Interieurontwerp van een kamer voor een pasgeborene

Interieur van een kamer voor een pasgeborene

Wachten tot de baby in het gezin verschijnt, is de meest opwindende en gelukkige tijd. Maar samen met de gelukkige momenten worden de toekomstige ouders overweldigd door een golf van verantwoordelijkheid en zorgen over kookruimte voor hun baby. Of het nu gaat om een ​​aparte kamer voor een baby of een zone in de ouderkamer - het is noodzakelijk om een ​​klein familielid uit te rusten met gemak, praktische bruikbaarheid, veiligheid en oogstrelende esthetiek. Natuurlijk wil elke ouder dat zijn kind omringd wordt door een veilige, milieuvriendelijke, mooie en functionele omgeving. Maar om de maximale reflectie van uw wensen en criteria naar de beste kamer voor de baby te bereiken, is het beter om het lang voordat de baby wordt geboren, voor te bereiden. Hoe meer tijd u hebt, hoe meer nuances belangrijk zijn, zowel in de eerste keer als in de toekomst, in het stadium van reparatie, inrichting en decoratie.

Helder ontwerp van een kamer voor een baby

In eerste instantie zal het kind zijn eigen kleurvoorkeuren of favoriete opties voor het versieren van de ruimte niet hebben, dus het is belangrijk om je te concentreren op een omgeving waarin ouders zich comfortabel en comfortabel voelen. Als mama en papa gelukkig en kalm zijn, gepacificeerd en gelukkig met het leven, dan zal deze houding noodzakelijkerwijs worden doorgegeven aan de baby. Voor de baby is het belangrijk dat het meubilair en de meubels eromheen milieuvriendelijk, hypoallergeen en veilig zijn, zodat de kamer geen scherpe hoeken, uittreksels en schommelingsmechanismen heeft die een bedreiging vormen.

Kamer in heldere kleuren

Aanbevelingen voor de inrichting van een kamer voor een baby:

  • ruimte voor de baby moet licht en goed geventileerd zijn;
  • naast natuurlijk licht, is het belangrijk om de opties voor kunstmatige lichtbronnen van verschillende wijzigingen te overwegen;
  • het zou leuk zijn om op zijn minst een gedeeltelijke geluidsisolatie van de kamer te organiseren (gemaakt in de fase van voorbereiding van oppervlakken voor afwerking);
  • De ruimte moet warm zijn, maar niet heet (de organisatie van het verwarmingssysteem met de mogelijkheid van temperatuurregeling);
  • ruimte moet functioneel zijn, maar niet rommelig, het is belangrijk om alleen de benodigde meubels en inrichting te gebruiken, zodat er zoveel mogelijk ruimte overblijft voor de spellen van de opgroeiende baby;
  • materialen van decoratie en meubels moeten ecologisch zijn, geen allergische reacties veroorzaken en een warme en gezellige sfeer in het interieur creëren;
  • raamdecoratie van textiel moet minimaal zijn en gemakkelijk te reinigen;
  • vergelijkbare criteria worden ook toegepast op tapijt, dat gemakkelijk schoon te maken moet zijn en niet meer dan een derde van het oppervlak van de kamer mag beslaan.

De ruimte met witte decoratie en inrichting

Lichte accenten

In termen van het creëren van een kalme en ontspannen sfeer in de babykamer, moet je lichte, neutrale tinten, pastelkleuren gebruiken. Vanzelfsprekend zal een dergelijk palet een uitstekende achtergrond zijn voor inrichting en decoratie. Aan de andere kant zeggen psychologen dat voor het trainen van het brein van de baby en de juiste ontwikkeling, heldere interieurelementen nodig zijn die het zicht van het kind kunnen trekken. Voor een jong kind is het belangrijk om te kunnen focussen op de accenttekens van de omringende atmosfeer. Dientengevolge moet in de kamer voor de baby aanwezig zijn als lichte, pastelkleuren en heldere, kleurrijke elementen van het interieur.

Kleur oplossingen

1

Combinatoriek kleuren

Als u van plan bent de kinderkamer in witte kleuren af ​​te werken, vergeet dan de kleuraccenten niet. Met behulp van heldere stickers kunt u niet alleen het palet van het interieur diversifiëren, maar ook het element van het spel, sprookjes in het ontwerp van de ruimte voor de baby brengen. Dergelijke labels zijn eenvoudig te verwijderen en te vervangen door meer relevante opties, passend bij de leeftijd en voorkeuren van het opgroeiende kind.

Stickers-stickers voor witte muren

Muren met druppels

Door beige en zandkleuren te kiezen voor het regelen van een kamer voor een baby, creëert u een gunstige atmosfeer voor rust en ontspanning. In eerste instantie zullen deze kleureffecten vooral verband houden met uw toestand. Als de ouders kalm en zelfverzekerd zijn, is het kind ontspannen.

