Избираме детско легло в стаята за новородено

Детско креватче за новородено

В очакване на бебето, имате ли намерение да обновите стаята за него или да предоставите ъгъл в общата стая? Независимо от възможностите на вашето жизнено пространство, рано или късно ще се изправите пред дилемата на избора на кошара за новородено. Само на пръв поглед изглежда, че този въпрос е достатъчно проста - вие избирате да съхранявате любимата си модел, да разберете за безопасността на материалите, от които е направено и продадени. Всъщност, при закупуването на такова важно обзавеждане като легло, ще е необходимо да се вземат предвид няколко нюанса. Избор на легло за себе си, вероятно сте прекарали много време, защото сън - един от най-важните компоненти на нашия живот. Защото колко спокойно и дълбоко бяхме спали през нощта, нашето благополучие ще зависи от деня. И за качеството на съня на вашето дете, вашата мечта също ще зависи пряко. Какво би могло да бъде по-добре за едно бебе, отколкото за щастие (защото трапецовете) родители, чиито усмивки вижда, когато се събуди?

Детско креватче

Много често младите родители избират яслите, базирани на външния си вид - красиви, сладки, подходящи за стая или зона за бебе, и това е достатъчно. Но язвата за бебето трябва да бъде силна, стабилна, безопасна, лесна за употреба и поддръжка. Само за първи път бебето ви тежи малко и дори не знае как да се обърне. Но времето бързо лети и сега той скача в яслите, разтърсвайки го, с риск от преобръщане. Ето защо трябва да помислите за гарнитура за трохи, не само като място за спане, но и за мебели за игри и забавления.

Детско креватче за новородени

Вие не може да се определи предварително дали бебето е тихо или кротък активен ивичест, така че е важно да се подготвят за "най-енергичен" сценарии. Детската кошара също трябва да е готова да издържи на високото ниво на активност на детето, затова ще трябва да го проверите за качество.

Стая за момче

Сега в продажба е възможно да се срещнете с детски ясли за новородени и не само от следните материали:

 • естествено дърво;
 • метал;
 • полу-метални сплави;
 • пластмаса, имитиращи естествен материал.

Метално легло

Дървените и метални гардероби са хипоалергенни, сред продуктите, изработени от пластмаса, трябва да търсите тези, които отговарят на световните стандарти за качество. Ако не можете да определите материала, от който се прави детската кошара - помолете консултантите да покажат хигиенен сертификат. Без такива документи продажбата на детски стоки е забранена.

1

Дървено легло

При избора на легло, изработено от естествено дърво, трябва да обърнете внимание на дървесните видове. Най-евтините, като правило, са кревати от бор (това се дължи на факта, че дървото е меко и като резултат продуктът е по-нисък от аналозите от други породи в сила). На такава пантера, не само драскотини, но и следи от зъби на детето могат да останат, затягането на мебели от бор също са по-слаби. Например, бреза легло ще бъде много по-силен, но ако искате да получите любим сред материалите за производство на детски мебели - вземете буков продукт. На това легло няма да има следи от щети и може да служи на повече от едно дете.

Естествен материал за яслите

Също толкова важно при избора на детско креватче е надеждността на механизмите. Мебелите, в които всички свързващи части са изработени от пластмаса за дълго време няма да ви сервират. Независимо от какъв материал е направен на базата на яслите, по-добре е, ако всички скрепителни елементи са метални - такива подробности продължи дълго време, без деформация на честа употреба и високи нива на триене и механична якост.

Еко-материали за детски мебели

Някои практически препоръки при избора на бебешка кошара

За да изберете място за спане и да играете на детето, трябва да се обърнете отговорно. Какви са критериите, които трябва да се ръководят от заставане в магазин пред стотици идентични, но различни легла за новородени:

 1. дъното на леглото ще бъде добре проветрено;
 2. разстоянието между пръчките не трябва да надвишава 6-7 см, в противен случай детето може да се забие между тях;
 3. в добро дъно легло може да се регулира (по-добре е да изберете модел с две или три възможности за понижаване на дъното), първо бебето се научава да седне, а след това ще се събуди в леглото си, а по-добре, ако височината на дъното ще се промени с нивото на активност на бебето;
 4. от гледна точка на работата, котките на колела са много удобни, могат да бъдат преместени в друга стая, отстранена за мокро почистване на повърхности и не само;
 5. ако яслата е спусната страна. Ще бъде много по-лесно да извадите и да положите бебето;
 6. използването на боя или лак за повърхностна обработка е важно да се вземе под внимание и да се провери тази информация в сертификата или да се избере модел, обработен без химикали;
 7. не се фокусира изключително върху модела на цената на яслите, най-скъпият не винаги означава най-доброто, на средния ценови клас, можете да намерите опции, които отговарят на съществените изисквания.

