet je het frameontwerp en de beglazingsmethoden zorgvuldig selecteren.

Een groot deel van het glazen oppervlak gaat uit van een grote belasting van het frame. In dit geval is het belangrijk om twee factoren te combineren:

 • het frame moet zorgvuldig worden versterkt en worden geteld;
 • Het frame moet niet zwaar en omslachtig zijn.

Frames kunnen in verschillende varianten worden gemaakt:

 • traditionele swing:
 • schuiven;
 • vouwen.

Het meest voorkomende materiaal is het PVC-profiel. Als het ontwerp van de ontwerper speciaal gemak vereist, dan kunt u een kaderloos ontwerp gebruiken. In dit geval worden de glasplaten met speciale middelen verbonden.

De brilkeuze is een van de belangrijkste taken. Het belangrijkste kenmerk in dit geval is de sterkte van het glas. Gebruik voor het ontwerp van grote oppervlakken speciale glassoorten:

 • gehard glas;
 • gelaagd;
 • producten met speciale coating;
 • getint;
 • reflecterende;
 • energie-efficiënt.

Om getemperd glas te produceren, ondergaat het uitgangsmateriaal temperatuur en chemische behandeling. Dit zorgt voor de nodige interne spanning en zorgt ervoor dat glas vijf keer sterker wordt.

Gelaagd glas of triplex bestaat uit meerdere lagen. Voor hun betrouwbare binding worden speciale composities en films gebruikt. Bij de productie van een gecoat product wordt een speciale versterkingsfilm op het glas aangebracht. Deze methoden zijn ontworpen om glas sterker te maken. Om overmatige blootstelling aan de zon te voorkomen, kunt u getint glas gebruiken. Dit soort beglazing is geschikt voor de zonnige kant van het huis of voor het geval het glas op het dak ligt. In plaats van te verven, zijn reflecterende coatings geschikt. Ze hebben meer transparantie dan getinte kleuren, terwijl ze de functie van zonbescherming behouden.

1

De kwestie van het besparen van geld op de energierekening zal helpen om dubbele beglazing met een energiebesparende bril op te lossen. Met een dergelijk materiaal is het mogelijk om de grote warmteverliezen die onvermijdelijk zijn met een groot glasoppervlak te compenseren. Meestal zijn dit ramen met één of dubbele beglazing, waarin E-glas of K-glas wordt gebruikt. De eerste variëteit wordt gekenmerkt door zilvercoating, de tweede - coating met tinoxide. De ruimte tussen de glazen is gevuld met een inert gas. Al deze maatregelen zijn van invloed op de warmtebesparingen en er moet rekening mee worden gehouden bij het installeren van panoramische ramen.

Voors en tegens van panoramische beglazing

Bij het kiezen van panoramische ramen moet rekening worden gehouden met het niet-standaard karakter van hun constructie. Aangezien een groot volume glascoating een aantal eigenschappen heeft die het onderscheiden van conventionele vensters, moet rekening worden gehouden met verschillende nadelen en voordelen van deze keuze.

Meestal worden dergelijke decorelementen geïnstalleerd in ruimtes met een plafondhoogte van 3-5 meter. Meer licht en lucht in de kamer brengen mensen dichter bij de natuur. Dit is een ongetwijfeld pluspunt, maar vergeet de tekortkomingen niet:

 • Het warmteverlies neemt aanzienlijk toe, wat invloed heeft op de warmteboekhouding;
 • de mogelijkheid van penetratie in de gebouwen van buitenstaanders wordt aanzienlijk vergroot, hetgeen de goedkeuring van kostbare maatregelen vereist om hun huizen te beschermen;
 • een groot gebied van vervuiling geassocieerd met condensatie en vorst;
 • teveel zonlicht binnenshuis;
 • er zijn temperatuurlimieten voor het maken van panoramische vensters;
 • duur onderhoud (industrieel klimmen).
Huis in een minimalistische stijl met panoramische ramen

Moderne technologieën maken het mogelijk ontwerpfouten te minimaliseren. Het belangrijkste criterium is een professionele en deskundige installatie van dubbele beglazing en bijbehorende elementen van het systeem.

Een van de voordelen van dergelijke vensters:

 • geluidsisolatie;
 • een gevoel van ruimte creëren;
 • de overvloed aan licht;
 • prachtig uitzicht op de straat;
 • stijlvol interieur en exterieur van de kamer;
 • bij het gebruik van een bril vervaardigd met behulp van de nieuwste technologieën, de mogelijkheid om de nadelen van conventionele dubbele beglazing te vermijden;
 • in geval van instorting van het gebouw, zal de ruimte nabij dit venster een veilige plaats zijn, samen met deuropeningen en ondersteunende muren, omdat het frame voor een dergelijk zwaar glascanvas extra versterking heeft.
Grote panoramische muur

De combinatie van positieve eigenschappen met het vermogen om negatieve manifestaties te minimaliseren, maakt overduidelijk de keuze voor een dergelijke beglazing.

Panoramisch venster is in de eerste plaats veel licht en kleuren, die vanaf de straat naar het gebouw worden overgebracht. Er zijn veel manieren om deze technologie voor uw huis te gebruiken. Je kunt de loggia, een deel van de muur, het toegangspaneel of de hele muur volledig glazuren. Een ongewone beweging kan het ontwerp van een panoramische zolder zijn.

In dit geval is er niet veel ruimte voor verbeeldingskracht van de ontwerper. Het maken van een panoramavenster in het interieur kan een interessante ervaring zijn. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat alle praktische momenten in verband met de specifieke kenmerken van dergelijke beglazing in aanmerking worden genomen. Als u bijvoorbeeld de warmte in de kamer wilt houden, helpt dit bij het doorsnijden van de convector, die zich dicht bij de glazen wand bevindt.

Bovendien kunt u een coating van speciale metaalfilm bestellen. Het lost verschillende problemen tegelijkertijd op: maak het glas extreem duurzaam en bescherm het tegen ongewenste elektronische penetratie.

Een belangrijke factor is dat een dergelijk oppervlak schoon blijft. Dit kan worden bereikt door specialisten uit dit veld aan te werven. Zonder speciale apparatuur om zo'n groot gebied vrij te maken is onmogelijk.

Wanneer alle praktische momenten zijn opgelost, kunt u doorgaan met ontwerpen. Het ideale panoramische venster mag niet minder dan de helft van de breedte van de kamer zijn. Het mag echter niet meer dan een tiende deel van de ruimte zijn.

We kunnen aannemen dat een dergelijk ontwerp gewoon een enorm plaatje aan de wand is en dat daaraan dezelfde eisen worden gesteld. In dit geval is het beter om het gebruik van gordijnen te beperken. Maar als de toepassing van de elementen die het venster sluiten niet kan worden vermeden, dan is het noodzakelijk om rekening te houden met een aantal kenmerken. Materialen moeten dun en doorschijnend zijn, anders zal het hele effect van het grote venster verdwijnen. Romeinse of Japanse gordijnen zijn hier geschikt. Hun voordeel is het lichtgewicht ontwerp en het gemak van manipulatie.

Panoramische muren in een houten huis

Omdat meestal een panoramisch venster als een element van minimalistische stijl wordt beschouwd, is het hele interieur beter bestand tegen dezelfde stroming. Om de enorme ruimte en ruimte te benadrukken, zal een klein aantal functionele meubels, een minimum aan accessoires en natuurlijke kleuren helpen. Als u alle aanbevelingen kunt opvolgen, wordt het resultaat een comfortabele lichte kamer die gasten zal fascineren met een prachtig uitzicht op de straat.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

93 − = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map