Kies de perfecte muurkleur voor de slaapkamer

Kleurcombinatoriek

Het kiezen van een kleurenpalet voor een slaapkamer is geen gemakkelijke taak. Aan de ene kant, je wilt de beste kleur van de muren, die de persoonlijke voorkeuren zouden ontmoeten vinden, aan de andere - vaak tegenstrijdige mode dicteert variatie, met de derde - gezond verstand suggereert een palet waarmee we een echt ontspannen sfeer kan creëren. Vaak is het dilemma tussen de wens om vitaliteit te injecteren in het interieur van de kamer en het creëren van een omgeving waarin om te ontspannen en hebben een goede rust, leidt tot tegenstrijdige beslissingen. Het feit is dat te veel factoren van invloed op de keuze van de kleuren slaapzaal, maar echt op zoek naar een compromis in deze publicatie, zullen we proberen om moeilijke kwestie van het kiezen van de perfecte kleur voor de slaapkamer muren te begrijpen.

Slaapkamerontwerp in grijze tonen

Interieur in heldere kleuren

Klassiekers in de slaapkamer

Het volgen van uitsluitend persoonlijke voorkeuren en modieuze trends in het ontwerp van woonruimten is onjuist, het is ook belangrijk om de volgende aspecten te overwegen:

  • de grootte en vorm van de kamer, plafondhoogte;
  • uitvoering van andere oppervlakken van de kamer (ideale optie is om het gehele interieur samen te plannen als je weet van te voren dat het plafond Schikken op een sneeuw-wit glanzend spannen ontwerp of gebruik maken van een matte versie van het verlaagde plafond, dat de vloer in een donkere kleur of natuurlijke houten patroon wordt uitgevoerd wordt toegepast );
  • de locatie van de kamer ten opzichte van de zijkanten van de wereld (voor de zuidelijke kant kunt u een koel palet kiezen, voor de noordzijde - uitzonderlijk warme kleuren);
  • beschikbaarheid, aantal en grootte van raamopeningen (hoe meer in de ruimte met natuurlijk licht, hoe meer donkere en heldere tinten u zich kunt veroorloven bij het kiezen van een kleurenschema);
  • combinatie van wandafwerking met een kleurkeuze van meubels en basistextielontwerp;
  • de manier van leven van de eigenaars (ploegendienst, waar je overdag moet slapen, laat een indruk na over het creëren van een bepaalde sfeer in de kamer, waarvan het belangrijkste element de decoratie van de muren zal zijn).

De combinatie van grijs en wit

Wanddecoratie in grijs

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat er te veel onbekenden in deze vergelijking zitten en het moeilijk zal zijn om het op te lossen. In feite zal elke eigenaar van een appartement of een huis de nuances van het kiezen van een kleurenpalet kunnen begrijpen. Als uw slaapkamer een bescheiden schaal heeft, geef dan de voorkeur aan licht, pasteltinten, vermijd donkere en heldere tonen. Laat de mogelijkheid om uw favoriete lichte schaduw te gebruiken voor textielbeddesign of accenten in de inrichting. Als de slaapkamer zich aan de zuidkant bevindt, is de keuze van het kleurenpalet divers. Wil je een "coole" atmosfeer creëren - gebruik tinten grijs, blauw en groen om een ​​afwerking te creëren. De kamer aan de noordkant heeft warme kleuren nodig - beige, zandig, oker, melkwitte schaal is een uitstekende basis voor het creëren van een praktisch en uiterlijk aantrekkelijk interieur.