Джип в хола

По пътя на регистрацията и функционалната пълнота, бебешките легла могат да бъдат разделени на няколко типа:

Креватче (люлка)

Малко легло за най-малките. Най-често люлките са с овална форма. От психологическа гледна точка детето веднага установява, че е трудно да свикне с големи пространства, а това се отнася и за спане. В корема майка ми беше много стеснена и първите месеци от бебето не е лесно да усети пространството. За сън е по-добре да се образува нещо като малко и уютно гнездо. Разбира се, такова легло е подходящо само за първите месеци от живота на бебето, но всичко ще зависи от интензивността на растежа на бебето.

Детско креватче

Люлката на колела

Детско-люлка

Това е люлееща се люлка, която може да бъде монтирана както в движение, така и в тихо. Има модели на скици или пружини. Ако детето е доста неспокойно и често трябва да се разклаща, люлката на бегачите е идеална възможност за бебето и родителите. Моделът с пружини може да послужи не само за сън, но и за развлечения, активното дете ще се радва на такова място за сън и игри.

Оградено с пръчки или мрежесто основно легло, обикновено правоъгълна форма. Детските легла могат да бъдат проектирани за деца от различни възрасти. Сертификатите на такива модели сочат, че те са подходящи от раждането до 3-4 години, но всички, разбира се, ще зависят от растежа и теглото на детето, всички се развиват и растат по различен начин. Често стандартното ястие се стеснява за дете на възраст от две години.

Люлката и стандартното легло

Детско Rocking

Този модел външно се различава малко от стандартното ястие, но е оборудван с механизъм на махалото. Ако краката са неподвижни, кошарата може да се люлее, като се движи по бегачите или използвайки пружини. Ако не сте в състояние да се купи за детско креватче, и след няколко месеца, за да получите едно легло, по-добре е да си купите модел с махало и през първите няколко месеца, за да се образува малко легло за дете в него.

Една кола-езда зала

Първоначално тази тема е била използвана за игри вече пораснали бебета, но е забелязано, че децата често заспиват на такова удобно място. Една кошуна е подходяща за просторни стаи. Този модел ще служи като място за спане, безопасни игри и мини-склад за играчки.

Светла палитра

Кой от предлаганите на пазара модели за бебешки креватчета зависи от вас. Или може би решавате да поръчате производството на място за спане на вашето бебе върху лични скици? Във всеки случай, опитайте се да бъдете ръководени не само от появата на модела на детското креватче, но и от неговата сила, функционални качества и статут на безопасност.

Нищо излишно

Добавки и функционални аксесоари за бебешки креватчета

Като правило, яслите се продават без запълване и вие сами трябва да се погрижите за избора на матрак, спално бельо и други важни добавки. И така, какво друго ще трябва да купите:

матрак

По-добре е да изберете двустранен вариант, при който едната страна е много твърда (за първите месеци от живота на детето), втората е по-малко твърда и подходяща за напълно оформения скелет на бебето. Понастоящем има много възможности за попълване на матрака, но в този случай е по-добре да не разчитате на собствения си вкус, а да знаете мненията на педиатър по този въпрос;

Матрак за легло

Борти (броня)

Меко устройство за предпазване на детето от удари по стените на кошарата в процеса на преобръщане (много безопасни опции се продават, лесни за грижи, изтриване на пишеща машина);

Облекла за яслите

дамаска

Независимо от факта, че не се препоръчва да се поставя детска количка на прозореца, в някои райони слънчевата светлина наводнява цялата стая, а в други просто няма начин да поставите леглото на всяко друго място. В такива случаи козирката ще изпълнява не само декоративна роля, но и ще предпазва от слънчева светлина и любопитни очи;

С балдахин

Кралски детски за двама

Оригинален капак

Сенници могат да бъдат прикрепени към държачи, монтирани на гърба на леглото (най-често срещаната опция), но има и алтернативни начини - вграждане на системата за закрепване в стената или тавана. Разбира се, такива крепежни елементи ще оставят следи след израстването на детето и вие решавате, че вече нямате нужда от кожух. Във всеки случай, текстилните балдахини са по-добре да изберат един, който е лесен за грижа, да се измие с пишеща машина и желязо у дома, защото ще трябва често да се прави.

Mobil

Mobil

Механично устройство за окачване на играчки, които ще се въртят под мека и приятна музика. Има много модели в различни устройства - някои се навиват на пролетта и се въртят за няколко минути, други се движат с батерии и могат да се въртят за дълго време, докато не го изключите.

Монтиране на мобилния телефон на леглото

Някои мобилни телефони са снабдени с осветление, възможност за записване на гласа на майката и възпроизвеждане на песента на детето - много опции. Всичко е ограничено само от вашите нужди и финансови възможности. Много от тези устройства и приспособления спести време на младите родители и да направи живота по-лесен, насърчаване на безопасното развитие на детето и да се разшири своите хоризонти, умения и способности.

Дизайнер мобилен

Монтирането на мобилни телефони може да бъде различно - на държача, който е монтиран на гърба или люлката на яслите, до стената или тавана. В допълнение, можете да направите нещо подобно на мобилността (но без механични възможност за ротация) и независимо, като се използва хартия, плат, семейни снимки, цветни елементи декор, бижута и аксесоари - тегло е ограничен само от вашето въображение.

