Ekstern isolering

Ekstern isolering

Indhold:

 1. Fordele ved udvendig vægisolering
 2. Typer af materialer af isoleringskort
 3. Metoder til opvarmning
 4. Bonded ekstern varmeisolering
 5. Sprøjtning af polyurethanskum
 6. Varmt gips
 7. Afslutningsbelægninger
 8. Opvarmning af et træhus

Ved beregning af varmetab i hjemmet blev det konstateret, at tab gennem vægge gennemsnitlig ca. 40% af varmen, gennem taget - 25% gennem vinduer - 20% og gennem ventilation - 15%. Ved denne enkle ordning bliver behovet for højkvalitetsopvarmning af væggene forståelig. Teknologien til ekstern vægisolering sørger for maksimal beskyttelse af konstruktionen mod varmeforløb gennem vægge, fordi det påtager sig den kolde indflydelse af miljøet.

Fordele ved udvendig vægisolering

Fordelene ved ekstern isolering er bevarelsen af ​​bygningens indendørsareal, beskyttelsen af ​​væggen mod køling, stigningen i levetiden for vægge af rammemateriale. Ved ekstern vægisolering øges belastningen på lejevægge ikke, så trykket på fundamentet forbliver det samme.
En særskilt og meget vægtig fordel ved ekstern isolering er beskyttelse af væggen mod frysning. Den nederste linje er, at med intern varmeisolering er varmetabet fra indersiden af ​​huset begrænset, men selve væggen fryser stadig ved lave temperaturer. Mellem indervæggen og laget af varmeisolerende materiale dannes en dampkondensationszone, hvilket skaber betingelser for udvikling af støbeform, svampe og yderligere afkøling af væggen på grund af fugt.

Den indre isolering, der har opsamlet fugt, tørrer ikke helt ud selv om sommeren, hvilket skaber en konstant zone for fugtophobning, hvilket negativt påvirker levetiden på væggene. Med ekstern isolering overføres dugpunktet, dvs. dampens kondensationspunkt til det varmeisolerende materiale. Isoleret uden for væggen afkøles ikke, og varmen varer meget længere, dets tab minimeres. Ekstern isolering taber let den akkumulerede fugt, der gør det nemt at genoprette varmeisoleringsegenskaberne, vægternes levetid øges.
En anden vigtig fordel ved ekstern termisk isolering er isoleringsmaterialernes lydisoleringsegenskaber. Hvis dette ikke er så vigtigt i den private sektor, spiller denne kvalitet en vigtig rolle i storbyen.

Typer af materialer af isoleringskort

De vigtigste materialer til produktion af plader anvendt i ekstern termisk isolering er mineraluld og udvidet polystyren - i dagligdagen kaldet skumplast. Kvaliteten af ​​disse materialer skal være særlig opmærksom på valget af isoleringskort.

Mineraluld

Mineraluld

Det fik sit navn, fordi det består af kunstige mineralfibre. Vata er opdelt i arter afhængigt af oprindelsen af ​​de råvarer, hvorfra den er lavet. Sten mineraluld er lavet af forskellige sten - diabase, kalksten, basalt, ler, dolomit mv. Slaguld er fremstillet af højovne, åbenhede og andre slagger, herunder ikke-jernholdig metallurgi slag.

En mineraluldisolering har en fibrøs struktur med et syntetisk bindemiddel. Produkter fremstillet af mineraluld fremstilles i form af plader og måtter. Det varmeisolerende lag af plader varierer fra 50 til 100 mm. Mats anvendes til montering i store arbejdsområder.

Fordele ved mineraluld med gode varmeisoleringsegenskaber og ubrændbarhed. Det er også meget fugtbestandigt, modstandsdygtigt over for skader - det nedbrydes ikke under indflydelse af fugt, insekter. Basalt uld er modstandsdygtig over for forfald, temperaturændringer og dampgennemtrængelighed. Derudover er mineraluld let at installere.

Glasuld

Glasuld

Dette materiale er ens i egenskaber til mineraluld, men er fremstillet af affald fra fremstilling af glas. Hun har øget temperaturstabiliteten. Når du arbejder med glasuld, skal du være ekstra forsigtig, sørg for at arbejde i handsker, undgå at få materiale på slimhinderne og især i øjnene.