Donkere tinten voor een ruime kamer

1

Slaapkamer in witte en blauwe tinten

In de stijl van neoklassieker

Licht meubilair op een donkere achtergrond

Voorbeelden van het verfraaien van de slaapkamermuren in een cool kleurenpalet:

Koel muurpalet

Neutrale kleurselectie

Lichtblauwe muren

Pastelkleuren voor decoratie

Kleurrijke blauwe tint

Neutrale kleuren

Originele kleurenoplossing

Een warme kleurenschaal van verticale oppervlakken wordt gepresenteerd in de volgende ontwerpprojecten:

Warm kleurenpalet

Fijne pastel achtergrond

Lichtbeige schaal

Zand en okerachtige tonen

In chocoladetonen

Alle tinten bruin

Als we het hebben over de combinatie van de kleur van de wanden met het palet van uitvoering van het basismeubilair, dan is het principe van de bediening in dit geval vrij eenvoudig. Om contrast te creëren en belangrijke elementen van het interieur te markeren, gebruikt u een combinatie van donkere en lichte kleuren. Als u het meubilair van de slaapkamer alleen maar hoeft op te frissen zonder het meubilair erin te veranderen, dat is gemaakt van donker hout of in kleurrijke kleuren is geschilderd, zullen de lichte muren een perfecte achtergrond zijn om een ​​accent op het meubelensemble te creëren. Wilt u (of hebben gemaakt) aankoop van meubilair in heldere kleuren, zelfs wit, de muur is zinvol om een ​​meer verzadigde kleuren te gebruiken (maar niet helder, althans in het totaal).

Donker meubilair op een lichte achtergrond

Neutrale achtergrond voor lichte meubels

Sommige ontwerpers stellen voor om uitsluitend witte kleur te gebruiken voor decoratie van de kameroppervlakken en de uitvoering van meubels. Natuurlijk, voor zeer bescheiden kamers in grootte, zal deze benadering een manier zijn om de ruimte visueel uit te breiden en een fris, licht interieurbeeld te creëren. Maar zal het gezellig zijn in zo'n kamer? Deskundigen adviseren om het sneeuwwitte ontwerp van de slaapkamer te verdunnen met oppervlakken en elementen van warme houttinten - vloeren, basis- of hulpmeubilair, decoratie van ramen en deuren, zelfs verlichtingsarmaturen.

Slaapkamer met witte muren

Sneeuwwit beeld

Licht interieur van de slaapkamer

Overweeg de combinatie van de kleur van muren en meubels meer in het bijzonder. Zo'n populaire grijze kleurenschema als decoratie van het gebouw is voor veel eigenaren van appartementen en huizen een uitstekende uitweg. Neutrale, lichtgrijze tinten in de decoratie van de muren, perfect gecombineerd met elke uitvoering van het plafond en de vloer, worden een uitstekende achtergrond voor wanddecoratie en praktisch textielontwerp. Maar het resulterende kleurenschema van de kamer kan cool worden genoemd. Om de nodige warmte in het beeld van de slaapkamer te brengen, wordt meubilair uit natuurlijk hout gebruikt. In een dergelijke situatie worden meubels met een prachtig natuurlijk houtpatroon niet alleen het belangrijkste element van het interieur, maar ook het accent.

Kleurcombinatoriek

De combinatie van de kleur van muren en meubels

De tweede optie is om verschillende tinten grijs in het interieur van de slaapkamer te gebruiken - een combinatie met donkere meubels. Tegen de achtergrond van lichtgrijze muren ziet een zwart bed en extra meubilair er majestueus uit en contrasteert het. In dit geval zijn de warmste tinten het gemakkelijkst te brengen met het ontwerp van de vloeren. Parket of vloerplaat met een kleurrijk natuurlijk patroon van hout zal een effectieve toevoeging zijn.

Donkere meubels op een lichtgrijze achtergrond

Interieur met grijze muren

Tegen een lichtgrijze afwerking

In een kamer met grijze muren

Donker accent op een lichte achtergrond

Hoe een accentmuur tekenen?