С чекмеджета

Кошарите с чекмеджета на дъното са доста практични, защото можете да запазите това, което се нарича, много необходими неща. Но при избора на детско креватче, е по-добре да предпочитате една с чекмеджета, които са разположени достатъчно високо от пода, така че е по-лесно да направите мокро почистване.

С скрин

Едно от най-важните допълнения (въпреки че не е аксесоар, а пълно обзавеждане) може да се нарече скрин с променяща се маса. Достатъчно място за система за съхранение ще постави всички памперси, бебешки дрехи и бельо, както и удобна маса за смяна (което след това може лесно да се разглоби и се появява като нормална част от горната част на гърдите), ще бъде полезно устройство за различни процедури, които са пълни с живот, малки същества.

нощна лампа

Допълнително осветление

Не забравяйте за допълнителната осветителна система в близост до яслите. Няма да включите централната светлина и да нощувате в леглото. За да се затъмнява креватче осветление площ служи като стена светлини или малка настолна лампа, които могат да бъдат пуснати на скрин или нощно шкафче (ако детето е в спалнята на родителите). В допълнение, при някои модели мобилни телефони е възможно да включите осветлението без звук и завъртане.

Люлеещ се стол

Снежанка

Ще се нуждаете от място за сядане, разположено в близост до яслите, за предпочитане ако е удобен мек стол. И един люлеещ се стол, в който ще бъде по-лесно да се рокне детето. Може би ще трябва да отделите много време в него, така че най-добре е да се погрижите предварително да купите това мебелно обзавеждане.

Контрастен интериор

Наред с други неща, можете да използвате кошница или друго устройство за сгъване на използваните памперси и други артикули за грижа за бебето.

Ярки декоративни предмети

Ярки елементи декор, играчки, рисуване върху тапет, декоративни и художествени образи - всичко, което помага да се привлече вниманието на детето, във фокуса на зрението му, ще играе, както и за развитието на вашето бебе и. разбира се, украсяват стаята си, носят яркост и разнообразие от цветови палитри.

Разбира се, най-често срещаният цвят за детското ясли е бял. Това не е изненадващо, тъй като той е сянка на свежест и чистота, която много хора свързват с началото на нов живот, кръщенета церемонии, ангели, облаци и безтегловност. Освен това, в бял цвят може да се впише органично във всеки интериор на стаята, без значение дали е дете или спалня на родителите на бебето.

Но има много модели за продажба креватчета различни цветове, просто трябва да се реши какво нюанс на тази важна част от обзавеждането, би било изгодно да погледнете вашето бебе стая или спалня стая за възрастни.

В сив цвят

Например, тук е този нюанс на сивото, точно повтарящ се в цвета на вратите, перфектно монтиран в яркото покритие на стаята с акцентна стена.

Естествен нюанс

Дървени сенки

Цветът на естествената дървесина не само изглежда страхотно в стая с елементи от националния стил, но също така показва, че яслите не са покрити с боя, което е минус един проблем за родителите.

Тъмно дърво

Благородно дърво

Детско изработени от дърво тъмна скала не само ще служи като безопасен за здравето място на бебето да спи, но също така да доведе до вътрешността на лукса на стаята и благородството на естествени материали.

Комбиниран състав

Бяло с розово

Леглата с комбинирани цветови решения изглеждат нетривиални и допринасят за това интериорът да бъде уникален като цяло и мястото за спане на бебето в частност.

Ярка праскова

Светло-прасковата цвят на яслите ще бъде най-светлината на интериора в светли цветове. Децата обичат всичко светло и колоритно, освен че визията им трябва да се фокусира върху ярки предмети, контрастни комбинации. Защо един ярък обект не може да направи яслите?

Тюркоазен цвят на яслите

Друг пример за яркия цвят на кошарата, който може да опреснява всяка стая, носи чувство за празнуване и високи духове, радостта от живота и позитивното отношение.

И накрая, предлагаме ви няколко снимки на стаи за новородени, украсени в зависимост от пола на детето. В тази епоха на напреднали технологии, родителите могат да знаят пола на бебето още преди появата му и да се подготвят предварително, стая или място за спане според собствените си вкусови предпочитания, препоръките на лекарите и психолозите, въз основа на размера на стаята, финансови възможности и пола на детето.

Тъмните нюанси в детската стая

Бебе за момчето

В стаите за момчета често можете да намерите достатъчно ограничен интериор. Decor и ако има, а след това, без излишни украшения и лъкове, доминиран от теми в области като оборудване (автомобили, лодки, ракети, самолети), животни и анимационни герои и приказки.

Чакайки момичето

Изобилен интериор

За малка принцеса

Лъкове и цветя

В детски стаи на момичетата, можем да наблюдаваме бунт на нюанси на розово и лилаво, панделки, дантели, сгъва, сърца и много приложения на растението и особено цвете темата. Детски легла с балдахин, тюл богат декор не само текстил, но също и мебели, оригинални лампи и полилеи с много закачалки и лъскави повърхности. Основното нещо - в стремежа към външната привлекателност на стаята е да не забравяте основните функционални компоненти, безопасността и удобството да останете в стаята на това дете.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map