Zandtinten

Decoratiekamer voor een pasgeborene

wanden

Voor wandafwerking is het beter om veilig te schilderen of te behangen. Papieren behang met een vinyl oppervlak zal niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk van de kamer creëren, maar zal ook een praktische optie blijken om de muren na een tijdje af te maken, wanneer het kind begint te lopen en dan op elk oppervlak tekent. Het is onwaarschijnlijk dat u van plan bent om een ​​of twee jaar na de geboorte van een kind een reparatie uit te voeren, dus het is beter om na te denken over de afwerking van de muur met een voorraad aan bruikbaarheid en functionaliteit die voldoet aan de groeiende behoeften van uw kind.

Decoratie van de babykamer

De ontwikkeling van tactiele reflexen is uitermate belangrijk voor een jong kind, met de leeftijd die het bijdraagt ​​aan de verbetering van de beweeglijkheid. Kies een achtergrond met een reliëfoppervlak en het kind zal leuk en interessant zijn om ze aan te raken. Het is beter om de keuze voor éénkleuropties te stoppen. Tegen hun achtergrond ziet elk muurdecor er geweldig uit: van familiefoto's tot tekeningen van uw groeiende artiest. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken of de ogen van de baby geïrriteerd zijn door de afdrukken op de muren.

Originele interieurdecoratie

Daarnaast is het mogelijk om te schilderen met behulp van speciale stencils, die voldoende zijn in de winkels van afwerkingsmaterialen. Een duurdere en uniekere manier om de muren in de kamer van een klein lid van de familie te versieren, is artistieke schilderkunst.

Tekeningen met stencils

Tekeningen op de muren van de kinderkamer

plafond

In de kamer voor de baby is het beter om de zo populaire nu spanplafonds te verlaten. Het gebruikte materiaal voor afwerking is volledig synthetisch. Het is beter om de voorkeur te geven aan schilderen met behulp van veilige materialen. De waarheid hiervoor is om een ​​perfect vlak plafondoppervlak te bereiken, hetzij door bepleistering, hetzij door middel van hangende structuren.

Plafond in de kinderkamer

vloeren

Om vloeren in de kinderkamer te ontwerpen, raden ontwerpers het gebruik van kurkmateriaal aan - het is milieuvriendelijk, aangenaam in aanraking, hypoallergeen en veilig, gemakkelijk te verzorgen. Het echte uiterlijk van de vloerbedekking van de kurk kan ver van alle huiseigenaren een beroep doen en er kan geen enkele vorm van ontwerpruimte opkomen. Het is ook mogelijk om laminaat van hoge kwaliteit te gebruiken - het materiaal kan vanuit het oogpunt van de productiemethode niet milieuvriendelijk worden genoemd, maar elk jaar worden de opties voor allergische reacties op een dergelijke coating steeds minder, vanwege de verbetering van het productieproces van vloerproducten.

Vloeren in de kinderkamer

Een andere optie voor vloeren is een houten vloerplaat met een vernislaag. De optie is niet goedkoop, maar in de ecologische aard van het materiaal twijfelt niemand, en elke stijl van het interieur zal harmonieus overkomen met een vergelijkbare afwerking van de vloeren.

Houten buitenbord voor kinderen

Een van de meest ongewenste varianten van het maken van vloeren in een babykamer is tapijt. Het is beter om de massieve plaat te vervangen door kleine tapijtbedekkingen, die u gemakkelijk kunt reinigen en uit de kamer kunt halen voor ventilatie. Heldere kleine matten kunnen niet alleen een verscheidenheid aan kleuren brengen in de kinderkamer, maar ook de ruimte in zones onderbrengen, met nadruk op de spelsegmenten van de ruimte.

In paarse tonen

Meubels in een kamer voor een baby

Meubels gemaakt van hout is een duidelijke favoriet bij het regelen van kinderkamers. Het natuurlijke materiaal is ecologisch, duurzaam en heeft een aantrekkelijk uiterlijk. Meubels gemaakt van ongeverfd hout brengen warmte van natuurlijk materiaal naar de atmosfeer van de ruimte, waardoor comfort en comfort worden gecreëerd.

Meubels gemaakt van donker hout

Houten meubilair

Een kinderbedje is een caleidoscoop van ideeën

Als je de kans hebt om geen babywieg te kopen voor groei, en eerst een klein wiegje koopt, zorg er dan voor dat je het gebruikt. Psychologen zeggen dat het kind voor de eerste maanden van verblijf in de wieg een beetje ruimte nodig heeft, zodat hij geen drastische verandering in zijn verblijf voelt, omdat de maag van zijn moeder erg strak was, de baby van alle kanten in warmte was gehuld. In een klein slaapliedje slapen baby's rustiger. Daarnaast zijn de ideeën voor de productie van een uniek ontwerp massa - wiegen met een schommelingsmechanisme, uitgerust met verlichting en de mogelijkheid om rustige, aangename muziek toe te voegen.