Weinig huiseigenaren willen hun slaapkamer in een helder beeld zien zonder enige accenten. Een dergelijke positie is gemakkelijk uit te leggen - om een ​​rustige sfeer te creëren heb je rustige kleurenoplossingen, vloeiende lijnen en de juiste vormen nodig, maar voor onze look hebben we focuscentra, contrasterende, kleurvlekken nodig. Idealiter zouden deze accentuerende elementen de nadruk moeten leggen op de belangrijkste interieurelementen. Niemand zal beweren dat het brandpunt van elke slaapkamer een bed is. De decoratie van de muur achter het hoofdeinde van het bed als accentoppervlak is al jaren een van de belangrijkste ontwerptechnieken.

Donkere print op accentmuur

Alle grijstinten

Ongebruikelijke decoratie van de muur achter het hoofdeinde

Het voordeel van het kiezen van de afwerkingsmaterialen voor slaapruimte is dat de functionaliteit van deze kamer niet specifiek is en voor het ontwerp van oppervlakken kunt u een breed scala aan opties gebruiken. De keuze voor het afwerken van grondstoffen is praktisch niet beperkt door technologische eigenschappen (in een slaapkamer is het niet nodig om de invloed van vocht of hoge temperaturen te weerstaan, het niveau van vervuiling is minimaal) en esthetische kwaliteiten. Met inbegrip van het ontwerp van de accentmuur, zijn de eigenaars van de slaapkamers vrij om elke optie te gebruiken uit een breed scala aan afwerkingsmaterialen - van goedkoop behang tot wandpanelen van natuurlijk hout of leer.

Gebruik van hout in de slaapkamer

Accentmuur van hout

We gebruiken behang voor decoratie

Waar is het niet in de slaapkamer om behang als het belangrijkste afwerkingsmateriaal te gebruiken? De overvloed aan kleuren- en textuuroplossingen, verschillende prints en kleuren stelt u in staat om uw eigen optie te vinden voor elke eigenaar van een appartement of huis om het interieur van uw dromen te creëren. Als we het hebben over moderne manieren om dit soort decoratie in slaapkamers toe te passen, dan wordt het bedrukte behang meestal gebruikt voor het afwerken van slechts één muur en het is in de regel het vlak achter het hoofdeinde van het bed. Het is hier dat je je geen zorgen hoeft te maken dat een felle print of een bonte versiering een bron van turbulente emoties in de kamer zal worden, vreugde voor ons, meestal ontspanning en vrede nodig zijn. Door de accentmuur met kleurrijk behang te versieren, breng je originaliteit naar het interieur van de slaapkamer, zonder een sfeer van verzoening te riskeren.

Accent wall wallpapers

Licht behang als decoratie

Contrastcombinaties

Behang als accentafwerking is eenvoudig te combineren met andere afwerkingsmaterialen. Bijvoorbeeld, schilderen of afwerken met decoratieve pleister in het kleurenschema, dat al aanwezig is in de figuur van de accentmuur, zal een perfecte aanvulling zijn op het belangrijkste element van de decoratie van de wanden in de slaapkamer.

Behang in het slaapkamerinterieur

Reliëfachtergronden in slaapkamerdecoratie

Neutrale selectie van behang

Hier is een voorbeeld van het gebruik van behang met een heldere, kleurrijke afbeelding in een kleine slaapkamer. Naast het feit dat je met deze rand een krachtig kleuraccent kunt creëren in een lichte en vrij neutrale kamer, kan het behangontwerp een reden zijn om een ​​bepaalde stijl van decoratie van het pand toe te passen. De tropische stijl in een stadsappartement is niet alleen een gewaagde, maar ook een zeer originele manier om een ​​gedenkwaardig interieur met zijn pit te creëren.

Levendig behang voor tropische stijl

Wandpanelen voor accentoppervlak

Wandpanelen zijn niet eenvoudig te gebruiken als het belangrijkste materiaal voor wanddecoratie in de slaapkamer. Voor dergelijke oplossingen moet u lichte, neutrale opties kiezen met een minimale textuur, vooral als het gaat om het plaatsen van kleine maten. Maar om de accentmuur te versieren, kunt u niet alleen heldere, kleurrijke tonen gebruiken, maar ook met een actieve textuur.