1

ekspanderet polystyren

polypropylen

Dette materiale består af små fugtbestandige granuler, som under påvirkning af høje temperaturer kombinerer med hinanden i en cellulær struktur. Prøver af skumpolystyren har et stort antal mikroceller, hvorfor de ekspanderede polystyrenplader i volumen er 98% af luften. Materialet er det billigste, der for øjeblikket er tilgængeligt på markedet, det er nemt at bruge. Skumpolystyrenplader har en tykkelse på 50 til 100 mm. Polyfoam er også pålideligt, fordi det er vandtæt, derfor starter rotting processer ikke der.

Udvidet polystyren er af to typer - ekstruderet og udvidet. Den første visning på skæret har en lavt lukket cellulær struktur. Det benyttes oftest til termisk isolering af omsluttende strukturer, isolering af vægge i fugtige kældre, garager, andre landbrugsbygninger. Udvidet udvidet polystyren har større kugleformede granuler. Generelt er polystyren blevet den mest populære varmeisolator på grund af dens overkommelighed og nem installation. Ved installation af denne varmeisolator er det nødvendigt at påføre gips eller foring, i åben form kan den ikke påføres.

Metoder til ekstern isolering

Der er to hovedtyper af installation af udendørs termisk isolering:

 1. bundet termisk isolering;
 2. hængslet ventileret struktur.

På vores breddegrader blev den første metode meget populær, primært fordi installationen af ​​hængslet termisk isolering er mere kompliceret teknologisk, dyrere i materielle termer og kræver ekspertrådgivning. Installation af den samme bundne termisk isolering er meget nemmere, der er kun en begrænsning på sæsonforhold - sådan arbejde kan udføres ved en omgivelsestemperatur på mindst + 5C.

Den bundet eksterne varmeisolering er den mest pragmatiske mulighed

Muligheden for bunden varmeisolering er meget populær i europæiske lande og begynder gradvist at blive mere udbredt i vores land. Denne metode gør det muligt at reducere varmetab gennem bygningens vægge med 80% af startniveauet, hvilket sparer energikosterne betydeligt.

Princippet i dette system er installationen af ​​en monolitisk indkapsling af flerlagsstruktur, som bliver et skjold i forhold til det ydre miljø. Ud over at beskytte mod varmetab, udelukker disse designs de såkaldte koldbroer i isolerende strukturer, øger ikke belastningen på fundamentet, giver repairability.

Brug et bundet varmeisoleringssystem på bygninger med enhver form for konstruktion - blok, mursten, panel, rammonolitisk. For den optimale drift af varmeisoleringsstrukturen skal kravene til procesteknologi og selve materialernes kvalitet opfyldes.

Processen med at installere en bunden termisk isolering

Systemet med bunden termisk isolering er installeret i flere lag:

 1. isolering - varmeisolerende materiale i form af en plade;
 2. forstærkning - maske, resistent over for virkningen af ​​alkali og belagt med limkomposition på mineralbasis
 3. beskyttende og dekorativt lag - gips og primer.

Hvert af disse lag har sin egen specifikke funktion. Betydningen af ​​installation af varmeisolerende plader er forståelig, det forstærkede lag muliggør vedhæftning af gips og varmeisolerende plader, primeren beskytter materialerne fra miljøet og udfører den egentlige æstetiske funktion.

Før isolering skal installeres, skal væggen være ordentligt forberedt. Forberedelsen omfatter rengøring af snavs og støv, gammelt gips, fjernelse af ujævnheder, således at varmeren er tæt på overfladen så tæt som muligt. På den forberedte basis påføres det overfladen af ​​den isolerede væg, polymercementlim. Lim skal vælges frostbestandigt, med høj klæbeevne i forhold til forskellige typer plader. Klæbemidlets adhæsionskoefficient med betonvæggen skal være mindst 1,0 MPa.