Originele wandelwagen

Ongebruikelijk babybedje

Origineel cradle design

De originele wieg, gemaakt van hout - het is niet alleen een plek om te slapen, maar een klein huis voor een baby, het creëren van "bescherming" van bijna alle kanten. Het thema van de sterrenhemel in de uitvoering van de wieg, uitgebreid in de decoratie van de hoek voor de baby.

Ongewone uitvoering van een ligplaats

En wanneer het kind uit een kleine wieg groeit en het binnen zes maanden zal gebeuren, kan hij naar een wieg worden verplaatst, waar hij genoeg zal hebben tot de leeftijd van twee of drie jaar.

Een oplossing ontwerpen voor een plek voor een baby

Een rond bed is een unieke kans om niet alleen een originele, comfortabele maar ook veilige plek te creëren om uw kind te slapen. Natuurlijk houdt deze optie je niet langer dan een jaar vol, maar gedurende deze tijd zullen de functies van de arena worden uitgevoerd. Bovendien creëren deze modellen een echt koninklijk uiterlijk van de kamer voor een kleine prins of prinses.

De koninklijke ligplaats

Rond bed

Ovaal kinderbedje

Metalen voederbakken zijn duurzaam en duurzaam, ze kunnen dienen als bed voor meer dan één generatie kinderen in het gezin. Het is alleen van belang bij het aanschaffen van een dergelijk model, om ervoor te zorgen dat er geen uitstekende smeedstukken in de constructie zijn, dat alle oppervlakken glad zijn, het decor glad en afgerond is. Immers, alleen de eerste maanden dat het kind bijna onbeweeglijk in de wieg ligt, zal hij opstaan ​​en alle oppervlakken en voorwerpen onderweg proeven.

Metalen bed

Inrichting van metaal

Opslagsystemen en inbakentafels

Open schappen voor boeken en speelgoed - de beste optie voor de organisatie van opslagsystemen. Lage racks hebben geen laden en klapdeuren, waardoor er veel redenen zijn om lichtgewonden bij jonge kinderen te krijgen. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken - het rek moet voldoende stabiel zijn en gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen.

Rekken voor kinderen

Een commode naast het babybedje is een ideaal paar om een ​​kamer voor de baby te maken. Een plaats om te veranderen is handiger als er opslagsystemen bij de tafel zijn - planken, dozen en cellen voor het plaatsen van zorgproducten, die belangrijk zijn om bij de hand te houden.

Veranderende tafel naast het bed

Inrichting van een kamer voor een baby

Een grote ladekast voor babyspullen is een effectieve manier om na te denken over de toekomstige groei van een baby. Terwijl hij een heel pipsqueak was, en kleren hem een ​​beetje, maar de kinderen zijn zeer snel groeien, moet je een constante verandering van de kast en beter, als de opslagsystemen in de baby ruimte genoeg voor een dergelijke uitbreiding. Commode met veel laden - een geweldige manier om alle de kast en producten te organiseren voor babyverzorging, zo weinig tijd te besteden aan het zoeken naar de gewenste object.

Sneeuwwit meubilair

Houten ladekast

Ruime opslagsystemen

Comfortabele ladekast met veel vakken

Ingebouwde opslagsystemen stellen u in staat om een ​​basis voor de toekomst te creëren, wanneer de garderobe van de baby zal groeien en een kleine kast voor het opbergen van dingen en accessoires niet voldoende zal zijn. Je hoeft alleen maar de wieg te veranderen in een wieg, en dan - naar een bed voor een kleuter en een tiener, en de opslagsystemen zullen hetzelfde blijven.

Embedded Systems

Ruime inbouwkast

Opslagsystemen onder de trap

Ingebouwde garderobe-kledingkast

Extra meubilair voor ouders

Naast slaapplaats voor het kind en opslagsystemen voor speelgoed, spullen en verzorgingsproducten. Het is noodzakelijk om meubels voor de pasgeborene in de kamer voor de pasgeborene te plaatsen. Wordt het een comfortabele schommelstoel of een kleine bank, of misschien een volledige slaapplaats? Het is aan jou. Het hangt allereerst af van het gedeelte van de kamer en uw persoonlijke voorkeuren.

Extra meubilair voor ouders

Gestoffeerde meubels voor ouders in de babykamer

Als u een stoel in de buurt van een babybedje installeert, vergeet dan niet om u zorgen te maken over de bron van de lokale verlichting. Zeker, deze ruimtesituatie is een tijdelijke optie, dus het is beter om een ​​desktop- of staande lamp te kiezen en geen gaten in de muur te boren om de schans te installeren.