Originele accentmuur

Wandpanelen in de slaapkamer

Licht hout voor afwerking

Een ongewone materiaalkeuze

Wandpanelen gemaakt van hout zijn een van de meest populaire opties voor het gebruik van dit type afwerkingsmateriaal voor slaapkamers. Natuurlijke warmte, die natuurlijk materiaal naar het interieur van de kamer brengt, zijn unieke patroon en textuur, kan de spil worden in het creëren van een gezellige, ontspannen sfeer. Dit is de situatie die de meeste stedelingen verwachten na een moeilijke werkdag om te ontspannen in hun slaapkamer.

Accentenmuur van houten panelen

Kleurrijk houtachtig patroon

Wandpanelen gemaakt van hout

Kleurrijke wanddecoratie

Wand als een interne partitie

Natuurlijke warmte van houtafwerking

Zachte wandpanelen of stoffen (lederen) bekleding - een optie voor het creëren van een moeilijke accentmuur, maar ook een veilig, comfortabel ontwerp van de kop van het bed. Je kunt met een zachte bekleding slechts een deel van de muur boven het bed decoreren of het volledige oppervlak aan de textielafwerking geven. Alles hangt af van de grootte van de kamer zelf en de afmetingen van het bed. Op zich is het ontwerp zo origineel dat het niet nodig is om er nog meer aandacht aan te schenken, met ornament of print - ontwerpers raden kleuroplossingen in één kleur aan.

Zachte kop van het bed

Zachte wandpanelen

Bekleding lederen muren

Accentenmuur van stof

Zachte muurafwerking over het bed

Schilderen is een eenvoudige manier om een ​​accent te creëren

Als de muren van uw slaapkamer perfect uitgelijnd, dan schilderen met moderne materialen kan een van de goedkoopste, maar effectieve manier om de gewenste kleurenpalet van afwerking op verticale oppervlakken te creëren. Meestal raden ontwerpers de accentmuur aan om een ​​kleurrijke tint te kiezen en omdat de hoofdachtergrond van de muren een neutraal palet in lichte kleuren verkiest.

Accentkleurige muurkleur

Geschilderde slaapkamermuren

Heldere muur in het slaapkamerbinnenland

Accentwand in donkergrijze kleur

Zwarte kleur als het kleuraccent van de slaapkamer? Waarom niet. Als uw slaapkamer is ideaal geometrie (gemaakt met behulp van gipsplaten of het gebruik gips nivellering), de contrasterende combinatie van donkere accent muur met een lichte achtergrond de rest van de oppervlakken schept niet alleen het centrum van de aandacht, maar ook de nadruk leggen op het constructivisme van de kamer.

Zwarte muur in de slaapkamer

Contrasterende oppervlakken

Werk af in donkere kleuren

We gebruiken metselwerk als een hoogtepunt van het interieur

De bakstenen muur is lange tijd een integraal onderdeel geweest van het creëren van een origineel interieur met tonen van industrialisatie. De kamer van de slaapkamer was geen uitzondering. Sommige brutaliteit, die met het ontwerp van de slaapruimte een bakstenen muur met zich meebrengt, verandert het interieur, verandert van karakter. Vetgedrukte ontwerpers en hun klanten gebruiken metselwerk rechtstreeks als basis voor het creëren van een accentoppervlak, alleen door het te behandelen met de nodige beschermende sprays. Voor meer conservatieve huishoudens is het mogelijk om het oppervlak van stenen gedeeltelijk of volledig te "bleken". Hoe dan ook, de textuur van het metselwerk, de specificiteit ervan, zal bij het ontwerp van de slaapkamer een vleugje originaliteit brengen.

Bakstenen muur in de slaapkamer

Slaapkamer in loftstijl

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map