Fastgørelse af plader fra udvidet polystyren

På limen er der fastgjort en varmelegeme, fastgjort med dowels. Hvis du tror på eksperterne på dette område, er der ingen småbag i varmeisoleringssystemer. Dowels skal være så pålidelige, at de modstår belastningen af ​​varmeisoleringssystemet og vindstyrken. Skruehuller har 2 typer: med en konventionel afstandsstang, 50 mm i længden og med en langstrakt zone, 90 mm i længden. Dowels med en konventionel spacer bruges til at fastsætte isoleringen på beton og mursten. Varianter med en langstrakt afstandszone er mere velegnede til vægge af hule mursten og letbeton. Duker med en hoveddiameter på mindst 60 mm er valgt.

Isoleringspaneler kan laves af forskellige materialer, som selve installationen afhænger af. Materialer til fremstilling af plader er mineraluld, glasuld, udvidet polystyren. Sidstnævnte materiale har en sådan ugunstig byggemodel som brændbarhed, men for nylig er ikke-brændbare typer udvidet polystyren allerede kommet til udtryk. Det er værd at være opmærksom på, når du vælger materialer.

Efter at limen er påført på væggen, begynder pladerne at blive fikset. Limen påføres i tilstrækkelig mængde til at udfylde alle uregelmæssigheder. Pladen af ​​varmeren skal presses mod væggen, samtidig med at en del af limen presses ud under den og falder under nabopladerne og derved styrker leddene. Åbningerne mellem pladerne kan fjernes ved hjælp af et monteringsskum. For større dimensioner af åbningen er der f.eks. En stribe skum indsat der. Derefter er pladerne fastgjort med dykker i hjørnerne. Hoveder af dowels og alle leddene mellem pladerne skal være dækket af mastik.

Forstærkningslaget installeres næste gang i processen. Faktisk er dette et glasfibernet, nogle gange metallisk. Pladerne påføres klæbende sammensætning, forkogte stykker masker er indlejret i limen, presses til pladerne og derefter strammes. De forsøger at reparere stykkerne af gitteret overlap for pålidelighed. Når limen tørrer, renses den, udjævnes og det dekorative lag påføres. Ofte er det dekorativt gips, oven på hvilket hele strukturen er malet. Malingen er modstandsdygtig over for forvitring.

Opvarmning af ydervægge ved sprøjtning af polyurethanskum

Termisk isolering af vægge med polyurethanskum er en af ​​de moderne måder at løse problemet med varmebesparelse på. Polyurethanskum har mange fordele i forhold til andre materialer til varmeisolering. Dette materiale fremstilles lige inden sprøjtning på den isolerede væg.

Fordele ved dette materiale:

 • høj vedhæftning til overfladen i en hvilken som helst af dens konfigurationer;
 • fraværet af sømme i arbejdsprocessen - det sparer lang tid, forbedrer isoleringens kvalitet, styrker væggen selv;
 • lav varmeledningsevne - et lag af polyurethanskum med en tykkelse på 5 cm svarer til evnen til at holde varmen i et lag af 8 cm udvidet polystyren eller 15 cm mineraluld;
 • en lille vægt af materialet i den færdige anvendte form - dette skaber ikke en ekstra belastning på fundamentet;
 • styrke af materialet til kompression og strækning
 • Der er ikke brug for et dampspærrelag - materialet er så tæt i sin struktur, at det tager dampbarriens funktioner i sig selv;
 • vindtæt egenskaber;
 • lav fugtabsorption - materialet absorberer næsten ikke det selv i det våde vejr;
 • ikke-toksisk;
 • gode lydisolerende egenskaber.

PPU og dens anvendelse

Sprøjtning af polyurethanskum er anvendelsen af ​​et lag af varmeisolerende polymer på overfladen med enhver lindring efterfulgt af størkning. I en særlig anordning, de to polymerer blandes - polyisocyanat og polyol er opskummet med carbondioxid under opvarmning til høje antal, og den resulterende blanding blev ført ind i en sprøjtepistol til blanderen. Gennem forstøveren sprøjtes blandingen på arbejdsfladerne under tryk. Fyldningen udføres i visse færdige former. Efter hærdning fjernes materialet og anvendes i overensstemmelse med formålene.

Processen med opvarmning af væggene

Vægisolering med polyuretanskum udefra udføres i flere faser: vægforberedelse, anvendelse af polyurethanskum, påføring af forstærkende screed, endelig finish.