Fauteuil voor ouders bij het bed

Een van de opties voor extra meubilair is een hangende ronde stoel, die zowel aan het plafond kan worden bevestigd als op een stilstaand statief kan worden geplaatst. Een dergelijke aanpassing helpt het kind te wiegen zonder het in zijn armen te houden. Zet naast de hangstoel een comfortabele plek voor de ouders om te zitten en het proces van schommelen van de baby te vergemakkelijken.

Hanger rond schommelstoel

Verlichting, decoratie en textieldecoratie van ruimte voor een pasgeborene

Voor de decoratie van ramen is het beter om de voorkeur te geven aan eenvoudige textieloplossingen. Het is belangrijk dat de kamer voor de baby licht is, dus het is beter om een ​​transparante tule als gordijnen te gebruiken of de ramen helemaal niet te gordijnen. Ook moet u nadenken over de mogelijkheid van raamdecoratie, die de minimale hoeveelheid stof verzamelt. Kies eenvoudige gordijnen die gemakkelijk te wassen zal zijn, gooi de complexe samenstellingen, een aantal plooien, franje en volants, tot een minimum aanwezigheid van verschillende pony en borstels.

Een kamer versieren voor een pasgeborene

Textieldecoratie van de kamer

Om het noodzakelijke niveau van kunstlicht in de babykamer te creëren, hebben meerdere lichtbronnen nodig. In het installatiegedeelte van een kinderbed kunt u zowel een hangende kroonluchter als wandkandelaars gebruiken en in het zogenaamde bovenliggende segment een staande lamp installeren. Zorg ervoor dat de constructie van de verlichtingsarmatuur stabiel en veilig is.

Verlichtingssysteem in de kinderkamer

Verlichting voor kinderen

Wanddecoratie is een van de meest effectieve manieren om de lichte muurdecoratie in een kamer voor een pasgeborene te diversifiëren. Familiefoto's in heldere kader schilderijen van mythische figuren of stripfiguren - ze zijn gemakkelijk te vervangen wanneer veranderende voorkeuren van het kind, zoals hij rijpt.

Decor van de muur

Helder ontwerp van een plaats voor een pasgeborene

Inrichting in het kindergedeelte

Vanuit het oogpunt van het versieren van de kamer voor de baby met tapijtbedekking, is het belangrijk om niet ijverig te zijn. Op het eerste, totdat de baby leert om te zitten, en dan kruipen, kleine kleed je nodig hebt is op het gebied van kinderbed of commode, waar ouders hebben meer kans om tijd door te brengen.

Matten voor kinderen

Babykamer in de ouderslaapkamer

Niet iedereen heeft de mogelijkheid en de wens om een ​​aparte kamer uit te rusten voor een pasgeboren baby. Als u een plaats voor een baby in uw slaapkamer regelt, is er hoogstwaarschijnlijk geen reparatie in verband met dit evenement. U moet er tenminste voor zorgen dat er geen bronnen van harde geluiden in de buurt van het babybedje zijn - tv en computer (indien aanwezig in de slaapkamer). Het zal handiger zijn als u, naast de wieg voor de baby, ook een systeem installeert voor het opbergen van kinderkleding en verzorgingsproducten - de ladekast met de commode is de beste optie.

Babybedje in de slaapkamer van de ouders

Babykamer in de slaapkamer van de ouders

Wachten op de kruimels in de slaapkamer van de ouders

Voorbeelden van kamerontwerp voor een pasgeboren jongen

Het is voor ons moeilijk om van de stereotypen af ​​te komen die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld op het gebied van kleurvoorkeuren voor jongens en meisjes. Hoeveel jaar had geen geschiedenis van het interieurontwerp, en versieren kamers voor jongens in blauwe tinten, en voor meisjes in roze, nooit stoppen. Vanuit het oogpunt van kleurkeuze geeft de kleine eigenaar van de kamer niet om de manieren om de wanden af ​​te werken en om de kamer te voorzien van meubels in verschillende kleuren. Voor een gunstige sfeer in de babykamer is het belangrijk dat ouders van het milieu houden en de kleurbeslissingen nemen, dan zal het kind gelukkig zijn. In de toekomst zal hij zelf kunnen vertellen over zijn voorkeuren in het kleurenschema.

Een kamer voor een jongen

Kinderen in blauwe tinten

Ruimte voor een kleine prinses of alle tinten roze in een kamer

Bij het maken van een plan voor het regelen van een kamer voor een pasgeboren meisje, kiezen veel ouders verschillende versies van roze en perzikkleur. Niet minder populair zijn alle tinten violet als de belangrijkste kleurkeuze voor het afwerken van de kinderkamer.

Ruimte voor een meisje

Baby voor een kleine prinses

Alle tinten roze in de kinderkamer

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map