Kombinacije u izradi prostora

Kombinacije u izradi prostora

Zapravo, gotovo u svakom stambenom ili radnom volumenu, zidovi imaju najveću površinu. Zbog ove topološke osobine, svaka soba treba vrlo pažljiv odabir zidnog ukrašavanja. Da bi se postigao jedinstven i impresivan rezultat, nema potrebe za iscrpljujućim pretraživanjima za skupe i male cirkulacijske pozadine. Uostalom, postoji mogućnost velikog broja kombinacija potpuno običnih obloge valjkastog zida. Sada postaje moderno sastaviti na platnu slike različitih nacrta, tekstura i boja.

Kombinacija pozadine

Zakoni vizualne percepcije i praksa uređenja rješenja omogućuju prilično jasno definiranje nekoliko tipova takvih kombinacija.

Okomita razdvajanja

Ovom metodom, pletenice s različitim bojama i tipovima uzoraka privlače ukrašavanje zidova, ali debljina lima i njegovih teksturnih svojstava za sve fragmente trebaju biti iste. Najzanimljivije su veze različitih boja iste boje (monokromna verzija). Ili, naprotiv, konstrukcija zidne slike temelji se na izmjeni oštro različitih boja (kontrastna metoda). Osim toga, kombiniraju se različite vrste crteža. U određenoj kombinaciji mogu postojati samo geometrijski i cvjetni motivi.

Pogled može definitivno nacrtati izmjene kontrastnih bendova s ​​velikim i jasno praćenim cvjetovima. Tako zalijepljene zidove, ako namjeravaju dati unutrašnjost stil nekog nostalgičnog retroa. Vertikalna podjela, između ostalog, daje dobre izglede za označavanje pojedinih zona u sobi, što može imati drugačiju utilitarnu svrhu.

 Horizontalna diferencijacija

Ova se tehnika temelji na preklapanju horizontalnih traka i linija. Zato možete profitirati sjenom pozitivnih svojstava svih ostalih dizajna, bez obzira na stil koji je stvoren. Također omogućava izmjenu nijansi ili kontrasta različitih boja. Širina trake ovdje treba održavati u izravnom odnosu s visinom stropova. U tom slučaju, također će biti prikladno miješati različite teksture materijala za završnu obradu. Na primjer, vinilna pozadina se može odvojiti bojanim područjima i premazom pluta.

Kombinacija vodoravnih traka istog vinila i tekstila ili sitotisak dobro se percipira. Dubina reljefa na prvom mjestu daje zidu učinak umjetničke žbuke. Potonji imaju mekoću i finu teksturu razrjeđivanja na površini. U kompleksu nastaje imitacija dorade prirodnih materijala. Dodavanje tekuće pozadine u ovom rasponu varijacija dalje širi raspon mogućnosti za ukras zida.

 Umetci i uzorci zakrpa

Kako bi utjelovio takvo rješenje, zid treba već biti zalijepljen. Za oblikovanje umetaka koriste se gusti i gusti komadići tapeta na netkanoj podlozi. Oblik i dimenzije takvih inkluzija odvijaju se prema odabranom općem stilu dizajna i geometriji prostorije. Klasični namještaj podrazumijevaju pravilne pravokutne detalje od prirodnih krpnih tkanina okruženih okvirom tankih šipki od neke treće boje. Neoklasični i moderni smjerovi značajno proširuju sektor pogodnih oblika i konfiguracija.

Umetni pozadinsku fotografiju

1

Lijepljenje s pozadinskim bilješkama

Vjerojatno najduže vrijeme je lijepljenje zida s pozadinom, koja je pažljivo prilagođena zglobovima i daje dojam jedinstvenog platna. Ipak, ova tehnika je sasvim sposobna zadovoljavati najutjecajniju maštu i ćudljiv okus. Od pojedinih komada uz dovoljno marljivost i točnost možete stvoriti čak i bilo koji makro sliku, bilo krajolik, portret, kopiju slike ili prepoznatljiv spomenik arhitekture.

Lijepljenje s pozadinskim bilješkama

U svakom slučaju, kombiniranje različitih fasada tapeta na jedan ili drugi način može transformirati najčešći zid u kreativni rad koji privlači oko.

Nijanse se lijepe kad horizontalni dizajn zidnih tapeta

Odabir horizontalnog načina za ukrašavanje zidova, morate biti spremni za neke od složenosti njegove implementacije. Ovdje ne možete razbiti određeni algoritam za lijepljenje. Trake se moraju lijepiti od vrha do dna. Donja tkanina treba gurnuti na vrh s nekim preklapanjem, koja se ne može odmah premazati ljepilom. Susjedne trake su jasno odrezane i zalijepljene duž ove linije tek nakon što se glavna ljepljiva traka suši. Ako se takva načela ne pridržavaju, zbog nejednakih suženja kada se ulomci različitih materijala osuše, između njih se mogu pojaviti praznine.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map