Væg forberedelse betyder at rengøre dem fra gamle belægninger, plaster, støv, alt hvad der kan reducere klæbemidlet af materialet til væggen. På den rensede overflade sprøjtes med polyurethanskum, og tykkelsen af ​​dens påføring kan justeres, således at hulrum og fremspring udjævnes.

Derefter påføres et forstærkende skræl på overfladen af ​​varmeisolatorlaget, for dette anvendes et fint glasfibernet. Tykkelsen af ​​forstærkningslaget skal være mindst 60 mm. Derefter kan du lægge efterbehandling materialer - sidespor, foring, paneler, maling.

Før sprøjtning er det nødvendigt at tænke på at beskytte alle omgivende overflader mod unødvendig anvendelse af materialet, fordi det er meget vanskeligt at rengøre polyurethanskum selv med stærke opløsningsmidler.

Varm gips til udvendig facadeisolering

Varm gips er en blanding baseret på cement med tilsætning af fyldstof. Som den sidste kan handle vermikulit - en let mineral fyldstof, elementer af udvidet polystyren, samt savsmuld. Varm gips med savsmuld i sammensætningen er ikke egnet til facader og bruges kun til indvendig efterbehandling. I sammensætningen til dekoration af facader er som fyldstoffer polystyrenskum, puderpulver, ekspanderet ler.

Når der vælges et varmelegeme tage hensyn til nogle af dens egenskaber: varmeledningsevne, der skal være lav for at bevare varme, hydrofobicitet hindringer for indtrængen af ​​vanddamppermeabilitet - på laget af materiale gennemtrængeligt for vanddamp og dets kondensering sker. Tilstedeværelsen af ​​porøse materialer hjælper det varme gips til at bevare evnen til at "trække vejret", slippe fugt og luft.

I varm gips kombineres alle de nødvendige kvaliteter. Det akkumulerer ikke fugt, er holdbart, brandsikkert, miljømæssigt sikkert. Som varmelegeme kan den bruges til finish af facader, herunder dem dekoreret med dekorative elementer, der skal bevares, til opvarmning af skråninger, hældning af led og revner, murværk.

Anvendelse af varmt gips

Varm gips påføres hurtigt og kræver ikke anvendelse af trådnet, (selvom i nogle fremgangsmåder er det anvendes til større styrke isolering), kræver ikke tilpasning af væggene, fordi det er plastisk nok i tekstur og tilpasning kan udføres direkte af selve materialet. Varmt gips er klæbemiddel på alle byggematerialer, biologisk stabilt, dampgennemtrængeligt.

Teknikken til at anvende et sådant gips adskiller sig ikke fra den sædvanlige teknologi til plastering. For større glathed kan væggen yderligere slibes med slibemiddel eller pudset.

Hvornår kan jeg bruge varmt gips?

Hvis du er opmærksom på den ekspanderet polystyren, der har en masse positive egenskaber og også nemt at bruge, skal du vide, at den termiske isolering system ved hjælp af polystyren forbudt at anvende i nogle tilfælde, såsom isolering af bygninger med øget brand sikkerhedskrav - hospitaler, skoler, børnehaver, bilvask og så videre. Styrofoam har lav dampgennemtrængelighed, som følge af, at fugt vil akkumulere i rummet. For nogle formål kan dette være et plus.

I modsætning til dette materiale er varm gips ikke giftig, ikke-brandfarlig, har høj dampgennemtrængelighed. Det kan bruges på bygninger af medicinske institutioner, offentlige bygninger af en børns profil. Det er velegnet til komplekse facader, gennem konturerne af ujævne overflader vises ikke, som gennem et styrofoam lag. En varm gips er i stand til både isolerende og giver et æstetisk og smukt udseende til rummet.

Varmt gips er multifunktionelt, det er ikke kun egnet til isolering af vægge, men også til gulvbelægning, tætning af sømme, huller og revner. Det kan bruges til at fylde tagpladerne af flade tage. Det kan også hældes gulve, mens de forberedes til gulv overlappende og udfører varmeisolering.

Ulemperne ved denne fremgangsmåde

Ulemperne ved en varm gips er, at det ikke kan være en finish coat, det er nødvendigt at påføre en primer og maling oven på den. Det kan ikke være et hygiejnisk materiale, så inden du anvender det, skal du opnå overfladens tørhed. Lydisolering efter dens anvendelse er også ubetydelig.

