In één stap van perfectie: tegel in de keuken

Tegel in de keuken

Keukenruimte is een speciale zone. Allereerst is dit een van de meest bezochte plaatsen van elk appartement. Verblijf hier zou net zo handig en comfortabel moeten zijn voor al zijn bewoners. Omdat het een onofficieel centrum van een woning is, moet dit uitgangspunt voldoen aan alle eisen van esthetiek, veiligheid en hygiëne. Met welk materiaal worden dergelijke resultaten in de keuken bereikt? Het antwoord op de vraag rijst vanzelf - dit is een tegel.

Tegel in de eetkamer

Dergelijk materiaal is traditioneel voor het afwerken van de vloer en wanden van de keuken. Zijn naam is keramische tegels (tegels) ontvangen van de Duitse term Kachel. De eerste monsters van tegels, gevonden tijdens opgravingen van oude paleizen, leken meer op een mozaïek dan op traditionele platen. Moderne keramische tegels worden gemaakt door op te drukken. Afgewerkte afwerkingsmaterialen worden gekenmerkt door sterkte en onovertroffen esthetische kwaliteiten.

Modern keukenontwerp

1. Dit beroemde materiaal ziet er geweldig uit in elk keukeninterieur, ongeacht de gekozen richting. Het gebruik van tegels bij het afwerken van de keuken zal niet alleen het ontwerp verbeteren, maar zal ook toestaan ​​dat elke eigenaar van de woning zijn eigen unieke stijl creëert.

Stijlvol interieur van moderne keuken

2. Dankzij het grootste assortiment tegels dat wordt aangeboden door moderne fabrikanten, kan elke eigenaar van het appartement monsters van de gewenste kleur, maat en textuur selecteren voor reparatie.

Keuken in koffiekleuren

3. Aangezien dit afwerkingsmateriaal uitsluitend bestaat uit klei van verschillende variëteiten, zal het nadelige effect op de bewoners van het huis en de omgeving minimaal zijn. De tegels zijn volledig niet-toxisch, omdat alle schadelijke stoffen en allergenen tijdens het braden worden vernietigd.

Origineel eetkamerbinnenland

4. Oppervlakken bekleed met tegels zijn zeer duurzaam. Vanwege de stabiliteit van dit materiaal hebben zelfs een constante luchtvochtigheid, blootstelling aan agressieve chemicaliën en een aanzienlijk temperatuurverschil in de kamer geen invloed op het uiterlijk. Hierdoor kunnen eigenaren van de woning de reparatie van de keuken lange tijd vergeten.

Keuken met afzuigkap

5. Keramische tegels onderscheiden zich door een hoge mate van brandwerendheid. Een dergelijk afwerkingsmateriaal brandt niet en ondersteunt het verbrandingsproces niet. Bovendien hebben tegels een lage stroomgeleiding, waardoor binnenshuis mensen volledige elektrische veiligheid hebben.

Blauwe tegels in de keuken

6. Dit decoratieve materiaal is zeer hygiënisch. Oppervlakken van tegels zijn zeer eenvoudig te reinigen zonder hun uiterlijk te verliezen. Bovendien is het keramische oppervlak een ongunstig medium voor de verspreiding van micro-organismen.

Keukenschort

7. De buitengewone verscheidenheid aan tegels die op de markt van afwerkingsmaterialen wordt gepresenteerd, maakt het mogelijk de juiste optie te selecteren, zelfs voor eigenaars van woningen die tijdelijk in kosten zijn belemmerd.

1
Keuken in felle kleuren

De belangrijkste soorten moderne tegels

Zo'n tegel, dankzij een enorme variëteit, is nog steeds relevant bij het creëren van keukeninterieurs. Dit materiaal kan zowel een mat als geglazuurd oppervlak hebben. Moderne tegel "voor baksteen" wordt gebruikt om elk pand te versieren - zelfs ontworpen om de meest trendy designtrends te weerspiegelen. De meeste organische dit decoratieve materiaal kijkt in het interieur, aangehouden in de Italiaanse en Provençaalse stijlen.

Deze optie wordt meestal gebruikt bij het maken van klassieke interieurs van keukens en keukens in de landelijke stijl. Tegels onder de steen zijn bijna niet te onderscheiden van natuurlijke rotsen - graniet, leisteen of marmer. Zeer expressieve samples die de oude steen imiteren. In dergelijke interieurs ziet u houten meubels van natuurlijke rassen, ongewoon fel textiel met een structuurpatroon en gesmede accessoires er geweldig uitzien.

