Улазна дворана 2018 – карактеристике дизајна

Усредсредите се на врата

Предсобље - простор који нас прати сваког јутра и сусрећу у вечерњим сатима, ово је први простор који гледа сваког ко долази у наш дом. Визит карта, прва презентација, иста "вјешалица" са којом све почиње. Због тога сваки власник стана или куће жели да свој улазни хол буде удобан, практичан, функционалан, модеран, дизајниран у општем стилу читавог стана. Али већина ходницима у руским домовима, посебно у време совјетске зграда има такав скромних димензија, неопходно је да се исећи не метара и центиметара корисног простора. Али у малим утилитарним собама можете створити удобан, естетски и модеран дизајн.

Улазна сала под степеницама

Модеран стил за ходник

Хала у пастелним бојама

У већини руских станова ходници имају мали простор, често - неправилан облик и, наравно, није опремљен са извором природне светлости. Све ове карактеристике директно диктирају избор не само палета боја дизајн, стилским трендовима, али и избор материјала за декорацију и намештај модела за уређење простора. У приватним кућама ходници су обично пространији, често имају прозор (чак и један мали), али рад у смислу излагања загађења је још већи од "стан". Након сва домаћинства се са улице (усвојен на табану снега, блата и влажног песка, а на одећу и сунцобрани влаге) директно у сали, они не треба да прође неколико степеница на улазу.

Улаз у приватну кућу

Снежно бела слика

Лака површина

Лацониц имаге

1

Ако говоримо о дизајну сали у погледу практичности и лакоће пословања и одржавања, прва помоћ и хитне правило је употреба воде материјала отпорног које је лако за одржавање. Такође је потребно узети у обзир висок ризик од механичких оштећења, с обзиром да је дворана узима не само влаге и прљавштине са нашим табанима, али тежину велике куповине, трагови држачи и пете, пад сунцобране, рекламе, па чак и санке. Већина ових врста оштећења узрокује избор подних облога.

Светла боја зидова

Комбинације контраста

Цоунтри стиле

У погледу стилске ходник, може се говорити само о једном важном правило - што би требало да хармонично интегрише у укупну слику обављања целе куће, а не да се против тога. То је сала у власти да створи праву атмосферу, показују карактер унутрашњости стана или куће. Чак и ако сви своје куће у класичном стилу, а у ходнику за штуко и луксузног намештаја једноставно немају простора, можете користити неутралну (минималистички) тон у дизајну, додајући такозване спојни елементи - предиван огледало у луксузном оквира, лустера или зид Бра са богатим декор.

Дизајн светла

Мотлеи принт

Компактан улазни хол

Улазна сала са прозором

Стручњаци не препоручују да експериментише са мешавином стилова на такав скромних димензија и комплекса у погледу комфора просторије као ходнику. Модеран стил је савршен за такве просторије. Жеља да се отараси свих вишка, да минимизира уређење и вазнесење лични комфор у првом плану - сви ови трендови модерном стилу је направљен за ходницима, са својим компликованим функционалним призвука.

Лацонски дизајн

Светао дизајн ходника

Модеран стил

Минималистички дизајн

Једноставна решења

Завршите практичан и стилски дизајн

Ходник има не само сопствену микроклиму, локацију у кући или стану, већ и функционални фокус. Сви ови аспекти морају бити узети у обзир приликом избора завршних материјала за све површине. Тако да предворје може са достојанством пренети влагу, прљавштину, прашину, песак, тешке кесе, оштре предмете, константан саобраћај и истовремено не изгубити стилску слику, морате пажљиво одабрати завршетак.

Систем за складиштење снега

Снежно бело позадина

Велики ходник

За мале собе

Снежана унутрашњост

Почнимо са плафоном. У ходнику се не очекује штетан утицај, тако да нема значајних ограничења у избору завршних материјала. Али стручњаци препоручују избор најједноставијих и најразноврснијих рјешења за састављање модерног дизајна. Идеално глатка бела таваница - кључ успеха у дизајну ходника. Комплексни двослојни дизајни спуштених плафона, декоративног украса или светле тоне - није погодан за мале просторије. Да би се преселили у друге собе из ходника (ау неким становима ова утилитарна соба је улаз у апсолутно све друге просторије) био је глатка, органска, целокупна декорација овог простора треба бити неутрална.