Det skal tages i betragtning, at varm gips har en meget højere densitet sammenlignet med samme polystyren eller mineraluld, og denne indikator er 5-10 gange højere. Derfor kræver termisk isolering med denne metode et solidt fundament, der er i stand til at modstå en sådan belastning. Endvidere er koefficienten for termisk ledningsevne af denne type gips 1,5 til 2 gange højere end for de andre materialer, derfor bør termisk isolationslaget være 1,5-2 gange tykkere. Og da det kan påføres med et lag på ikke mere end 50 mm, er det nødvendigt at isolere både udefra og indefra for bedre bevarelse af varme.

I hvert fald kan beslutningen i hver specifik situation tages individuelt. Fordele og ulemper er en meget relativ ting. Og varmen i huset er et evigt begreb.

Afslutninger til udvendig vægisolering

Når væggene opvarmes, er der ingen baggrunde - så siger specialister, der arbejder i dette felt. Gips, forstærkende masker, dowels, maling - alle disse er de små ting, du bør være opmærksom på nøjagtigt det samme som de grundlæggende materialer til facadeisoleringen.

Forstærkning af net

Som basis for det forstærkende lag anvendes der oftest et glasnet, cellestørrelsen er 5X5 mm og vejer fra 1500 til 200 g / m2. Gitteret skal behandles med en speciel sammensætning, der er resistent over for alkalier. Ved hjørnerne af bygningen, hvor varmeisoleringslaget støder op til de arkitektoniske detaljer - gesimser, brystninger, - her eksperter rådgive ikke forstærket glas, og et metalgitter med en større stivhed. Dette er gjort for at styrke hele isoleringsstrukturen.

Det er nødvendigt at henvende sig til kvaliteten af ​​de udvalgte klæbemiddelsammensætninger på en ansvarlig måde. Fabrikanten anbefaler lim på et bestemt mærke, sammensætningen, der bedst sikrer, at disse eller andre materialer fastgøres. Forsøg på at erstatte billigere muligheder kan nogle gange koste for meget - helt op til facadeændringen.

plastre

Kravene til plastering er meget strenge, da det er dette materiale, der er udsat for alle miljøpåvirkninger - fluktuationer i temperatur, fugtighed, virkningen af ​​kemiske forbindelser, der er i luften. Yderlaget skal være modstandsdygtigt over for alle former for påvirkning og være dampgennemtrængeligt, og hold ikke fugt i isolationens tykkelse.

Tynde lag dekorative plaster og facade maling er opdelt i 4 grupper:

 • polymer-;
 • silikat;
 • akryl;
 • silikone.

Polymercementplaster har høj dampgennemtrængelighed, det er de såkaldte "vejrtrækningsmuligheder". De er ikke brændbare, klæbende til mineralbaser, adhæsionskoefficient på mindst 1,0 Mpa, frostbestandig. De bruges til isolering med polystyren og mineraluld. Under brug er de økonomiske.

Akrylplaster på grund af det syntetiske grundlag er ret elastiske og modstandsdygtige over for deformation. De bruges til isolering med udvidet polystyren. De er modstandsdygtige over for høj luftfugtighed, absorberer fugt meget svagt selv under konstante nedbør. Fremstillet i en bred vifte af farver, efter frigivelse umiddelbart klar til brug.

Silikatplaster er også resistente over for deformation, har høj dampgennemtrængelighed, har et stort udvalg af farver. Silikoneplaster er modstandsdygtige over for nedbør, hydrofob. De overflader, der behandles af dem, er lidt forurenet. Denne kvalitet kan bruges ved udsmykning af huse i store industrielle byer.

Ud over sammensætningen har dekorative plaster en anden tekstur. Teksturerne afhænger af gipsets kornstørrelse. Fakturaen "barkbille" har f.eks. En kornstørrelse på 2-3,5 mm, så overfladen ligner barken på et træ. Mosaikplaster har en kornstørrelse på 0,8-2 mm. Fyldstofet i disse plaster er farvet kvartssand eller små småsten. Når en sådan gips hærder, ligner den en glasoverflade.