Het belangrijkste kenmerk van dit materiaal is een zeer respectabele en respectabele uitstraling. De instroom onder een boom kan in alle decoratiemogelijkheden worden gebruikt. Keukenpanelen "onder een boom" geven niet toe aan verval, vuur en chemicaliën. Zorg voor hen is geen probleem.

Tegel onder de huid

Bovenal is deze optie van belang voor fans van de Afrikaanse richting in design. Tegelijkertijd kan een dergelijke tegel worden gebruikt om interieurs in de stijl van hi-tech en minimalisme te versieren. Om "leer" keramiek te produceren, worden drukken en digitaal drukken gebruikt. Afgewerkte producten hebben de vorm van een huid van reptielen en exotische dieren - krokodil, python, slang, oprit of olifant. Een dergelijke tegel, vanwege zijn ongewone karakter, zal zeker een gevoel van verrukking teweegbrengen voor diegenen die nog nooit eco-design hebben ontmoet in de keuken.

Meest organisch past dit materiaal in het interieur van de keuken, ondersteund in de geest van minimalisme of in overeenstemming met de trends van hightech trends. Hij kan echter perfect 'omgaan met andere stijlen'. In tegenstelling tot echte metalen oppervlakken, vereisen keukenpanelen, afgewerkt met een dergelijke tegel, geen speciale zorg - ze worden perfect gereinigd tegen afzettingen van vuil en vet.

Dankzij het gebruik van geavanceerde technologieën, brengt dit afwerkmateriaal zeer realistisch het uiterlijk van verschillende stoffen over. Decoratieve tegels imiteren de textuur van canvas, tapijten, matten en andere soorten textiel.

Deze optie is ideaal voor liefhebbers van luxe interieurs. Degenen die besloten de keuken te versieren met keramische tegels, waarbij ze kostbare materialen nabootsen (goud, platina), zullen het gewenste effect kunnen bereiken zonder gebruik te maken van exclusieve keramiek met vergulding.

Het is moeilijk om een ​​meer veelzijdig materiaal voor de keuken te bedenken dan gewone keramische tegels. De mogelijkheden voor het gebruik ervan bij het afwerken van dergelijke gebouwen zijn niet beperkt tot standaardoplossingen. Moderne ontwerpers gebruiken het niet alleen bij het decoreren van het keukenschort en het maken van vloerbedekkingen. Tegels en open haarden, nissen met verlichting en decoratieve panelen zijn nu met succes betegeld.

De keuze van keramische tegels voor het ontwerp van een specifieke keuken is afhankelijk van de verwachte grootte van het toekomstige decoratieve element, het belangrijkste ontwerpidee en het kleurengamma waarin het interieur van de kamer is gemaakt. De kleur van de tegel moet worden gecombineerd met het behang of de keukenset. Bovendien moet de ruimte voorzien zijn van accessoires, vergelijkbaar in kleur met het oppervlak dat is aangelegd met keramische tegels.

Als je niet bang bent om te experimenteren met textuur en kleur, kun je tegels gebruiken om een ​​zeer indrukwekkend paneel te maken. Als hoofdfiguur meestal gebruikte stillevens en bloemsamenstellingen. Als deze optie echter te primitief voor je lijkt, moet je nadenken over modernere varianten van schilderen, bijvoorbeeld over hightech afbeeldingen.

Dit soort tegels, als een mozaïek, wordt vaak gebruikt bij het decoreren van een decoratief paneel in de keuken. Dit soort tegels is goed omdat het kan worden geconfronteerd met halfronde of convexe oppervlakken. Je kunt zo'n tegel in strikte overeenstemming met het gekozen patroon plaatsen, en chaotisch, waardoor een uniek ornament ontstaat. Experts raden aan om mozaïek te combineren met een gewone, effen kleurige tegel die geschikt is voor schaduw.

Gewone tegels krijgen een originele uitstraling als u een ongebruikelijke manier van leggen toepast. Regelmatige keramische tegels kunnen diagonaal, loodrecht en verspringend worden geplaatst. Om het interieur van de keuken nog expressiever te maken, is het raadzaam om materiaal van verschillende afmetingen te gebruiken.

Welke optie u ook kiest, de tegel in de keuken verfrist het interieur, geef het een bepaalde stijl en uniekheid. Een hoge esthetische kwaliteit en bruikbaarheid van dit afwerkingsmateriaal zal u en uw gezin dag in dag uit kunnen plezieren.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 36 = 42

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map