Завршетак улазнице

Фокусирајте се на зидове

Снежно бело финиш

Да завршимо зидове у ходнику, неопходно је узимајући у обзир специфичности ове веома напуњене просторије. Влага, прашина, прљавштина и механички стрес су главне претње вертикалним површинама. Због тога можете безбедно искључити из опција дизајна за зидове у папиру за ходник и тапетама за текстил. Али зидне плоче постају уобичајенији начин практичне и естетске декорације зидова. Такви панели могу бити глатки и текстурирани, монофонски и са узорцима, имитирају дрво, камен, циглу или керамику.

Воод Панелс

Зидне плоче

Дрво је свуда

Комбинована зидна декорација

Избор материјала за подове у ходнику није лак задатак. Завршна обрада пода мора да испуњава следеће захтеве:

  • толерисати излагање влаге, прљавштине, влажног песка па чак и малих камења;
  • бити отпорни на тежину великих предмета, ходајући по петама (а нарочито на шишмама);
  • једноставан за чишћење, носе утицај чишћење и не губе свој оригинални облик;
  • бити отпорни на различите механичке утицаје;
  • да поседују високе естетске квалитете.

Ходник у углу собе

Мотлеи декорација зидова

Дизајн за приватну кућу

Светла позадина

Стручњаци тврде да су све ове квалитете керамичке плочице. Али поред наведених карактеристика, керамика је такође један од најтрајнијих материјала за покривање подова. Наравно, такав спрат - није најјефтинија опција (узимајући у обзир да ће морати да се троши не само на плочицама и лепка, али и процеса полагања), али дугорочно рад, леп изглед и лакоћу бриге да надокнади све трошкове.

Изглед угла

Подне плочице

Фокусирајте се на под

Подне плочице

У приватној кући је боље направити цео под од ходника керамичке плочице. А у унутрашњости стана можете се спојити - простор на улазним вратима за украшавање керамиком, а затим положити ламинат, паркетну плочу или линолеум, комбинован у боји. Такође, дизајнери препоручују употребу плочице као материјала за стварање тзв. На зиду (за заштиту од влаге и прљавштине) у једном реду су лепљене керамичке плочице, најчешће исто као и за креирање подних облога.

Уска и дугачка улазна хала

Оригиналне комбинације боја

Декорација предсобља

Контрастни дизајн

Необична завршна обрада

Ако говоримо о палети боја декорације у ходнику, онда стручњаци препоручују одабир топлих, светлих боја. У нашем кампу постоји одређена традиција да се приликом уређења ходника користе тамни, често депресивни тонови (с тиме ће се запамтити совјетска прошлост са непромијењеним опекама на зидовима утилитарних просторија). Многи су мотивисали таква решења у боји због чињенице да у ходнику постоји веома висок ризик од контаминације површина, а светле боје једноставно нису овде. Међутим, савремени материјали за завршну обраду се могу очистити влажним сунђером, користећи средства за чишћење која не наносе штету површинама. Истовремено, светле боје помоћи ће не само визуелно увећању мале просторије, већ и стварању лаке, чисте и елегантне слике простора, што је први на путу упознавања са вашим домом.

Бела боја за мале собе

За кућу на плажи

Светле боје за ходник

Минималистички дизајн

Опција за мали стан

У скандинавском стилу

Намештај за халу - функционална и естетска

Тешко је замислити удобан улазни хол без система за складиштење вањске одјеће, обуће, сунцобрана и друге додатне опреме. Чак иу малој сали, више као уском ходнику, могуће је изградити у плитком полицу са кукама за одећу. За парове који живе у стану, то ће бити довољно компактно кабинета, или пар куке и обувнитси. За велике породице треба још простора - уградни плакар и пода до плафона прозора ће помоћи да се реши проблем чувања сезонске одећу и обућу, као и омогућити да задржи на руци у потребним дневним прибор и прибор за коришћење - сунцобрани, рукавице, спортске опреме.

Уграђен гардеробер

Велики систем за складиштење

Улазна сала у беж боје

Улаз у приватну кућу

Ансамбл Снежане

Ако простор за ходник дозвољава, онда испод хангера биће згодно поставити мали банкет или уграђено седиште. Мекани тапациони материјал омогуцице вам да се лако промените, а простор испод банкета мозе се користити за инсталацију ципела. Овим изгледом можете бити сигурни да се сваки центиметар ходника користи рационално.

