Дуплекс тапета

Дуплекс тапета

Модерно грађевинско тржиште нуди све више врста завршних материјала за било које унутрашње површине, било да је то под, строп или зид. Поред тога, током времена се изумују нови материјали и премази, од којих неки често замењују традиционалне - и дуплексне позадине - одлични су примери овога. Али шта је карактеристика ових тапета и шта су они? Покушаћемо да то разумемо.

Предивна тапета у стану
Предивна тапета у гостпноју
Предивна тапета у кући

Као што је већ речено, двострука тапета постаје све популарнија, а традиционалне позадине, попут папира или винила, све више се гурне у позадину. Ова "новина" има неке визуелне разлике од конвенционалних папир - цела поента је да се тапет је двоструки премаз (отуда и име, као што сте можда претпоставили), док је на папиру је само један. Таква структура два слоја издаје валлпапер додатна јединствена својства, тако да су скупљи и тешке тапете, али то не значи да је њихова инсталација је веома компликована - напротив, могуће је успешно спровести највише.

Подврста

Ако говоримо о врстама таквог материјала, онда их углавном разликују текстура и шаблон који се примењује на њих. Тако се могу разликовати неколико типова:

  1. глатка тапета;
  2. позадина за сликарство;
  3. ембоссед;
  4. валовити.

Рукавице, иначе, се изводе помоћу специјалног штампања, што се зове флекографско штампање. Глатка врста је најчешћа - одликује га само присуство цртежа. Типографски тип такође има фактуру, односно извесно олакшање које изгледа врло добро са цртежом.

Позадине у купатилу
Позадине у купатилу на фотографији

Што се тиче особина дуплекс тапета, вреди напоменути њихову презентабилност и изражен изглед. Осим тога - имају одличну отпорност на влагу, као и извесну отпорност на светлост. Дуплекс тапета је трајнији и, да тако кажем, "дуготрајни" верзија позадине - не могу бринути да током времена, они ће изгубити своју форму. Такође се могу осликати, јер се њихов горњи декоративни слој, као и структурни материјал из којег су израђени, савршено уклапају у боју. Поред тога, површина се третира са Водоодбијајући састава, који ће прикаже позадину велики број пута, ако постоји потреба, наравно. Што се тиче термоизолационих особина, материјал се показао и на најбољој страни овдје - не пуштајте зрак, па зато има ниски индекс губитка топлоте.

Необична тапета у стану
Предивна тапета на фотографији
Унутрашњост са прекрасним тапетама

Лепљење

Да би лепили такве позадине, неће бити тешко, јер су лепљени као обични папир. Али је неопходно да се узме у обзир да је ово позадина је нешто тежа него што је уобичајено, а самим тим и за њихово лепљење захтевају мало другачије решење - савршено пасту са фунгицида, или посебан лепак за ове позадине које можете купити у било којој продавници. Не заборавите да пре него што почнете тапета, морате уклонити старо, али у исто време како би се осигурала уједначеност зидова и њиховој чистоћи - ово је веома важно. Више детаља о свим типовима позадине, опису, фотографији, могућностима избора итд. можете сазнати овдје.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 + = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map