Afslutningsarbejder skal udføres ved en temperatur, der ikke er lavere end +5 ° C, og inden for 24 timer må temperaturen ikke falde under 0. Det er forbudt at anvende gips i stærk vind under åben sol under regnen, da gipset har brug for visse betingelser for tørring, så det varer længere.

Krav til facade maling ligner kravene til gips - holdbarhed under påvirkning af høje og lave temperaturer, fugt, sollys og så videre. Livslængden på emaljerne på markedet baseret på silikoneharpikser er ca. 30 år, polyurea - mere end 50 år. At vælge den rigtige maling er korrekt, du kan spare meget på periodisk ommaling.

Ekstern varmeisolering af træhuse

Træet betragtes som det mest miljøvenlige materiale til bygning af huse, men nu er det sådan, at en sådan bygning kun findes i den private sektor. Til ekstern isolering af trækonstruktioner anvendes termisk isolering med beskyttende og ventilerende egenskaber, og der er en afstand mellem den ydre hud og varmeapparatet til ventilation.

Proces med installation af varmeisolering

Termisk isolering af en træbygning består af følgende elementer:

 1.       Træleje struktur;
 2.       indre foring
 3.       et lag af dampbarriere;
 4.       et lag af en varmelegeme
 5.      vindbeskyttelse;
 6.       clearance for ventilation af luft
 7.       ydre foring.

Før arbejdet på varmeisolering af huset er det nødvendigt at behandle overflade af væggene med et antiseptisk og brandhæmmende middel, et præparat, der forhindrer betændelse. De eksisterende revner skal lukkes, patch en pakke eller skum. Derefter installeres en kasse på væggen.

Til kassen er der brug for træbjælker, som på forhånd er imprægneret med antiseptiske midler for at forhindre forfald. Tykkelsen af ​​bjælkerne - 50 mm, deres bredde bør overstige tykkelsen af ​​linnedisoleringsmaterialet. For eksempel med en tykkelse på 80 mm med en termisk isolationsmateriale skal bjælkens tykkelse være mindst 100 mm for at sikre en luftgab. Afstanden mellem stængerne er lavet efter størrelsen af ​​den valgte isolering, det vil sige bredden af ​​pladen. Isoleringsplader lægges i åbningerne mellem bjælkerne og fastgøres derefter til støttevæggen ved hjælp af ankre.

Dampisolering

Før isolering er installeret damp barrierelag. Dampbarrierematerialerne vælges i henhold til konstruktionstype og installationsmetode. Materialerne i dampspærren selv kommer i følgende former:

 1. aluminiumsfolie med et lag af polyethylen;
 2. polyethylenforstærket maske dækket med en film;
 3. kraftpapir med polymercoating;
 4. kraftpapir med aluminiumsfolie;
 5. Polymerstof med tosidet laminering.

Montering af dampspærren kan være både lodret og vandret fra indersiden af ​​varmeisoleringsstrukturen. Installation sker med galvaniserede negle eller en hæftemaskine. Sæberne i parabarrierlaget skal være fuldstændig forseglede, filmen skal være hel, ellers vil vanddampbevægelse tillades, fugt bliver akkumuleret inde i strukturen. Sømme mellem stykker af dampspærre er forseglet med specielle bånd baseret på butylgummi. Strimlen af ​​materiale kan også overlappes.

Næste i processen er installerede plader af isolering, polystyren eller mineraluld, i retning fra bunden op, er varmeren fikseret med en dowel-svamp. Isoleringen er monteret vandtæt - en speciel membran, der er fastgjort ved hjælp af en byggemateriale. Det kan være materialer som: en kombineret polymer, en kraftpapirfilm, belagt med aluminium, kraftpapir med imprægnering, trelags polypropylen. Det er nødvendigt at observere placeringen af ​​materialets for- og bagside, ellers i stedet for at isolere det bliver til transmissiv fugt, hvilket vil medføre dæmpning.

Det sidste trin er fastgørelsen af ​​stangen 50X50 mm ved hjælp af negle og overfladeforing. Du kan vælge beklædning med foring, plastik, facadepaneler at vælge imellem. Mellem laget af vandtætning og modstående er der et obligatorisk mellemrum på 2-4 cm.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

75 − = 68

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map