Улазна дворана са банкетом

Контраст и симетрија

Удобност и компактност

Стил Беацх

Удобан положај седишта

Ходник у стилу плаже

Ако простор у ходнику не дозвољава интеграцију система за складиштење, барем треба водити рачуна о довољном броју обешалица. То могу бити обичне кукице које су причвршћене за зидове - у овом случају треба водити рачуна да заштитите површине од влаге, која се могу довести са улице на спољну одјећу. У том случају, зидне плоче ће бити најбоља опција за завршну обраду. Уколико се вешалице везани за површину плочастих или вишеструких регалима, тада заштита зидова мера могу бити ослабљени и користе винил или течну слику, декоративна малтера.

Само вешалице

Мали ходник

Улазни ходник

Просторије са високим плафонима

Угаона кутија

Које боје бирају за извођење система за складиштење у ходнику? Дизајнери препоручују да се зауставе на светлом дрвету са топлим природним узорком, у случају да користите бели тон за завршетак већине површина. Топлота природног материјала ће подићи степен температуре боје и створити угоднију слику простора. На крају крајева, употреба светлосног тонуса у великим количинама може стварати осећај не само олакшања, већ и стерилности простора. У таквом ентеријеру су потребни акценти, а дрвени намештај од светлих, али и светлих боја је у стању да се носи са овим задатком.

Суите за ходник

Улазна дворана од дрвета

Снежана и Вооди

Дрво на белој позадини

Беле и дрвене површине

Још једна универзална верзија намештаја за мале собе - бела. Ако су зидови ходника уређени пастелним бојама, намештај од снега ће се хармонично придружити стварању једноставне и елегантне слике. Поред тога, приликом уградње система за складиштење са пода на плафон, добијамо веома велики дизајн. Бијели тон помаже у смањењу осећаја масивности, монументалности.

Снежана перформанса

Системи за складиштење ходника просечне величине

Светла и светла слика

Ако је ваш ходник у приватној кући или стану са побољшаним распоредом и има велику површину, онда је избор боја за намештај изузетно сјајан. У новој сезони, сложене нијансе плаве ће бити популарне. Прекрасне боје плаве боје могу се користити и за декорацију и за опремање соба. Али за ходнике логично је оставити декорацију зидова светлим бојама и користити распон боја за системе складиштења.

Светло извршење

Комплексне боје плаве боје

Тако популарна сива боја прошле сезоне биће једна од фаворита у новој години. Различите нијансе ове неутралне боје органски се уклапају у било који ентеријер, не привлаче превелику пажњу, али се не губе у општој слици собе. Племените нијансе сиве у изведби намештаја лепо се одликују снежно бијељним зидовима и сјајима огледала, хромираним површинама фитинга, расвјетним елементима.

Комбинација са сивим нијансама

Намештај сивог тона

Бијели и сиви дизајн

Све сиве боје

Контрастни учинак ентеријера

Декор и осветљење у ходнику

У соби без прозора (у становима ретко постоје и друге варијанте извођења ходника), посебна пажња посвећена је осветљењу. Стручњаци препоручују да се не ограничавају на један централни светиљка, већ да стварају осветљење точка, тј. користите неколико извора вештачког светла. Може се уградити на периметру плафонског осветљења, или комбинацију централних лустера и зидних скончића, можете користити и осветљење око огледала (рефлектовано, светлост ће се помножити).

Мултипоинт осветљење

У класичном стилу

Позадинско осветљење за ходник

Да ли је могуће украсити у простору тако скромном величином? Наравно, како елементи декора могу деловати функционалне компоненте унутрашњости - осветљење, на примјер. Ако ваш ходник нема велику површину, али се може похвалити високим плафоном, онда можете да украсите његов изглед помоћу оригиналног лустера. Иначе - фокусирати се на зидна светла.

Оригинална привесна светла

Декорација у малом ходнику

Дизајн расвете

Оригинални лустери за ходник

Ни ходник не може да ради без великог огледала, јер морамо да видимо - у којој миси смо ујутру напустили наш дом и започели нови радни дан. Огледало у утилитарном простору је такође неопходно због разлога могућности визуелног повећања обима простора. А помоћу оригиналног огледала у лепом или необичном оквиру, можете да украсите чак и најкомплекснији и обични ходник.

Витраж и огледало

Игра контраста

Предиван дизајн огледала

У соби са малом површином, светла боја може се користити као декоративни елемент. Ако је цео простор украшен светлом, неутралним бојама, онда је само један шарени елемент унутрашњости довољан да би радикално променио карактер и расположење ходника. Ово може бити дио завршне облоге, предња врата или светле гардеробе, отоман за ципеле или кош за кишобране.

Усредсредите се на врата

Елемент Аццент

Пријатне комбинације боја

Нагласак на плафону

Светао дизајн у ходнику

Шарене комбинације боја

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 8 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map